• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUERGAJsou rodiče našimi přáteli či nepřáteli?aneb rodiče si člověk nevybírá...
    Připravovala ti maminka nenáviděné oblečení do školy? Musel si být doma,když tvoji kámoši ještě popíhali venku? Nutili tě, trávit s nimi víkendy na chatě? Ptají se tě, jestli jsi v nějaké sektě nebo snad bereš nějaké drogy? Myslí si,že tvůj ideální partner má být vlastně jejich ideální partner? Tak to je ideální diskuze pro tebe....ŠUP SEM S PŘÍSPĚVKY:))
    Spřátelené diskuze:
    Klub pokročilých rodičů aneb co všechno vydržíme... psychologická poradna
    rozbalit záhlaví
    MAEVE
    MAEVE --- ---
    ZLATUSKA88: ja myslim, ze kdyz nabidnes tu alternativu jine skoly, ze by s ni treba mohla byt rec, ne? uvidi, ze mas snahu a neni to o tom, ze se chces poflakovat a na skolu se vykaslat. Do Caledonian school, jak pise EDERA: chodila ma sestra. Mela rodileho mluvciho a byla s vyukou spokojena.
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    EDERA: nj na to sem nemela pred maturou cas. Hlavne ja si predstavovala jazykovku takovou ze tam budeme mit rodilyho mluvciho, kterej nas proste bude nutit mluvit, proto sem taky na tu skolu sla, nenapadlo me ze by to mohlo dopadnout takhle :-((((((

Jako mama neni spatnej clovek, chce abych studovala, chapu to po svych detech to nekdy v budoucnu az je budu mit budu chtit samozrejme taky. Ale je zbytecny chodit pres mrtvoly. Ona si mysli ze to je tim ze sem se neucila. Moc dobre vi, ze nejsem flakac, a ze jazyky me bavi. Ale bavi kdyz sou vyucovany dobrym zpusobem. Moc dobre vi, ze sem si onehda v osme tride nahrala celyho pana prstenu (film) na kazety, jen abych to slysela anglicky mluvit castejs nez jen ve chvili kdy sem chtela a mohla jit na PC. Kupovala mi knihy psany jen anglicky, precetla sem je. Vi ze me to bavi, ale timhle to ve me spis ubiji.. Coz se ji snazim celou dobu rict, jenze ona to proste nedokaze pochopit protoze ONA ma pravdu....
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZLATUSKA88: Tak holt Ti asi nezbude než bojovat sama tam, kde Ti "nestojí v cestě" tvrdohlavá maminka. Podle toho, co jsi psala, stojí ta jazykovka docela dost. A jestli není lektor dost kvalitní, určitě se minimálně dá stěžovat u vedení jazykovky.
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    EDERA: bohuzel, ono s moji mamou je tohle proste slozity.. ona je tvrdohlava a nenecha si nic vysvetlit... bohuzel. vzdycky jen ona ma pravdu a kdyz ma pravdu nekdo jiny tak stejne plati ze pravdu mela ona...
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZLATUSKA88: A nešlo by se dohodnout na nějakém kompromisu? Že si na tu jazykovku vyděláš, ale budeš pokračovat v nějaké dle vlastního výběru a slušné? Nevím, kam jsi chodila, ale podobné peníze jsem za syna platila v Bell school a v Caledonian school, v obou případech lektoři samozřejmě uměli anglicky výborně, letos má ostatně rodilou mluvčí. Ostatně kdyby to žádné ovoce neneslo, tak se budu setsakra pídit po tom, kde je chyba a jestli za své peníze dostávám odpovídající službu.
    OMI
    OMI --- ---
    Obecně vztahy s rodiči dost pročistí se na pár měsíců prostě odstěhovat. Jenomže někteří to nemají už v hlavě vpořádku, ony některé děti jsou... prostě by z nich jednomu ruplo v bedně. Takže někdy si naopak rodiče jenom odpočinou. Ale to taky není k zahozaní, ne?
    OMI
    OMI --- ---
    ZLATUSKA88: Jo, docela se děsim, že takhle do bude mít můj syn s mojí dcerou. Už teď jediné co jí dobrého udělá, je dobá modřina.

No ale není snad doma furt, ne? Odpálkovat ho a diskreditovat asi nepůjde, bude bojovat o pověst. A na škole nevedou levnější tarif? Dálkovej? Tejdenní? Dyť s eo tom nemusí nikdo dozvědět... Nebo koneckonců, co by to udělalo jí tam frajersky plácnout prachy na autoškou s tím "tak si to sežer, lakoto, když si nic nenecháš vysvětlit"? Máš vydělat na jedno, nebo na druhé, není to fuk? A že by si děcka vadělávat měla, rodiče všechno neutáhnou...!
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    OMI: ne muj drahy bratr je pekne vychcanej, jakmile vidi, ze se mamka na me nasere tak zacne chodit a prohlasovat jak dostal vcera jednicku ve skoole a podobny kecy, coz znamena ze me s nim mama zacne srovnavat - on ze zakladky kde ma x trojek na vysvedceni, ja sem na zakladce nemela zadnou ale to ji nezajima, ona ty znamky ze zakladky srovnava s myma znamkama ze stredni. Dokonce mi uz omlatila o hlavu maturitni vysvedceni (3221) prej no jako sem cekala ze budes mit lepsi vysvedceni. Tu trojku si teda mit nemusela. mno proste je to s ni slozity.

Tohle ta skola neni jako obyc skola, jsou to kurzy anglictiny, ztratim tam cely odpoledne a stejne na nic, ale ona to nechape, a chce abych tam chodila. Je to situace ze ktery nejak nemam jak vybruslit. Takze celej srpen budu chodit do prace abych si zaplatila rok skoly na ktery bejt nechci.
    OMI
    OMI --- ---
    mimochodem -- brácha si nedá slušně vysvětlit předem, aby se někam ztratil, šel někam na nanuka a nesral se do toho?
    OMI
    OMI --- ---
    Co se nechat vyhodit? ...to by asi tím zkasírováním skončilo taky. No a co udělat kamikadze világoš na škole? zajít na řiditelnu, vysvětlit svoje námitky a buď daj řeč s učitelkou, nebo s matkou... stejně odtamtud chceš jít, ne?
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    OMI: jo, rec sme hazely dneska... dopadlo to takhle. to ze je pro me tahle skola ztratou casu prootze tam proste prd naucej. Ona je proste takova ze pravdu ma prece jen ona, kdyz mi neco rekne a ja ji to pripomenu tak najednou ne to sem nikdy nerikala a tak podobne... navic ona je s bratrem cholerik, takze kdyz neco reknu co se ji vylozene nelibi tak to muze skoncit taky dokonalou hadkou kdy budu ja zavrena nasrana ve svem pokoji, bratr kterej se do toho zacne vkladat a zacne do toho kecat toho serve, pohadaj se takze bude brecet a nadavat ve svym pokoji a ona bude sedet nasrana u sebe u kompu a asi stokrat mi vlitne do pokoje (ne stokrat to neni, je to vzdycky presne trikrat) a vyklada mi k tomu dodatky, samozrejme nasrany jak jinak...

Kazdopadne me tim nastvala, protoze sem si chtela uzit jediny prazdniny ktery sou delsi nez dva mesice... misto toho budu hakovat abych si zaplatila vnucenou skolu a nebo ji zaplatila predchozi dva rocniky...
    OMI
    OMI --- ---
    ZLATUSKA88: S rodičema je zlost a bez nich to nenjí o moc lehčí. Jestli u vás ještě nebydlí děda Alzhaimer, možná by neškodilo o tom hodit řeč. Evidentně se tě pokouší "donutit" ke studiu, k dalšímu vzdělání a nemá ´ánunk o tom, že je ta škola pro tebe ztrátou času. MOžná mít přes léto brigádu, kde použiješ jazyk, by zvládlo víc než přesvědčování, že nechceš utéct ze školy "protože na ní nestačíš..."
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    mno tak si rikam ze to je presne forum pro me...

Moje draha maminka... Nemam nikoho jineho krome ni a mladsiho bratra... Ovsem.. nekdy je toho uz i na me dost.

Otec se odstehoval kdyz mi byly ctyri roky. Od te doby sem ho nevidela (momentalne mi tahne na 20 let...) stale ziju u mamy a bratra, protoze mam cerstve dokoncenou stredni skolu a jeste nemam tak dobrou praci abyhc si mohla dovolit zit sama nebo s pritelem - je na tom co se tyce financi docela podobne a byt bysme spolu zatim neutahli.

takovy ty problemy ze se mame nelibi muj pritel se kterym sem uz pres tri roky, ona ho zna, nejdriv tvrdi jak patri do rodiny a pak jak je hroznej ze nechce jit makat k nam na chalupu... to uz prehlizim, sem na to uz zvykla.. ovsem ted me ma matka rozsekala uplne nejvic..

Dva roky sem ted chodila do jazykovy skoly. Skolny za ty dva roky cinilo neco kolem 14000 - 15000 dohromady (kurzy anglictiny jednou tydne). Ovsem v prvnim rocniku profesorka sotva umela anglicky, a ve druhym se vzdycky na neco zeptala a clovek ani nestihl otevrit pusu a uz odpovedela za nej a jeste si rekla jak spravne to rekla... Pristi rok samozrejme pokracovat v tomhle duchu nechci, a tudiz na tehle "skole" chci studium ukoncit. Ovsem hacek..
    Mamka prej ze kdyz sem neudelala ty postupovy testy do toho dalsiho rocniku tak si pristi rok musim platit sama. Oznamila sem ji ze uz tam chodit nechci, ze je to stejne na nic, protoze za cely ty dva roky me nenaucili nic noveho. I na te stredni prumyslovce sme toho brali vic nez tam. Mno a ma draha maminka na to ze mi teda sebere ty penize na ridicak - ktery mi mimochodem slibila a dala za maturitu a ze se z ni pristi rok zaplati. tak sem se samozrejme ohradila, at uz mi laskave teda nic neslibuje ani nedava kdyz mi to pak zakaze nebo sebere.

Tak prej ze teda ne, ze mi je necha, ale pristi rok (cca 9000 - 10000kc) si zaplatim sama. A pokud s tim prastim tak ji zaplatim ty predchozi dva roky tzn. cca tech 15000kc.
    Na jednu stranu ji chapu, ale na druhou stranu kdyz sem ji uz v pulce prvniho rocniku rikala jak to vypada a ze je to uplne na pytel, tak rekla ze ji to nezajima a ze tam chodit budu.

Mno nic, chtela sem si postezovat. Nastvala me tim, fakt desne
    GEDI
    GEDI --- ---
    LIZA2404:
    Doufám že to nebudeš potřebovat :-)
    LIZA2404
    LIZA2404 --- ---
    GEDI: Píšu si, v patřičné situaci použiju.
    ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    TEMARI: tak to by u mě neprošlo snad ani jako humor.....
    GEDI
    GEDI --- ---
    TEMARI:
    Běž,
    A vezmi mi dvě dávky s dítětem jako jsi ty to budu potřebovat. . . . .
    OMI
    OMI --- ---
    To je ale pod důstojnost. .-)
    SPM
    SPM --- ---
    Kdyby dali tolik energie do práce, kterou daj do vymejšlení, jak vytáhnout z rodičů peníze... to by bylo :)
    OMI
    OMI --- ---
    Měkká matka.
    TEMARI
    TEMARI --- ---
    Přišla jsem na způsob, jak dostat z rodičů peníze. Vlastní zkušenost (vím, že to není hezké, ale když někdo potřebuje peníze, úchýlí se i k takovýmto řešením..)

Dítě: Ahoj mami. Potřebuju nějaké peníze
    Matka: A co s tím hodláš dělat?
    Dítě: Nevím, asi půjdu prodávat drogy..

Po 5ti minutách se u mě v pokoji objevila máma se stovkou v ruce..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam