• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    CROSS
    CROSS --- ---
    Dovolím si malý update ke svojí kauze záhadných datových přenosů. O deset dnů a asi o tři hodiny telefonátů s podporou, s jednim konkrétním technikem, co to dostal na starosti, po několika seancích vzdálené diagnostiky a sdílení screenshotů s výpisem datových přenosů, jsou Apple inženýři stále "puzzled" a pořád to není "issue known to Apple". Každopádně na můj dotaz, co to tedy u všech všudy jsou ty Documents & Sync v System Services mi technik sdělil, že to je synchronizace přes iCloud (tzn. dělá to nějaká appka, co synchronizuje mezi zařízeními přes iCloud), a buď to dělá appka, která má zároveň povolená mobilní data (třeba Whatsapp záloha), nebo to dělá i bez povolených dat kvůli nějaké chybě, a ve výpisu dat u konkrétní appky to neni vidět.

Apple nedokáže monitorovat, co z mého telefonu posílá data iCloud, ani na straně telefonu, ani na straně iCloudu, nebo přinejmenším moje kauza neni dostatečný důvod k přiznání, že to monitorovat dokážou [/tinfoil hat mode off].

Takže jsme se právě dohodli, že povypínám přístup k iCloudu všemu, budu to postupně pouštět a sledovat, co se děje.

K tomu samozřejmě povypínaná mobilní data u všeho, co je kriticky nepotřebuje, vypnutý iCloud Files v mobilních datech, vypnutý wifi assist, zapnutý low data mode a zakázaná komplet backgroud app refresh (opatření v tomhle odstavci ten problém nevyřešila...).

Fakt solidní záhada.

A pocit, že zařízení v hodnotě vojetýho auta používám spíš jako těžítko, v crippled mode, k nezaplacení.
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    DOOSH: aha diky, bohuzel jestli to chapu dobre, tak jedine reseni je vypnout spankovy rezim :/
    DOOSH
    DOOSH --- ---
    TRIPLT: Asi myslíš ten spánkový režim?

Je to v aplikaci Zdraví - Spánek - Úplný rozvrh a volby - Volby - Režim spánku - Zapnout automaticky
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Nevite prosim nekdo, zda je nejaka moznost na locknutem screenu dole vypnout tu moznost "zavrit" ty zobrazene informace?
    Byl jsem zvyklej rozsviti displej a swipe nahoru odemknout a ted musim vzdy kliknout na "zavrit" a pak swipe...Diky
    Snad jsem to napsal pochopitelne. :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    LBW: Ne to neni normalni. U me 5Ghz prijem wifi na SE2 uplne na pohodu. Takze, chyby muzou byt na urovni HW i SW obou zarizeni (iPhone i router), ale nejsou tedy plosne. A potvrzuji ze v 2,4 modu mam lepsi pokryti obecne bezt ohledu na zarizeni.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Ty voe když to tady tak čtu, nemůže za to opět Kalousek? :)
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    KOC256: fajn :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EX_ESKADR:
    ELECTRICKOTA:
    reagoval jsem na původní problém od LBW...
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    KOC256: Nedávám to do spojitosti s konkrétním mobilem, nevím kde si to vydedukoval.
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    KOC256: pouze reaguju na Kolcona a Elektrickotu, neřeším problém LBW
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    EX_ESKADR: Tak tak, čím větší frekvence, tím větší odrazivost. Proto třeba 5G díky udržení vysokých rychlostí používá 20-50Ghz pásmo, ale to nepronikde do žádných budov ani za překážku, takže vysílače jsou skono na každý třetí lampě a navíc zároveň používá pásmo 700-6000mhz které pokryje větší oblasti a projde i tlustou zdí byť na úkor rychlosti.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EX_ESKADR:
    "má na mysli fyzikální vlastnosti šíření signálu"
    a na to jsi přišel jak prosím tě? Když to dává do spojitosti s konkrétním mobilem a ještě dodává že ve stejném prostředí jiný mobil funguje.
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    KOLCON: to ano, ale Electrickota má na mysli fyzikální vlastnosti šíření signálu ..fyziku prostě neohneš. Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že 2,4 může fungovat lépe v zarušené oblasti, než 5 ..právě díky vlastnostem šíření signálu, třeba z pokoje do pokoje
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    ELECTRICKOTA: To nejde takhle říct... Třeba na sídlišti může být 2.4ghz brutálně zarusena...
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    LBW: v tom pripade bug na iOS, není to poprvý, mýval potíže i s 2,4ghz, ale to i kolikrát android.
    LBW
    LBW --- ---
    ELECTRICKOTA: Provider automaticky dava 5GHz a na mem 2 roky starem androidu zadny problem v celem byte. Jen zeny SE2 blbne.

KOC256: Aha, mozny software problem? Googlim...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LBW:
    Nevím zda je to nějakou změnou podmínek u mě doma nebo iOS 14, ale 5G wifina mi poslední dobou pravidelně vypadává... Ale mám doma ještě paralelní 2,4G, takže úplně přesně nevím kdy jsem na 5G a kdy na 2,4G...
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    LBW: 5Ghz není na domácí použití vhodná, spíš na venkovní na zahradu třeba, Odstíní to i sádrokartonová zeď.
    LBW
    LBW --- ---
    iPhone SE 2 a problemy s 5GHz domaci wifi, jako bidna rychlost a vypadava pripojeni, jsou normalni?
    LADJA
    LADJA --- ---
    AVALON_CZ: jop zabralo! Muchas gracias:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam