• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    KOC256: pouze reaguju na Kolcona a Elektrickotu, neřeším problém LBW
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    EX_ESKADR: Tak tak, čím větší frekvence, tím větší odrazivost. Proto třeba 5G díky udržení vysokých rychlostí používá 20-50Ghz pásmo, ale to nepronikde do žádných budov ani za překážku, takže vysílače jsou skono na každý třetí lampě a navíc zároveň používá pásmo 700-6000mhz které pokryje větší oblasti a projde i tlustou zdí byť na úkor rychlosti.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EX_ESKADR:
    "má na mysli fyzikální vlastnosti šíření signálu"
    a na to jsi přišel jak prosím tě? Když to dává do spojitosti s konkrétním mobilem a ještě dodává že ve stejném prostředí jiný mobil funguje.
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    KOLCON: to ano, ale Electrickota má na mysli fyzikální vlastnosti šíření signálu ..fyziku prostě neohneš. Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že 2,4 může fungovat lépe v zarušené oblasti, než 5 ..právě díky vlastnostem šíření signálu, třeba z pokoje do pokoje
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    ELECTRICKOTA: To nejde takhle říct... Třeba na sídlišti může být 2.4ghz brutálně zarusena...
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    LBW: v tom pripade bug na iOS, není to poprvý, mýval potíže i s 2,4ghz, ale to i kolikrát android.
    LBW
    LBW --- ---
    ELECTRICKOTA: Provider automaticky dava 5GHz a na mem 2 roky starem androidu zadny problem v celem byte. Jen zeny SE2 blbne.

KOC256: Aha, mozny software problem? Googlim...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LBW:
    Nevím zda je to nějakou změnou podmínek u mě doma nebo iOS 14, ale 5G wifina mi poslední dobou pravidelně vypadává... Ale mám doma ještě paralelní 2,4G, takže úplně přesně nevím kdy jsem na 5G a kdy na 2,4G...
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    LBW: 5Ghz není na domácí použití vhodná, spíš na venkovní na zahradu třeba, Odstíní to i sádrokartonová zeď.
    LBW
    LBW --- ---
    iPhone SE 2 a problemy s 5GHz domaci wifi, jako bidna rychlost a vypadava pripojeni, jsou normalni?
    LADJA
    LADJA --- ---
    AVALON_CZ: jop zabralo! Muchas gracias:)
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    LADJA: Upgrade fw před DFU mode?
    LADJA
    LADJA --- ---
    zdravim, vybalil jsem starou 6s, origo obal, a nedari se aktivovat zarizeni

simka, wifi, itunes...nic

nejaky tip?
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    HERKULES: divny všude je spořka mezi podporovanými, potěšil bych prvně u spořitelny jestli nemaj nejaky fuckoff(je možný ze třeba má nějakou bonusovou kartu) oni a pak kdyžtak na podporu apple.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    CROSS: Spořka
    CROSS
    CROSS --- ---
    HERKULES: a ta česká karta Apple Pay podporuje? Mně šly na české Apple ID přidat i česká i zahraniční.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Mám dotaz ohledně Apple pay. Kámošce nejde do wallet přidat česká karta. Má americké AppleID a žije v Americe. Je to tím?
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    CROSS: No, ve státech možná, v Evropě pochybuju. Ze zkušeností je to všude stejné, kompetentní lidé o víkendu jsou až po několikeré eskalaci.
    CROSS
    CROSS --- ---
    XEHUTL: že musim čtvrt hodiny čekat mě na celý věci trápí asi nejmíň, a jinak předpokládám, že lidi, co dělaj o víkendu, jsou stejně kompetentní, jako lidi, co dělaj kterýkoli jiný den. Jinak Apple má normální oficiální dobu provozu helpline, že jo.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    XEHUTL: Err toho, ne voko :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam