• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUERGAJsou rodiče našimi přáteli či nepřáteli?aneb rodiče si člověk nevybírá...
    MEG
    MEG --- ---
    OMI: a to by jako neměli? ;-)
    OMI
    OMI --- ---
    Většinou o hulení a chlastu a jak jim to trapně rodiče zakazujou, takhle v šestnácti, , ale občas perly.
    mamka...kam jdes
    ja...........s kamoskou na hokej
    mamka.....jak se ten kamos jmenuje?
    ja.............lukas
    mamka....tak nelzi
    ja............hm
    mamka....no hm..tak jdi a at nejsi nemocna
    ja.....neboj lukas me zahreje
    mamka....jak jako?
    ja...musim jit cau
    mamka...ne pockas tady a rekne co budete delat
    ja...neni po desáty hodine ahoj
    mamka...se z tebe zblaznim....
    MEG
    MEG --- ---
    ZELINKA: škoda. velý děti tam psaly hlášky svých matek. :-)))
    ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    MEG: hmmmmm zakázaná stránka...to by mě zajímalo, co tam bylo :-)
    OMI
    OMI --- ---
    GEDI: A proč myslíš, že lidi choděj ke kartářce? Pro alibi, děvče, pro alibi. A pak ze stejnýho důvodu, proč čtou horoskopy v Plesku. Těch, co se chtěj zamyslet nad svým životem je minimum. A poznaj se snadno: když se jich nakonec člověk zeptá, věděj, o čem byla řeč. Ale v drtivé většině ti zopakujou jenom to, s čím tam přišli.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    GEDI: no mě taky nepříde uplně cool že mi odešel táta protože mu to řekly kartářky...
    GEDI
    GEDI --- ---
    MIKATCHOU:
    Karty taky vykládám ale tohle přesně nedělám. Pak je děsně jednoduchý se vymluvit "že to řekla kartářka".
    MEG
    MEG --- ---
    tohle by se vám mohlo líbit
    Hlášky vašich matek ;-D
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    JUASINHA: no to přesně táta dělal taky, šel k několika kartářkám a všecky mu nezávisle na sobě řekly že se s mámou rozvede. tak to pak udělal.
    OMI
    OMI --- ---
    JUASINHA: No já jsem se to právě jako dítě dozvěděl a právě jako dítě jsem je přestal brát jako nějaké morální inspektory.
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    OMI: myslim si,jako mikatchou,že můžeš být jedině rád,myslim,že jako malý děcko bys to vnímal úplně jinak...jasný,že teď to bereš jako zradu na tobě,ale.....
    Já si třeba doteť pamatuju,jak máma jednou tátovi vyčetla při nějaký jejich peklo hádce za zavřenými dveřmi(dodneška nechápu,jestli si fakt mysleli,že jsme je se sestři neslyšely),jak na nějaký akci balil nějakou kolegyni v mini....to byl pro mě fakt šok a poprvé jsem si začala uvědomovat,jak to v manželství asi chodí a fakt to nebylo příjemný....
    MIKATCHOU: hele já si to právě tohle uvědomuju,že to může přijít kdykoliv a máma je ještě k tomu navíc takový blázen,že chodí ke kartářkám,který jí vykládaj,jak má táta milenku atak no....právě pro to nad tím přemýšlím co bych dělala kdyby,jak bych se k tomu postavila....
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    OMI: já myslim že ve finále můžeš bejt docela rád že tě do toho tenkrát nemontovali, jen by ses zbytečně stresoval a měl bys zbytečně strach, nakonec se ukázalo že je dobře žes o tom nevěděl, jak bys asi tenkrát chápal co se děje?
    Mí rodiče měli podobnej problém když mi bylo 10... tenkrát se projevilo že má otec milenku a že s ní chce bejt. Nějak čas to trvalo, máma se z toho sesypala, nakonec otec zvolil zůstat s ní a já sem dodnes ráda že sem o tom v těch deseti nevěděla, protože tenkrát by mě to děsně ničilo... a asi bych k tátovi celou pubertu nedokázala najít důvěru a jak se znam, dost možná bych ho tim tak udolávala až bych se sama postarala o jejich rozchod ještě dřív než nakonec přišel. Dneska už ne, ale já bývala strašný díte a strašnej puberťák. Děsnej moralista, antiautoritářskej bojovník za lidský práva a spravedlnost, bohužel v očích většiny tenkrát spíš je drzej hyperaktivní grázlík...
    OMI
    OMI --- ---
    Mně kdysi poslali na tábor. Na neurčito. Když jsem se po měsíci vrátil, děsně jsem na to v dobrým vzpomínal a líbilo se mi tam. Když jsem se po pár letech dozvěděl, že se rozváděli a že jim to úřad zamítl (tenkrát na to byla u soudu komise soudružek, které jste museli přesvědčit, že mančelství neplní společenskou úlohu), ztratil jsem jakýkoliv respekt k rodičům. Když mne neberou do tak důležitý věci, která se mne týká, nemaj mi co kecat do věcí, který se jich (z mýho tehdejšího pohledu) netýkaj.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    JUASINHA: Nechci tě strašit, ale já jsem se na potenciální rozchod svých rodičů dívala uplně stejně jako ty teď. Ty jseš o dva roky mladší než já a představ si: táta mámu opustil loni, letos se rozvedli. Takže člověk fakt nikdy neví co se může stát. Mí rodiče mi vždycky připadali jako ideální pár a od nějakejch svejch 15ti jsem jim i záviděla jejich život. To jak jsou spolu, jak se nehádají, jak se pořád vodí za ruce, jak maj společný známý,aktivity... nastavili mi zrcadlo a neustále sem měla pocit že jsem špatná, protože podobnej vztah se mi samotnej nepodařilo navázat. Jenže zároveň s postupujícím věkem sem čim dál tim víc chodila na koncerty svýho táty a pořád mi nějak nedocházelo jak tenhle punker může bejt s mojí mámou. Ne snad proto,že by moje máma byla špatná ženská, ale proto, že mi ten monogamní poklidnej vztah prostě k němu neseděl. Tenkrát jsem si uvědomila, že si to asi řeší po svym, že si asi s nějakejma úletama neláme hlavu ale že doma je za hodnýho manžílka. Jenže pak se nám pan otec zamiloval. Druhá míza mu uplně zatemnila mozek. Najednou tvrdil že máti vnímá už jen jako sestru... no, to je holt těžký když se člověku v 47letech do života přichomítne o 14 let mladší kost. Soudnej člověk by si měl uvědomit že si v první řadě nesmí dovolit se zamilovat, protože to je cit kterej z člověka dělá magory schopný pošlapat si celej svuj život a vše zničit. Je jasný, že v 25 let trvajícím manželství už tenhle cit trochu vyhasnul, ale to, že ho ve mě vyvolá někdo novej neznamená, že to manželství stojí za hovno...
    MEG
    MEG --- ---
    JUASINHA: různá rodinná tajemství asi v rodinách jsou, někde více, jinde méně... některá se dozvíme, až přijde čas, některá nikdy. ale snad to tak má být. proto jsou to tajemství. ;-)

mezi dospělými partnery (manželi) asi panuje představa, že když jsou jejich děti už dost velké (třeba nad 18, co já vím), tak už se jich rozvod příliš nedotkne... ale asi to není zdalek tak. sama osobní zkušenost nemám, ale můj švagr zažil rozvod svých rodičů, když mu bylo asi 30 a strašně dlouho to nemohl svému otci odpustit, že matku opustil. i když přiznával, že jim všem dělala celá léta ze života očistec.
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    já osobně teda "obdivuju"každého,kdo je schopen překousnout odchod jednoho z rodičů od rodiny...vím,že časem ta počáteční nenávist a nepochopení asi přejde,ale nedovedu si představit,že by jeden z mých rodičů opustil toho druhého(myslím tím kvůli někomu jinému!!!!!)Jasný,když rodiče mají špatné manželství,tak asi není co řešit,ale jestliže tam není problém a jednoho z nich by chytla druhá míza,tak by to pro mě byla hrozná zrada...ale je to běžná součást života,takže můžu být jedině ráda,že naši jsou furt spolu,i když kdo ví jaká skrývají tajemství:))

Napadá mě při tom otázka,jestli mají(měli) vaši rodiče před vámi rodinná tajemství)potraty,nevěry, různé tragédie...)mně totiž doma nikdo nic neřiká a všechno tohle se dozvídám úplně náhodně...a fakt mě to štve...nedávno jsem se třeba dozvěděla,že táta má někde nevlastní sestru,kterou nikdy neviděl a nic o ní neví(děda měl milenku/ky)...úplně jsem měla chuť zavolat do pošty pro tebe:-)))),protože mě to fakt zajímá...ale asi jsem jediná....a nebo jí zná a jen se o tom nemluví....
    mi připdají hrozně zajímavá tahle rodinná tajemství:))
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    ale to ze se radou budes ridit, nic nezarucuje.... mam podobnounevl. matku s niz sem nikdy nezila a ktera vynalozi hodne sily aby mi tropila drobne ci vetsi potize a zadny akt vstricnosti tomu nezabranil.... halt pokud chce nenavidet, nenavidet bude
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    MIKATCHOU: zivot je plny kompromisu a nikdy nikdo nesliboval, ze to bude vzdy fer..... Zeli ti ukazala jaky smer by mohl zabrat, pokud opravdu chces veci rozpohybovat kladnym smerem. Samozrejme muzes i nadale sedet, tvrdit ze proti ni nic nemas a cekat jestli nezahrmi nebo tak neco */*
    ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    MIKATCHOU: ale ona se s tím nevyrovná pokud nedostane od tebe impulz....

já tě nenutím, jen jsem napsala, jak bych to řešila já....
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    tak to je totální kravina tohle... ona se s tim všim předevšim musí psychicky vyrovnat, já nepůjdu přece za ženskou která mojí mámě málem zničila život s bonboniérou a kytkou.. to je totálně úchylný. Jediný co chci je aby dostala odvahu a přestala se přede mnou schovávat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam