• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    INSOMNIA: Tak :)
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    DAWIDOS: jj, lokalni kurz je potreba davat i u klasickych plateb kartou, at uz jde o nakup na Amazonu nebo ve svete na letisti .)
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    INSOMNIA: KB funguje, CSOB taky. Pak ty Euromoney bankomaty v Praze v centru. Jen pozor, je treba vzdycky zvolit moznost “vybrat v mene uctu/bez konverze”, protoze banky to rady ojebavaji tim, ze vam nuti svuj kurz bankomatu (ten je brutalne nevyhodny).
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    DAWIDOS: Na jakych bankomatech vybiras pres Curve? Ja jsem zkousel nabijet Revolut z kreditky a taky ok.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    INSOMNIA: Pouzivam oboje. Curve ma velkou vyhodu vybirani penez v zahranici z mistnich bankomatu. Vzdy je treba ale volit lokakni menu. Limit je 200 liber (ekvivalent) denne a tusim 2000 liber za mesic. Revolut dovoli pouze 200 EUR mesicne a navic jako prepaid karta neni vsude oblibena. Navic, do Curve jde nasadit i Revolut kartu, kterou je ale treba “evidovat” ve spravne mene (v zemiich EU jako EURovou, v Anglii librovou).

Jinak ano, ceske banky se zacinaji cukat a chteji poplatek za vyber zahranicni kartou. Moneta, naposledy i Sporitelna (125,-). Vybiram tak penize z kreditky pres Curve, pri spravne volbe bankomatu me vyber nic nestoji a na kreditce je platba evidovana jako internetova platba.
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    Ahoj,
    Já mám podobný problém s rychlostí u O2, viz screenshot

Dnes to budu řešit...

ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    ONDRA_99: Jo a pokud si dobre pamatuju, tak kdyz ti dochazi misto, tak to nabizelo moznost tuhle funkci zapnout (bylo to na jeden klik primo z toho dialogu), takze je mozne ze to odklikla aniz by si poradne precetla co dela.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KIA: Ty mracky u aplikaci, to je funkce odlozit nepouzivane. Automaticky to smaze z telefonu dlouho nepouzivane aplikace (jenom aplikace, ne jejich data). Tapnutim na ikonu se apka nejprve znovu stahne a pak teprve pusti. Je to jedna z veci, ktera ma na zarizenich s malo mistem umoznit neake uvolnit. Nastaveni najdes v Obecne -> Uloziste

KIA
    KIA --- ---
    KIA: Nicméně já poskytovatele měnila pár měsíců zpět, takže netuším, jestli to trochu nezměnili. Nicméně změřím až večer :)
    DAVYKING_CZ
    DAVYKING_CZ --- ---
    7FLAMES: Úplně v pohodě.
    KIA
    KIA --- ---
    NELDE: Jedná se o malé město v okr. Beroun, kde internet je přiváděn optikou, která začíná na konci lokality rádiem.. Malý lokální poskytovatel. :) Internet občas sice hapruje (kolik já se s nimi nahádala:D ), ale když jede jak má, tak to opravdu je takhle. :)
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    KIA: Ještě ně napadlo jestli se někdo nedostal pod jejím Apple ID na stránky Find My iPhone a tam nevymazal jeho obsah vzdáleně.

Určitě bych doporučil změnu hesla pro každý případ.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KIA: Určitě? Většina velkých operátorů má upload velmi nízký - aby nutili "firmy" si kupovat dražší tarif. Symetricky jedou jen někteří malí typu Pe3ny.
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    DAVYKING_CZ: A bylo to bez problému? Mně to totiž hlásí to samé jako u RB.
    KIA
    KIA --- ---
    XEHUTL: Ne, není. Před asi půl rokem vyměněn jakožto "bezvadný" kus v rámci záruky.
    DAVYKING_CZ
    DAVYKING_CZ --- ---
    7FLAMES: KB tam mám určitě.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    KIA: Hmm, aha. Divný.
    Ten telefon není jailbroken předpokládám?
    KIA
    KIA --- ---
    XEHUTL: Tak, prý se na wifi nemusela v poslední době přihlašovat. Resp. vše automaticky připojeno.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    Jinak v nastavení vidím možnost "Reset All Content and Settings", ta by to možná vysvětlovala. Neudělal jí to třeba někdo naschvál? Nemusela se znovu přihlašovat na tu WiFi o které je řeč?

Resp. tohle je spíš dotaz na ostatní, já tu volbu ještě nezkoušel - pamatuje si to pak Apple ID, nebo i to se zahodí?
    KIA
    KIA --- ---
    A ještě zajímavá informace, údajně se dle operátora to stahování na mobilních datech (wifi nezjistím zpětně) zaplo ve chvíli, kdy si je sousedka jistá, že s telefonem nic nedělala (byla na školení a telefon byl v batohu).
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    KIA: Pokud se průběžně stahují plné fotky, tak to chce namátkou vyzkoušet zda se některé nezobrazí v plném rozlišení až po třeba půl minutě (plus mínus), pokud ko tak je to tahá z cloudu a někdo musel něco měnit v nastavení.. ať už vědomě nebo omylem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam