• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MR3SKARastafari, I-tal, respect, peace,love and unity
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    WENOUSH: Možná si bereš z každého jednotlivé fragmenty, ale ne víru v onoho boha. Když někdo má konkrétní víru, tak přijímá i věci, které se mu nezdají zase tak fajn, protože veří že je to správné nebo že to tak má být. Když si vezmeš co se ti líbí z třeba křesťanství a hinduismu, nejsi křesťan ani hinduista. zaujímá tě tak leda jejich filosofie, a to jen části, které se ti hodí.
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    CHE_GUEVARA: u většiny lidí znamená již pouhý zájem o náboženství to, že v něco, jako je Bůh věří a já nejsem víjímkou a jsem dalek popírání Boha...ar ozhodně nevím, co ze mě dělá "egoistického oportunistu", některé články některých náboženství prostě neuznávám a některé ano, na tom, volit si svou cestu a dělat to, jak člověk dovede nejlíp snad není nic špatného...zato přijmout něco s absolutní platností, i když se mi to z hloubi duše příčí mi připadá mnohem horší...
    MAJAK
    MAJAK --- ---
    JULISAK: v pohode, dekovat nemusis, ja vzdycky rada vracim lidi na zem, kdyz se zamotaj do klisovitych prohlaseni.
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    MAJAK: Znáš to, chytrému napověz...
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    MAJAK: aha, ja zas nevedela, ze mas patent na to urcovat, jak je ktera veta pro ostatni prazdna... ale diky, zes nam to zduraznila, jinak by si mozna nekteri te prazdnosti ani nevsimli a to by byla vecna skoda :))
    MAJAK
    MAJAK --- ---
    JULISAK: aha, ja myslela, ze kazdyho trkne, ze tak prazdna veta se hned tak nevidiii.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    SHEALA: dik

    CHE_GUEVARA: neLOL
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    KINGFISHER: Anglicky tam bylo všechno ;-). Jen je to v "nářečí" :-D. (Jak dobře rozumíš lidem v UK filmech kde mluví "slangově" a dialektem? Obzvlášť třeba z doby 70-85? ;-)
    COULEEN: Nevím tedy, ale Harder they come mi moc jako životopis Roberta Marleye nepřišel, resp. podobnost asi taková, že by jsi v tom našel podobnost s počátky mnoha reggae umělců.
    COULEEN: Hovory s Bohem pro mladé / Neale Donald Walsch ; [z anglického originálu přeložil Jan Brázda] ;-D
    KINGFISHER: LOL
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    KINGFISHER: no to mi prosim vysvetlete, proc ve vete pouzije dvakrat I..

    I and I don't deal with violence.
    I and I is peaceful Rasta man.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    jako je jasny, ze ty pisnicky musej bejt v anglictine srozumitelny, ale jestli tak mluvej (jak se tam pak bavi u ty motorky ohledne tech vinylu atd.) na jamajce i ted, tak bych se tam asi s nikym nedomluvil ... ta vyslovnost.. no desny :-)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    od 2:10 ,no to se fakt neda :-) .. i ty skladby vet jsou takovy vselijaky..

    http://www.youtube.com/watch?v=GqFpmvH2POY
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    bez titulku bych se fakt nechytal..
    ===
    http://www.youtube.com/watch?v=C84wtN0L1A4
    ===
    COULEEN
    COULEEN --- ---
    Jo rockers je dobre jeste zkus Harder They Come s Jimi Cliffem. Rika se ze Jimi Cliff zde hraje v podstate Boba Marley, ktery v te dobe zacina svou zpevackou karieru v Kingstonu.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    CHE_GUEVARA: Hele, koukal jsem na film Rockers a anglicky tam nepadlo skoro ani jedno slovo :-)) . nebo jako padlo ale bylo to anglictine podobny jenom trosku :-) .. jeste ze tam obcas naskocili ty anglicky titulky, kdyz uz fakt nebylo rozumet..
    COULEEN
    COULEEN --- ---
    Tak pro upresneni tady jsou cela jmena Neale Donald Walsch a Gary Zukav. Nemam zadnou zkusenost s jejich ceskymi preklady vse znam pouze z originalu, takze za obsah sdeleni po prekladu nerucim.
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    WENOUSH: Na "džah" a "rastafaráj" člověk nepotřebuje rastafariánství studovat do té míry, aby si kvůli tomu založil audítko...
    Co by tedy mohl být, když je všechmo, to mě zajímá. Rozhodně nebude ani jedno z toho. Ateizmus je teoretické popírání boha(bohů), jeho existence, působnost ve vztahu ke světu a k člověku. Pokud děláš ze si ze všeho vezmeš něco, tak jsi buď egoistický oportunista a nebo jsi právě tím nejblíže k ateizmu.
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    CHE_GUEVARA: umět anglicky je asi samozřejmost, pokud chce človět rozumět anglickým textům, ale pokud chce člověk pochopit, co je zamýšleno výkřiky "Jah Rastafari" I-tal apod., musí koumat i mimo rámec patois
    a pokuď si člověk bere něco ze všech náboženství je všechno, jenom ne ateista....
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    AACHEN: Takže Rastafariánství, v rámci sekty jako takové, nemá žádná omezení?
    A k tomu přenosu mezi kulturami...třeba takový zmíněný Zion. Dá se brát samozřejmě z obrazné stránky, jenže v jádru Rastafariánství je to Afrika, potažmo Etiopie. Jak chceš tohle přenést na evropské způsoby?
    AACHEN: Neznáš Walshe? :-)
    DUB: Přísně vzato IMO ne, obecně v podstatě ano.
    WENOUSH: "Nedílnou součástí reggae textů" Jsi si jistý? ;-) A abys rozuměl poselství textů, je spíše na místě umět anglicky, orientovat se v patois a znát Jamajskou historii, reálie atp...
    WENOUSH: Pokuď si člověk bere něco z Rastafariánství, Buddhismu, Hinduismu atd... tak si může říkat leda ateista a nebo teoreticky i pohan :-)
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    AACHEN: tak do ajký míry jsem naivní, to nemůžu posoudit, ale rastafariánství mě zajímá prostě proto, že je nedílnou součástí reggae textů a pokud chce člověk rozumět poselství textů, měl by o tom něco vědět...rozhodně neberu rastafariánství neberu jako svou "cestu" a MOŽNÁ si z něj něco beru do života, ale to stejně tak z buddhismu, křesťanství, nebo třeba z gnose....
    DUB: to je asi v tom, jak to kdo bere...v tý nejčistší formě asi doopravdy stěží, ale v mnoha aspektech, o kterých psal např. COULEEN se člověk může nazvat rastamanem, ale jde spíš o to, co člověk dělá a ne jak si říká....

    COULEEN: dík..takovejhle vnitří pohled se víc než cení...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam