Děkuji Vám za odpovědi.
KAZATELL: diky za ponuku. Ne ze bych nejak hyril penezma, ale spis pro me asi bude jednodussi poridit neco za tech 2~5 stovek, nez-li se nejak organizovat a travit cas srazama. S casem to mam ted slozitejsi. Ale nabidky si vazim a jeste jednou deluki. Rozhodne mi pomohla reference, ze i ty levnejsi jsou na tu zkusennost pouzitelny..
ONDRA_99: j to je dobrej tip, to me ani nenapadlo. Uvidim, jak uz jsem psal, vzhledem k casu asi proste vemu/necham si poslat nejakej ten nizsi level.. Koukal jsem ze trea czc ma dost rozbalenejch kusu za levnejsi penize.. I kdyz to je pro me trochu znamka ze to nebude zadnej hit, kdyz jich maj tolik vracenejch/rozbalenejch od jednoho tipu.
Nebo mozna vemu nejakej uplnej bazar za par korun. Ted sem nasel nejaky ty homido, sice verze 1, ale za nejakejch 500, tam se da nastavit i roztec cocek od sebe, coz muze bejt uzitecny. Jak jsem pochopil zdaleka ne vsechny ty levnejsi timhle disponujou..
Jako uz i tusim ze s iP 5S to nebude zadnej slagr, ma malou uhlopricku, navic uz tam mam nejakej cinskej display (uz druhej:) kterej ma v prostred svetlejsi pruh, neni to videt vsude na fotkach apod, spis kdyz je celistva plocha, trea bile pozadi ve zpravach.. Asi taky ma o trochu vyblitejsi barvy nez puvodni, a podeziram ho z toho, ze zobrazovaci plocha je o mm uzsi nez bylo origo, inu je to pro mne pouze telefon, kterej jinak po vsech strankach fachci spolehlive, a vyhovuje k novejm me zatim nic nepresvedcilo, beztak je pro me i prez fsechny hi-tech featury nejzhavejsi kandidat SE, potrebuju malej telefon..
No hadam ze pri zvetseni obrazu brylemi se to vsechno vic projevi..
Ohledne streamovani obsahu mam zatim vyhlidlej VLC stream, lidi ho celkem chvalej, tak sem zvedavej jak bude fungovat.
Moje predstava je idealne kdybych mohl vse ovladat na kompu, a mobyl byl jen zasunutej v brejlich, abych na nej vubec nemusel sahat/pouzivat/porizovat nejakej bt ovladac jeste...
Supr by bylo, kdyby sla nejak streamovat proste jen obrazovka z kompu. Rikam si ze bych tak mohl vyzkouset i nejkake steam vr hry, ze by se jako v iPhonu nic neodehravalo/nepocitalo, vsechno by to slo hotovy z kompu a iP byl jen zobrazovac... Ale to je asi naivni predstava, asi by tam byly latence apod, na nejaky vr trea simulatory letadel apod tedy asi muzu rovnou zapomenout.. (Spokojil bych se i s tim, kdyby to nesimulovalo 3d pro kazde oko zvlast, ale obyc obraz na jakej sem zvyklej na monitoru, ale s moznosti "free-look" kamery. Track iR a jeho obdoby uplne nesplnily moje ocekavani, nejak sem tam nenasel to spravny nastveni pro me. Ale maj ohromnou vyhodu, clovek si vidi na ruce/klavesnici/ovladace..)
Taky by me hodne bavilo kdyby se napr. vysilaly, nebo i jen ze zaznamu koukat na motorsport, kde bych mohl sledovat napr dtm/formule apod., zaber onboard, ale mohl bych se sam rozhlizet a sledovat situaci okolo. To by bylo super ale nevim jestli nekdo neco takoveho produkuje. Ani by to nemuselo bejt 3d, to uz by byla tresinka na dortu, stacil by klasickej obraz ve "free-look" rezimu..
Ty ruzny oculus apod budou v tomhle uplne jinej level, to je mi jasny, ale je to celkem drahe na to aby clovek zkousel par hodin jestli mu to sedne. Nadruhou stranu totiz prez vsechny popsane vyhody si moc neumim predstavit ze napr v letove simulaci si nevidim na ruce, jak bych hledal na klavesnici zkratky, apod. Priznam se ze teda mam i celkem dobrej Hotas warthog, ale tam stejne nejdou napatchovat vsechny veci, clovek se bez klavesnice neobejde. A i kdyby, tak to nemam tak huste nadrilovany abych poslepu tahal za packy, a s jistotou vedel kde co je..
V tomhle jsou to rozporuplny svety, bud ma clovek VR, zrakovej vjem asi super, ale jen oklesteny nejaky "uni" ovladace, nebo plnohodnotny owladani, trea i nejaky hw ovladace, cupr knyply apod, ale zase se musi spokojit s monitorem a track iR apod.
180 a vic stupnu platno s projektory je zatim proste asi furt nejdal. Ale i kdyz dnes uz je HW na tyhle projekty dostupnejsi, tak zase ty naroky na prostor.. :/
Sry za delsi uvahu k tomuto