• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    VACA
    VACA --- ---
    KOC256: koukam ze se vratili designu z iphone 5tky. Za me super krok, jednak je to mnohem ergonomictejsi, nezarezava se to do dlane tak jako ty kulaty boky.. Druhak mi to proste prijde vic "apple design". Ty ocucany mejdla delaj vsichni... Navic to bude mnohem lip zapadat do rodiny, uz od uvedeni ipadu v designu stary petky sem nechapal proc furt drzej ty kulaty mejdlicka... Zvlaste pak na ten iphone mini jsem zvedavej. Nejen co se tyce hranatyho designu, ale i co se velikosti tyce na me i ta petka pusobila luxusnejsim dojmem i jeste pred nedavnuo dobou, kdy jsem si ji vzal jako pracovni telefon a v kapsicce u saka pusobi teda mnohem exklusivnejsim dojmem nez ty velky ozuzlany padla. sry, no off..
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    KOC256: jaká je cenovka MagSafe nabíječky, nějak nenalézám..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Po několika letech vidím konečně jakž takž něco nového.
    - iPhone mini
    - MagSafe
    - keramická vrstva (pokud bude tak dobrá)

Dokonce MagSafe nabíječka překvapila cenovkou...
    CROME
    CROME --- ---
    CROSS: Ja jsem podobny podezrely narust dat spozoroval pri zapnuty aplikaci meho VPN.
    Musel jsem to pri mobilnich datech vypnout. Coz me teda sere
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    MUXX: To myslím psal minule.
    MUXX
    MUXX --- ---
    CROSS: v te eskapade nevidim jednu vec - vymazani iphone a obnoveni ze zalohy jsi zkousel? nebo zkousel to support doporucit?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CROSS:
    Horsi by snad uz jen mohlo byt, kdyby se to delo mi! ;-)
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    CROSS: Těším se na pointu :)
    BARTOLOMEJ
    BARTOLOMEJ --- ---
    CROSS: na to snad jde rict jediny - jsem rad, ze se to nedeje memu telefonu `o]
    CROSS
    CROSS --- ---
    Dovolím si malý update ke svojí kauze záhadných datových přenosů. O deset dnů a asi o tři hodiny telefonátů s podporou, s jednim konkrétním technikem, co to dostal na starosti, po několika seancích vzdálené diagnostiky a sdílení screenshotů s výpisem datových přenosů, jsou Apple inženýři stále "puzzled" a pořád to není "issue known to Apple". Každopádně na můj dotaz, co to tedy u všech všudy jsou ty Documents & Sync v System Services mi technik sdělil, že to je synchronizace přes iCloud (tzn. dělá to nějaká appka, co synchronizuje mezi zařízeními přes iCloud), a buď to dělá appka, která má zároveň povolená mobilní data (třeba Whatsapp záloha), nebo to dělá i bez povolených dat kvůli nějaké chybě, a ve výpisu dat u konkrétní appky to neni vidět.

Apple nedokáže monitorovat, co z mého telefonu posílá data iCloud, ani na straně telefonu, ani na straně iCloudu, nebo přinejmenším moje kauza neni dostatečný důvod k přiznání, že to monitorovat dokážou [/tinfoil hat mode off].

Takže jsme se právě dohodli, že povypínám přístup k iCloudu všemu, budu to postupně pouštět a sledovat, co se děje.

K tomu samozřejmě povypínaná mobilní data u všeho, co je kriticky nepotřebuje, vypnutý iCloud Files v mobilních datech, vypnutý wifi assist, zapnutý low data mode a zakázaná komplet backgroud app refresh (opatření v tomhle odstavci ten problém nevyřešila...).

Fakt solidní záhada.

A pocit, že zařízení v hodnotě vojetýho auta používám spíš jako těžítko, v crippled mode, k nezaplacení.
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    DOOSH: aha diky, bohuzel jestli to chapu dobre, tak jedine reseni je vypnout spankovy rezim :/
    DOOSH
    DOOSH --- ---
    TRIPLT: Asi myslíš ten spánkový režim?

Je to v aplikaci Zdraví - Spánek - Úplný rozvrh a volby - Volby - Režim spánku - Zapnout automaticky
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Nevite prosim nekdo, zda je nejaka moznost na locknutem screenu dole vypnout tu moznost "zavrit" ty zobrazene informace?
    Byl jsem zvyklej rozsviti displej a swipe nahoru odemknout a ted musim vzdy kliknout na "zavrit" a pak swipe...Diky
    Snad jsem to napsal pochopitelne. :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    LBW: Ne to neni normalni. U me 5Ghz prijem wifi na SE2 uplne na pohodu. Takze, chyby muzou byt na urovni HW i SW obou zarizeni (iPhone i router), ale nejsou tedy plosne. A potvrzuji ze v 2,4 modu mam lepsi pokryti obecne bezt ohledu na zarizeni.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Ty voe když to tady tak čtu, nemůže za to opět Kalousek? :)
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    KOC256: fajn :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EX_ESKADR:
    ELECTRICKOTA:
    reagoval jsem na původní problém od LBW...
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    KOC256: Nedávám to do spojitosti s konkrétním mobilem, nevím kde si to vydedukoval.
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    KOC256: pouze reaguju na Kolcona a Elektrickotu, neřeším problém LBW
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    EX_ESKADR: Tak tak, čím větší frekvence, tím větší odrazivost. Proto třeba 5G díky udržení vysokých rychlostí používá 20-50Ghz pásmo, ale to nepronikde do žádných budov ani za překážku, takže vysílače jsou skono na každý třetí lampě a navíc zároveň používá pásmo 700-6000mhz které pokryje větší oblasti a projde i tlustou zdí byť na úkor rychlosti.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EX_ESKADR:
    "má na mysli fyzikální vlastnosti šíření signálu"
    a na to jsi přišel jak prosím tě? Když to dává do spojitosti s konkrétním mobilem a ještě dodává že ve stejném prostředí jiný mobil funguje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam