• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Kemping a Freefleking
    BIGHEAD
    BIGHEAD --- ---
    PANPOSPA: To mi povidej tocku bych dal ja svin
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    BIGHEAD: To nikdo na nyxu ale toceny bych taky dal ,)
    BIGHEAD
    BIGHEAD --- ---
    VELADA: Klidne bych se pridal, ale bouzel nemam bydlik
    VELADA
    VELADA --- ---
    TOMBRIDER: tak uvidíme.. A samozřejmě že jsem to teď celá nadšená posílala ségře s tim že probudíme sprintera, nahážem dovnitř matrace.. sněhule.. pekáče a hurá na sjezdovku ke kostelu a večer na pivo.

    .. à propos .. co takhle tam dát zimní bydlíkářskej nyx sraz a potěšit pivovarský?! Mě se líbí že to je sociální podnik a ten Neratov prostě miluju.. takže bych jim i ráda pomohla.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    VELADA: Neřekl bych. Vypadá to na malej parkáč před pivovarem a prostě jen hurá nápad jak si vydělat v téhle covidmizerii. Než nějaký prvoplánový kemping pro desítky obytek
    VELADA
    VELADA --- ---
    TOMBRIDER: dík.. tyjo.. no.. nevim. Neratov byla ves kde dávaly lišky dobrou noc. Jezdila jsem tam jako malá. Baráky se tam nezamykaly a pro vodu se chodilo ke studánce. Zimy tam bývaly tuhý. Hrozně moc si přeju aby tam nezačli jezdit lufťáci a vikendový bydlíci..
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    VELADA: Máme pro vás další pecku. Připravili jsme stání pro kempery s připojením k elektrice. Takže, kdo neví, kam zabrousit, hurá do Neratova. Běžecké tratě jsou připravené, obchod otevřený denně (zakoupíte Proroka), výdejna polívky přes okénko (dveře:-), o víkendech ohniště, možné je si objednat i pravidelné stravování. Nad kostelem je přístupné WC a sprcha. Cena za 1 stání na 1 noc je 350 Kč i s el., WC, sprcha 80 Kč na os., místo je nutné uvolnit do 12,00 h poslední den pobytu. Rezervace a kontaktní osoba na t. 797609434, krystof@neratov.cz .
    https://mapy.cz/...1&base=ophoto&source=base&id=2134980&pid=66140003&yaw=2.522&fov=1.257&pitch=0.310

    VELADA
    VELADA --- ---
    TOMBRIDER: a pls zkopíruješ to pro nás co nemáme fejsbuk?
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Přijde mi to jako slušnej tip.
    Pivovar Neratov - Máme pro vás další pecku. Připravili... | Facebook
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1040862019658645&id=323817638029757&sfnsn=mo
    CUKI
    CUKI --- ---
    ROBOOTEK: Tak ekologie je proces uvědomění, vzdělání a finančních možností. Pokrok přináší peníze a poté vzdělání. Oni si často té přírody váží, ale pokud se to tluče s tím jak se alespoň v základu zaopatřit (nemají tam de facto daně, zdravotní a sociální pojištění) tak to prostě neřeší.
    Nemusíme řešit ani odpadky. Stačí se kouknout co udělá nekontrolovatelné spásání s přírodou. Jižní část Atlasu byla pravděpodobně původně téměř celá pokrytá hustými cedrovými lesy. A co ta zbylo teď? Chybí tam celé generace stromů aby se ten les mohl přirozeně obnovit, protože všechno je to spaseno. Podobně jak tomu bylo u nás v 19. stol.


    ADIK: No u těch německých a holandských důchodců jde hlavně o to množství. To není o tom že by je vyhazovali kamkoliv, ale napříč Marokem jsem se setkal s tím, že popelnice jsou jen pro turisty, protože místní si to sami za to město dovezou a vyhodí to tam. A na stejném místě skončí i ty popelnice turistů.
    Nikdy jsem si nedělal nějaké iluze o této zemi, ale nečekal jsem že to uvidím i v těch turistických lokacích. A v méně známých turistických místech jako třeba zde: https://mapy.cz/...=34.0547930&z=16&base=ophoto&source=coor&id=-5.519991894971071%2C34.0544463541731
    tady odpadky z turistických resortů, vyhazují z oken rovnou ze svahu na níže položené domy.
    Jinak pěkný klidnější místo. Ale nesmí se vidět zezadu :-D
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    ROBOOTEK: tak to nemusíš ani do afriky, plasty se běžně palej na ukrajině uprostřed kruhace nebo v italii je sypou do more, proste na to serou
    ADIK
    ADIK --- ---
    CUKI: ja se mistum kde parkuje tuna plastaku taky vyhybam, ale nemyslim si, ze by po sobe nechavali haldy odpadku. Napr. v Dachle jme byli nejdriv v "sezone" duchodcu, plny parkoviste, vsichni svuj odpad davali ke kontejnerum, jako jsou zvykli z domova. To, ze to pak roztahaji psy je jina vec. Pak jsme tam prijeli po sezone, parkoviste uplne prazdny a nikde odpadky.
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    ADIK: v tech rozvojovejch zemich ani tak bohuzel nejde o to ze by si nevazili prirody, ale ta nevzdelanost je tam takova, ze proste nevedi ze plast je zlo a ani nemaj jinou moznost nez to palit a nebo hazet po tunach ze strane :/
    CUKI
    CUKI --- ---
    ADIK: Bílá smrt je u mě "stanoviště" karavanů, které jsou vidět pěkně i z oběžné dráhy. Prostě jedno velké parkoviště, kam se sjedou všichni bohatí důchodci z Evropy na zimu. Proti bohatým důchodcům jinak nic nemám, ale o tomhle fakt cestování není.
    Místa jako Dachla a několik dalších po cestě nahoru po pobřeží Západní Sahary je prostě něco co tu zemi ničí. Je to kemp jako jakýkoliv jiný.
    V Maroku je taky dost takových míst, naštěstí jsme je většinou obloukem míjeli. Ale potkali jsme policejní "zátah" v Guelminu. Kde ta bílá smrt obsadila komplet jinak prázdné parkoviště Marjanu. Kde někteří jedinci dokázali bydlet několik měsíců. To jako fakt někdo dokáže bydlet na parkovišti evropského supermarketu? Proč do té země tedy vůbec jezdí?

    Což je vlastně jedna z odpovědí na tvůj příspěvek. Ano máš pravdu oni si to asi ani nemohou dovolit, protože to tam není. Ale to my (Evropani) jsme to do toho Maroka dotáhly. J to tam kvůli nám. Normální Maročané do takových obchodů ani nechodí. Bez tech pytlíků by se obešli, ten zvyk jsme tam přinesli mi našimi požadavky.
    Tady je prostě vidět co se děje když přijde mnohem dřív pokrok než ekologie.

    Vtipné je, že mikrotenové sáčky zavrhly a používat jsem je viděl pouze v "Evropském" severu země. Ale nikdo nemá tucha z čeho ten ekologický pytlík je. Mají za to že je prostě ekologický tak není problém ho kdekoliv vyhodit.
    ADIK
    ADIK --- ---
    CUKI: nevim co myslis "bilou smrti". nicmene ten duvod proc v sierra leone nebo guinei neni na vesnicich tolik odpadku je jednoduchy - protoze tam neni zadny zdroj takovych odpadku nebo mistni nemaji na to si veci v obalech kupovat. ver, ze kdyby meli plasty a jiny obaly tak pristupny jak my tady, tak se tam topi v odpadkach. coz je videt ve vetsich mestech. prirody si tam vubec nevazi stejne jako v jinych rozvojovych zemich.
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    mně se ve vnitrozemí Španělska líbilo tady.. nejdřív se tam s náklaďákem nedalo najet (s menším autem v klidu), ale pak nám místní pán s úsměvem otevřel bránu z druhý strany a nechal tam najet osm aut.. kempili sme tam pár dnů, dá se tam koupat, hezký procházky atd

    36.811493, -5.732984
    https://goo.gl/maps/vJRvbDis9FURBbnh8

    CUKI
    CUKI --- ---
    TPA: No nevím, zrovna po návratu z Maroka jsem uslintával blahem nad tím jak je ten Pyrenejskej poloostrov krásně čistej, což se mi nikdy před tím nestalo.
    Je pravda, že až na výjimky vyhledáváme hodně opuštěné fleky.
    Ale jako že zajedu spoustu kilometrů ve vnitrozemí do pouště mimo veškerý cesty a ta zem se třpytí barevnejma sklíčkama a jakýkoliv křoví jejich barevnejma "eko" pytlíkama, to jsem fakt nečekal Přitom dál na jih (Sierra Leone, Guinea) mi to přijde mimo civilizaci mnohem čistší. Řekl bych, že to bude tím, že tam už nedojede ta bílá smrt.

    LOJZAK: Tak tak vnitrozemí i v jižní Evropě je čím dál tím víc opuštěný. Naštěstí mě ta slaná voda vůbec nebere, tak ještě máme kam jezdit. Pokud svět přestane někdy šílet z Corony.

    V Maroku jsme měli u pobřeží jen jedinej problém a to ten, že druhej den co jsme překročili hranice Západní Sahary, tak jsem si hledal nějaké informace na netu a najednou nic. Normálně cenzurujou internet a rázně nás odstřihli. Za půl hodiny po tom nás vyhazovali z útesu vojáci, že prej tam není bezpečno. Nenechal jsem se, tak asi po 10 minutách zmizeli.

    Letos jsme nikam na zimu neodjeli a už mi z toho solidně hrabe. :-(
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    VERCA_ZABA: tak ono i vnitrozemi Portugalska bude v pohode
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    LOJZAK: jo, ve 2015 nás na pobřeží vyhazovali celkem dost.. o silvestrovský party zakončený nástupem armády, co tě štoucha samopalem do žeber, ani nemluvě.. Ale v horách to furt šlo normálně.
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    TPA: tam uz je to buhuzel par let taky zatahly . Ne teda vsude , ale na hodne mistech nas taky vyhazovali z plazi vecer a nahaneli do kempu .

    Malinky plus maj za ceny , ty sou tam jeste jaks taks , ale muze to bejt uz jinak , par let jsem nebyl
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam