MEG: Mě se to, co se u nás doma děje, moc nezdá být řešitelný nějakou rozmluvou. Většinou je to o tom, že příjdou a začnou mi říkat, co všechno nemám udělaný, jakej mám bordel v pokojíku a když jsem ještě chodil na střední, tak k tomu přidali moje známky. A nezáleželo na tom, jaké byly, protože samý jedničky jsem nikdy nedonesl.
Jinak si s nima celkem rozumím, pokud zrovna nemají potřebu někomu něco vyčítat. Tak nevím, jestli ten problém nakonec není u mě.
Včera se vrátili z dovolené, takže by měli být víc "v pohodě". A mamka byla. Ale od taťky jsem neslyšel jediný rozumný slovo. Začal mi vyčítat třeba že jsem málo krmil slepice, což nebyla pravda, a spoustu strašně nedůležitých věcí, většinou úplný nesmysly, nebo polopravdy.
Tak mě napadla otázka "jak přinutit člověka, aby přemýšlel pozitivně?". Ho totiž "něco" štve, nikdo neví co, furt je nasranej a tady tu špatnou náladu přenáší na lidi, co jsou kolem. Jasně, není to furt, ale je to dost často. Myslím, že jediný, co ho posledních několik měsíců dokáže uklidnit, je cigareta ...