• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    DSTEPZ: Mam, ale sluzebni jabko je nuceny.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    XMEDA: To najdu, i kdybych přejmenovával :))

    Každopádně, Finder má celkem mocné možnosti. Stačí označit soubory a přes pravé tlačítko dát Rename multiple files (nebo tak nějak). Lze si pak vybrat, jestli chceš find/replace, přejmenovat s nějakým prefixem apod. Určitě umí nativně udělat třeba mojeFotka0000000001.jpg až mojeFotka9999999999.jpg celkem bez problémů. Automator je v tomto případě IMHO lehce overkill.
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    XMEDA: Tak si kup tamtunga prosimte))
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    VFISA: Aby se v nich snadno hledalo na pc.. ze. Takze kdyz ti nekdo rekne jestli mas IMG_7330.JPG ve full a ty jich najdes patnact ruznych...
    VFISA
    VFISA --- ---
    V životě jsem neprejmenoval fotku.
    Na co, když má každá metadata?

    HERKULES
    HERKULES --- ---
    My jsme takový chudinky, že mě to doteď nenapadlo a to mám ip od prvního modelu. odteď nespím 😎
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    XMEDA: Tak to se máš. My ostatní jsme chudáci.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MERTLAS: tak na to staci total commander, ale je to otravny krok navic, zatimco samsung mi dela rokmesicdencislo a fotek muze mit miliardy a vzdy budou mit inikatni nazev. I moje lepsi fotaky aspon dovoluji narvat treba IM00xxxx
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    XMEDA: prejmenovavani jde celkem jednoduse v automatoru... od doby, co jsem se to naucil, tak se pojmenovavanim fotek uplne netrapim.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KOC256: :( takze pak vsechny prejmenovavat. Nadtavit nejake pravidlo toho jmena asi nejde, co?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    XMEDA:
    Vnitrne si udela dalsi slozku a jede zase od jednicky…
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Jak jabko cisluje fotky, kdyz prejede 9999? :)
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    A ještě jeden dotaz. Když pustím week cal, dojde k přerušení přehrávání hudby (Spotify). Nemusí jít o přímo spuštění, ale zobrazení na displeji. V nastavení jsem nikde nenašel nic, co by k tomu dávalo důvod.

    Nesetkal jsem se s tím někdo?
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Díky, jak jsem psal, nikdy jsem se s tím nesetkal, protože mám služební telefon. Přišlo mi to trochu nefér, protože ta hláška je dost obecná a rozhodně nic nepíše o zahraničních číslech.

    Jak jsem psal, jedná se o pár korun, ale nikde není řečeno, že se služba nesekne a nebude zběsile zkoušet posílat zprávy a aktivovat se. A uživatel to nikde nevidí a nemůže tomu zabránit.
    CROSS
    CROSS --- ---
    HERKULES: na tom telefonu při aktivaci iMessages nebo Face Time přímo vyskakuje varování, že tam může dojít k nějakými naúčtování aktivační SMS. Aspoň mně to vyskakuje, i když mi moji operátoři nikdy nic nenaúčtovali (nebo o tom aspoň nevím, roky mám tarif, kterej za jednotlivý SMS po Evropě nic neúčtuje).
    WAKI
    WAKI --- ---
    HERKULES: Proč sviňský? Dyd sám apple při nastavovaní této služby tě sám na to upozorňuje. Má tam hlášku, že při nastavení této služby může být tato služba zpoplatněna u operátora. Nebo tak nějak.
    PULKA
    PULKA --- ---
    HERKULES: Mám apple nove a taky jsem si toho všimla a překvapilo mne to, Vodafone mi tvrdil, ze je to normální a už se to od ty doby neopakovatelo, tak snad 🤷‍♀️
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Čau, jsem uživatelem applu hodně dlouho, ale vlastně vždycky na služebním telefonním čísle, tak jsem se s tím setkal teď poprvé a hned mám dotaz :-)

    Žena měnila operátora, s tím simku a vlastně znovu "nastavovala" telefon pro provoz v síti. Takže došlo k zapínání imessage, facetime atp. a nyní přišlo první vyučtování (Vodafone) a tam jsem si všiml, že jsou jí naúčtovány 4 sms na tel číslo +447786205094 v rozmezí pár sekund. Podle googlu i podle operátora to iphony dělaj při nastavování těchto služeb.

    Řešil jste to někdo? Dá se to nějak reklamovat? Vodafone řekl, že pouze u Applu, že za něj je to v pořádku, protože SMS odešly. Ale i když je to pár korun, přijde mi to dost sviňský a vlastně bych to řešit chtěl.

    Nesetkal jste se s tím někdy někdo? Díky
    TONY_TAIL
    TONY_TAIL --- ---
    CROSS: kondice baterie 94%
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    DUCATIMONSTER: obal je imo jen schranka s baterkou...konektivitu zajistujou sluchatka samotny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam