MEG: aha,počkej,tak to jsme se asi moc nepochopily:-))já měla hlavně na mysli alternativní školy(hlavně tedy ZŠ),kde mají od první třídy k dětem úplně jiný přístup,hlavně co se týká výuky(jeden "druh"těch škol začíná na W...ale jméno si fakt nepamatuju,jednou o nich byl článek v Reflexu...)
Soukromé gymply za nic výjmečného nepovažuju....Byla jsem naprosto stejný případ jako tvůj syn...po sedmé třídě jsem se nedostala na gympl,tak jsem šla na soukromej,kde nabírali ještě v červnu.Šla jsem tam s tím,že po dvou letech to zabalim a půjdu jinam...jenže jsem tam zůstala a doteď toho lituju.Ta škola mi nic moc nedala a ač jsem měla spolužáky v pohodě a nikdo moc neřešil,jestli tvoje rodina má prachy,tak to tam obecně cítit bylo...A samozřejmě tam byla hlavně koncentrace dívek,pro které byl o moc moc důležitější vzhled než co mají v hlavě,takže na tak malou školu tam bylo neuvěřitelné množství anorektiček apod...málokdo snese takový nátlak...No a o drogách a alku taky nemluvě,ale kde to není?
BNC: víš co,nechci ti nějak v tomhle odporovat,ale tohle je myslim,přirozený lidský chování...není to pouze o tom být IN,ale člověk se přispůsobuje svému okolí...a je málo lidí,kteří se nenechají ovlivnit většinou,ale i ti si pak najdou tu svojí většinu....
A abych pravdu řekla,tak to profláklé tvrzení,že děcka začnou kouřit,aby byly v partě(nebo spíš,aby z ní nebyly vystrčeny)je trošku blbost...Myslim,že většina to chce prostě zkusit a kdo ti to nabídne?přeci parta,která už kouří...a když ti to nechutná,tak o.k....Já mám aspoň s těmahle "partičkama"dost zkušeností a nikdy jsem neviděla,že by se kvůli tomu někdo někomu třeba smál...btw ty si taky zkusil alkohol....nechutnal ti o.k.,jiným jo....
Copak ti nic neřiká chuť zakázaného ovoce?a to přeci není o "zhypnotizovaném stádu ovcí" ....je to o tom pokušení....
Jinak ke stádu ovcí...byl jsi někdy na nějaké demonstraci/davové akci?všiml sis někdy chování lidí v davu?