• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    CROSS
    CROSS --- ---
    Pokud někdo používáte Day One — přibližně od uvedení iOS12 (může to být náhoda, Day One taky vydal update) mi při puštěným Day One iPhone (X) hrozně topí. Hlavně kolem objektivů, takže myslim, že Day One možná zkouší mluvit s foťákem, i když ten z tý aplikace nikdy nepoužívám. Nepozorujete to někdo?
    CAJT
    CAJT --- ---
    Zdravím, v mobilní appce, která mi vždy dobře fungovala, dokud jsem nezačal používat iPhone XS, mi přestaly jít ke komentům přikládat fotky.
    Poradíte co s tím?
    Píše to červeně: “missing one or more variables/characters”
    Když něco napíšu k fotce, pošle to jen text. Fotku sice vyberu, ale ignoruje jí to.
    Dík
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Help needed - tel (iphone 7) se v noci vybil, rano jsem ho strcila do nabijecky a nic. Vyzkousela jsem postupne tri ruzny, furt nic, po ceste jsem se stavila v servisu, kde mi po minute rekli, ze je to u2? cip na zakladovce, oprava 14 dni, cena 3,5k. Tel nespadnul, doted nemel nikdy zadnej problem.
    1. Nekdo podobna zkusenost?
    2. Umite to nekdo opravit doma?
    3. Je v Pze servis, kde mi behem opravy pujci nahradni tel? Kvuli praci nemuzu byt bez tel vic nez pres vikend
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    EFESH: Super! Díky díky
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    EFESH: Aha! Zkusim. Jen jsem krátce klikl. Dik
    EFESH
    EFESH --- ---
    HERKULES: Jak to stahujes z toho claudu, klikas na tu malou sipku(podržet) a vybíras stáhnout v origo kvalitě?
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    Prosím co znamená vypnutý display? To mám za tu celou dobu vypnutý display pouze 14 minut? To přeci není možné...
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    HERKULES: V nastavení foťáku mám samozřejmě zvolenou tu nejlepší kvalitu
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Čau, když v pc koukám na fotky a videa co mám pořízený telefonem, tak mi přijde, že to není ono.
    30s video má “jen” 15MB a rozhodně mi nepřijde jako 4K a fotka má na šířku “jen” cca 2000px
    Fotky stahuju přes webový rozhraní icloudu, kde to mám zálohovaný. Mám iP8.

Není v tom zas nějaká fičura, že se to nějak komprimuje a zmenšuje?

Dík
    PSYKUK
    PSYKUK --- ---
    uz nejakou dobu se mi netvori memories z fotek. netusite nekdo cim by to mohlo byt?
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    Tak co ten iPhone 5X? :D Nechce ho někdo? :D
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    FRANCIMOUR: To nepotrebujes
    FTN
    FTN --- ---
    Vzpomínám si, že tu bylo pár lidí co se umělo hrabat ve starších iPhonech. Mám tu 5S se špatným nabíjecím čipem, je potřeba vyměnit celou desku. Tak mě napadlo, jestli třeba někdo nemáte 5S s rozbitým displejem a byli byste to schopný dát dohromady. Vzhledem k ceně těch telefonů o nic nejde, jen jsem si řikal jestli to někdo má v šuplíku, trochu ho to baví a chce si vydělat nějakej peníz. Díky!
    TLAMICKA
    TLAMICKA --- ---
    INSOMNIA: vycházel jsem z porovnání na theverge.com, teď jsem to zkoušel s týpkem z práce co má Xs, nebyl to teda moc vědecký test, ale:
    - zkusili jsme pár náhodných webů v Safari, já jsem toho měl vždycky zobrazeného o kousek víc, ale nic dramatického (cca tři řádky navíc). Co mě překvapilo, že měl odhadem tak o 5-10% větší písmo, přitom oba jedem na defaultu a právě ta velikost písma podle mě určila to, že jsem měl navíc ty 3 řádky. Ale jemu to písmo přišlo stejně velké, takže jsem možná jenom slepý :)
    - v Počasí mi to ukázalo předpověď po čtvrtek, zatímco jemu to končilo v úterý

Jinak moje dva minulé telefony doplatily každý na několik desítek pádů, oba sice fungují, ale displeje jsou domlácené jak po průchodu válkou, Max mi zatím nespadnul ani jednou, což je možná podvědomě tím, že se k němu prostě chovám líp a možná hraje roli i pouzdro - měl jsem vždycky telefony bez pouzdra, tady jsem si koupil ožené origo Apple a kromě toho, že tomu telefonu fakt sluší, tak se mi s tím i fakt dobře drží a nemá tendence mi padat z ruk (na druhou stranu menší Xs by na tom byl asi ještě líp, i když kolega z práce ho má v silikonovém obalu a ten jeho mi včera málem vypadnul).

A ovládaní jednou rukou není taková hitparáda, je fakt, že ho teď daleko častěji ovládám oběma rukama. Na jednu stranu je to opruz, na stranu druhou se teď aspoň nesnažím dosáhnout palcem ruky do opačného horního rohu displeje, což u té G6 vedlo samo o sobě k několika pádům :) Takže to beru z té pozitivní stránky. Menší telefon se bude vždycky ovládat líp, ale prostě když člověk jednou začne používat něco s větším displejem, tak k tomu menšímu se už nebude chtít vracet, i za cenu určitých negativ. Aspoň já to tak mám :)
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Když jsme tu u landscape modu. Sere mě, když otočím telefon, že se klávesnice neroztáhne na celou šířku telefonu. To je nějaká super fičura, nebo to lze někde nastavit? iP8

Díky

EFESH
    EFESH --- ---
    BEEBLEBROX: 12.0.1!
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    ONDRA_99: Překvapilo mě že Xs max neumí landscape na homepage... důvod? faceid :)
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    ONDRA_99: Myslel jsem prizpusobeni nejakych aplikaci pri otoceni telefonu na bok jako treba v Nastaveni.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    INSOMNIA: Landscape by mel v pohode umet i XS.
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    TLAMICKA: Diky za postrehy z uzivani. Ja jsem si v showroomu zkousel otevrit treba novinky.cz a na Maxovi se toho teda zobrazuje vic. Nektery appky podporuji i landscape mod. Laka me ta velikost primarne kvuli vetsi klavesnici, videu, cteni mailu a prohlizeni webu. Nicmene se trosku bojim ovladani jednou rukou a vypadavani z ruky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam