• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    CROSS
    CROSS --- ---
    SZANDA: sedmička je vodě odolná (neptal ses, ale...)
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    jo a k force touch - na to jsem si tak zvyknul, ze kdyz vezmu do ruky SE co má přítelkyně, tak mi to vyloženě chybí..:)
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    SZANDA: mam 6s a naprostá spokojenost.. rychlost dobrá, i když věřím, ze na novějších iphonech to bude ještě o něco svižnější.. kámoš kupoval ted taky 6s (přecházel z androidu) a je taky maximálně spokojený..

nicméně kdyz bych ted kupoval, tak bych asi vzal tu 7.. precijen je to novější, lepší foťák, může být i o neco málo rychlejší.. a redukci se da vyřešit absence 3,5 jacku.. myslim ze mezi 6s a 7 ani nebude moc velký cenový rozdíl, ne?
    KINGRICHARD
    KINGRICHARD --- ---
    SZANDA: a co SE, kde je stejnej procesor jako 6S? 6S nemám ale mám SE kromě force touch mi nic nechybí, ani rychlost. Ta mě mírně leze na nervy na IpadAir což je ekvivalent 5S a ten mě lezl na nervy taky, než jsem ho prodal
    SZANDA
    SZANDA --- ---
    Otázka pro uživatele 6S nebo 7čky. Už hodně dávno jsem měl iPhona 3G, no všechno bylo jinak, není to dobré pro srovnání. Pak jsme začal kupovat telefony řady Galaxy S, měl jsem zatím všechny, vždy jak vyšly. Teď mám Galaxy S8 a uvědomil jsem si, že mě ten telefon vlastně hrozně sere. Pořád se to tak nějak posekává, vzhled nekonzistentní, pořád nějaké widgety a chobotiny, no řekl jsem si, zkusím zase iPhone. Mám po zkušenostech se samsungy jeden požadavek, a to zásadní, nechci skleněná záda. Klouže to, otisky, upatlané to je. Takže mě připadá v úvahu 6S, které se mě líbí 3,5 jackem, hodně střídám různá sluchátka, které používám na denní bázi, také připojuji telefon v autě, do věže, vše po staru, 3,5mm jackem. A nebo teda sedmička, která je prostě novější a přeci jen ta redukce tam je. A teď už konečně k otázce, má smysl kupovat teď v únoru 2018 nové 6Sko? Je to i na nejnovější verzi iOS plynulý telefon? Hry hraji minimálně a když už, tak spíše nějaké karetní, jde mi jen o naprosto plynulou konzumaci obsahu, poslech muziky, správu času, pracovních mailů, kalendáře apod.
    Co srovnání se sedmičkou? zase berme v potaz poslední updaty. díky za rady
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    Cim novejsi aktualizace, tim vic velky spatny.
    MUXX
    MUXX --- ---
    VACA: Radsi si za ty penize kup na slevomatu hodinu hrani na htc vevo nebo jinym VR. To VR na mobilu je jenom takova legrace na chvili...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    VACA: Na iOS jako externi monitor zkus Duet, beha pres kabel, takze latence mensi (ja to pouzival jen jako doplnkovy monitor, nemel sem tam nic narocneho).
    VACA
    VACA --- ---
    Děkuji Vám za odpovědi.
    KAZATELL: diky za ponuku. Ne ze bych nejak hyril penezma, ale spis pro me asi bude jednodussi poridit neco za tech 2~5 stovek, nez-li se nejak organizovat a travit cas srazama. S casem to mam ted slozitejsi. Ale nabidky si vazim a jeste jednou deluki. Rozhodne mi pomohla reference, ze i ty levnejsi jsou na tu zkusennost pouzitelny..
    ONDRA_99: j to je dobrej tip, to me ani nenapadlo. Uvidim, jak uz jsem psal, vzhledem k casu asi proste vemu/necham si poslat nejakej ten nizsi level.. Koukal jsem ze trea czc ma dost rozbalenejch kusu za levnejsi penize.. I kdyz to je pro me trochu znamka ze to nebude zadnej hit, kdyz jich maj tolik vracenejch/rozbalenejch od jednoho tipu.

Nebo mozna vemu nejakej uplnej bazar za par korun. Ted sem nasel nejaky ty homido, sice verze 1, ale za nejakejch 500, tam se da nastavit i roztec cocek od sebe, coz muze bejt uzitecny. Jak jsem pochopil zdaleka ne vsechny ty levnejsi timhle disponujou..

Jako uz i tusim ze s iP 5S to nebude zadnej slagr, ma malou uhlopricku, navic uz tam mam nejakej cinskej display (uz druhej:) kterej ma v prostred svetlejsi pruh, neni to videt vsude na fotkach apod, spis kdyz je celistva plocha, trea bile pozadi ve zpravach.. Asi taky ma o trochu vyblitejsi barvy nez puvodni, a podeziram ho z toho, ze zobrazovaci plocha je o mm uzsi nez bylo origo, inu je to pro mne pouze telefon, kterej jinak po vsech strankach fachci spolehlive, a vyhovuje k novejm me zatim nic nepresvedcilo, beztak je pro me i prez fsechny hi-tech featury nejzhavejsi kandidat SE, potrebuju malej telefon..

No hadam ze pri zvetseni obrazu brylemi se to vsechno vic projevi..

Ohledne streamovani obsahu mam zatim vyhlidlej VLC stream, lidi ho celkem chvalej, tak sem zvedavej jak bude fungovat.
    Moje predstava je idealne kdybych mohl vse ovladat na kompu, a mobyl byl jen zasunutej v brejlich, abych na nej vubec nemusel sahat/pouzivat/porizovat nejakej bt ovladac jeste...
    Supr by bylo, kdyby sla nejak streamovat proste jen obrazovka z kompu. Rikam si ze bych tak mohl vyzkouset i nejkake steam vr hry, ze by se jako v iPhonu nic neodehravalo/nepocitalo, vsechno by to slo hotovy z kompu a iP byl jen zobrazovac... Ale to je asi naivni predstava, asi by tam byly latence apod, na nejaky vr trea simulatory letadel apod tedy asi muzu rovnou zapomenout.. (Spokojil bych se i s tim, kdyby to nesimulovalo 3d pro kazde oko zvlast, ale obyc obraz na jakej sem zvyklej na monitoru, ale s moznosti "free-look" kamery. Track iR a jeho obdoby uplne nesplnily moje ocekavani, nejak sem tam nenasel to spravny nastveni pro me. Ale maj ohromnou vyhodu, clovek si vidi na ruce/klavesnici/ovladace..)

Taky by me hodne bavilo kdyby se napr. vysilaly, nebo i jen ze zaznamu koukat na motorsport, kde bych mohl sledovat napr dtm/formule apod., zaber onboard, ale mohl bych se sam rozhlizet a sledovat situaci okolo. To by bylo super ale nevim jestli nekdo neco takoveho produkuje. Ani by to nemuselo bejt 3d, to uz by byla tresinka na dortu, stacil by klasickej obraz ve "free-look" rezimu..

Ty ruzny oculus apod budou v tomhle uplne jinej level, to je mi jasny, ale je to celkem drahe na to aby clovek zkousel par hodin jestli mu to sedne. Nadruhou stranu totiz prez vsechny popsane vyhody si moc neumim predstavit ze napr v letove simulaci si nevidim na ruce, jak bych hledal na klavesnici zkratky, apod. Priznam se ze teda mam i celkem dobrej Hotas warthog, ale tam stejne nejdou napatchovat vsechny veci, clovek se bez klavesnice neobejde. A i kdyby, tak to nemam tak huste nadrilovany abych poslepu tahal za packy, a s jistotou vedel kde co je..

V tomhle jsou to rozporuplny svety, bud ma clovek VR, zrakovej vjem asi super, ale jen oklesteny nejaky "uni" ovladace, nebo plnohodnotny owladani, trea i nejaky hw ovladace, cupr knyply apod, ale zase se musi spokojit s monitorem a track iR apod.
    180 a vic stupnu platno s projektory je zatim proste asi furt nejdal. Ale i kdyz dnes uz je HW na tyhle projekty dostupnejsi, tak zase ty naroky na prostor.. :/

Sry za delsi uvahu k tomuto

KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    VACA: zrovna včera mi přišli z Ali takové ty dvoustovkove plastovky. Myslím že to stačí a celé je to spíš o aplikacích. V Praze mohu půjčit na vyzkoušení (přes tyden)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    VACA: Neporadim ti konkretne (pac me VR neak netankuje), ale co si to jit proste vyzkouset (alza treba bude mit neco v showroomu). A pak kdyz si koupis levnejsi a budes chtit lepsi, tak ti je v tech 14 dnech radi vymeni.
    VACA
    VACA --- ---
    Mel bych na vas zase dve otazky prosim..

Umeli by jste mi doporucit nejake ne moc drahe VR bryle pro iphone 5S?

Mam nutkani si koupit nejake ty echt levne za ~3kila, protoze vubec nevim jestli me to nejak chytne. Muze se stat ze to 2x vyzkousim, a tim to hasne... Ale zase jestli by ty za 5~7kil mely bejt nejak dramaticky lepsi a zvetsi to sanci ze to hned neodlozim, tak vemu radeji ty...

Pak bych se rad zeptal k tomuto, je nejaka snadna moznost jak streamovat to video z kompu do iphone, abych to tam nemusel pretahovat...

Diky za podmety
    VACA
    VACA --- ---
    CROSS; E2E4; E2E4; TIGU: dekuji vam za osvetu.
    RADAK
    RADAK --- ---
    Nova featura u iphone SE. Kdyby to byla aplikace, tak bych ji nazval, jak dlouho vydrzis nez s tim prastis o zed :D.

MICKE
    MICKE --- ---
    On někdo ty emoji popužívá? Netušil jsem, že jsou i na touchbatu - na to jsem ani nepřišel. Asi jsem divnej
    TIGU
    TIGU --- ---
    VACA: iPhone šifruje data a má několik různých typů šifrování - například když máš odemčený telefon, používá se jiná šifra (symetrická), než když vyfotíš fotku z lockscreenu (asymetrická). Když telefon odemčeš, získáš symetrický klíč, který se používá na šifrování dat obecně. Po uzamčení se tento klíč z jádra zahodí. To ale znamená, že jím nemůžeš šifrovat fotky z lockscreenu. Ty se zašifrují asymetricky a po odemčení telefonu jsou přešifrovány symetricky. A takových fíglů je tam mraky. Pokud pak chceš dostat ty originální data bez klíčů, jsi celkem v řiti.

Pokud ale uživatel kliká, systém je odemčený, má šifrovací klíče a data jsou pro něj čitelná. Pak využitím správné kombinace děr jsi schopen udělat dobrou neplechu.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CROSS: To taky, ale hlavne je velky rozdil mezi zasifrovanym diskem a minimem software okolo ktery to jen rozsifruje a celym operacnim systemem a prohlizecem. Beznemu uzivateli staci delat updaty systemu a je to )skoro( uplne bezpecne. Ale Kdo je nedela, tomu casem vykradou banku. :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VACA: Ano, je to snadne.. napr pres prohlizec se neco spusti, pak se spust neco dalsiho co ziska superuzivatélska prava.. nebo ani ne a jen odchyta loginy do bank a cisla kreditek z browseru. Nebo ti pres mail resetuji hesla.. naklady cojavim tisice dolaru, masovka. neumime psat software tak aby byl bezpecny.

Naproti tomu zamceny telefon je zasifrovany silnejma siframa, od 5S vyse jsou dokonce klice na specialnim cipu.. na cernem trhu se da _nekdy_ koupit zranitelnost za miliony, nebo je ve svem arzenalu maji tajne sluzby, ale ani tam to neni jiste, je dost mozne ze dnska zamceny iphone nerozsifruje nikdo. Ostatne id AYOS nase policie taky nerozsifrovala pocitac (obyc ubuntu se zasifrovanym diskem). Umime delat sifry, ktere nikdo neprolomi.
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: na tomhle je zásadní, že se to v čase mění. Ve své době byla (nějaká) starší verze iOS bezpečná, protože ve stejné době nebyla známá (nějaká) chyba/díra v zabezpečení. Teď se o chybě ví, ale oprava může být pouze v poslední verzi iOS, ne ve starších (třeba iOS 9 a pod.). Nepíšu o konkrétní chybě, jen o principu.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Emoji jsou super. Některý z nich mají vlastně dost komplexní významy. Je to něco jako nonverbální komunikace. Čím víc budeme trávit času on-line, tím víc budeme potřebovat i tenhle “emocionální” rozměr. Když si to tak vezmete, tak text je hodně pragmatická záležitost. Kdyby měl pračlověk kameru a facetime, tak písmo nikdy ani nevznikne.

A ještě řekněte, že nepoužíváte reactions na Slacku... bez toho by se dneska položil celej korporátní svět.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam