Dovolím si malý update ke svojí
kauze záhadných datových přenosů. O deset dnů a asi o tři hodiny telefonátů s podporou, s jednim konkrétním technikem, co to dostal na starosti, po několika seancích vzdálené diagnostiky a sdílení screenshotů s výpisem datových přenosů, jsou Apple inženýři stále "puzzled" a pořád to není "issue known to Apple". Každopádně na můj dotaz, co to tedy u všech všudy jsou ty Documents & Sync v System Services mi technik sdělil, že to je synchronizace přes iCloud (tzn. dělá to nějaká appka, co synchronizuje mezi zařízeními přes iCloud), a buď to dělá appka, která má zároveň povolená mobilní data (třeba Whatsapp záloha), nebo to dělá i bez povolených dat kvůli nějaké chybě, a ve výpisu dat u konkrétní appky to neni vidět.
Apple nedokáže monitorovat, co z mého telefonu posílá data iCloud, ani na straně telefonu, ani na straně iCloudu, nebo přinejmenším moje kauza neni dostatečný důvod k přiznání, že to monitorovat dokážou [/tinfoil hat mode off].
Takže jsme se právě dohodli, že povypínám přístup k iCloudu všemu, budu to postupně pouštět a sledovat, co se děje.
K tomu samozřejmě povypínaná mobilní data u všeho, co je kriticky nepotřebuje, vypnutý iCloud Files v mobilních datech, vypnutý wifi assist, zapnutý low data mode a zakázaná komplet backgroud app refresh (opatření v tomhle odstavci ten problém nevyřešila...).
Fakt solidní záhada.
A pocit, že zařízení v hodnotě vojetýho auta používám spíš jako těžítko, v crippled mode, k nezaplacení.