ADIK: Bílá smrt je u mě "stanoviště" karavanů, které jsou vidět pěkně i z oběžné dráhy. Prostě jedno velké parkoviště, kam se sjedou všichni bohatí důchodci z Evropy na zimu. Proti bohatým důchodcům jinak nic nemám, ale o tomhle fakt cestování není.
Místa jako Dachla a několik dalších po cestě nahoru po pobřeží Západní Sahary je prostě něco co tu zemi ničí. Je to kemp jako jakýkoliv jiný.
V Maroku je taky dost takových míst, naštěstí jsme je většinou obloukem míjeli. Ale potkali jsme policejní "zátah" v Guelminu. Kde ta bílá smrt obsadila komplet jinak prázdné parkoviště Marjanu. Kde někteří jedinci dokázali bydlet několik měsíců. To jako fakt někdo dokáže bydlet na parkovišti evropského supermarketu? Proč do té země tedy vůbec jezdí?
Což je vlastně jedna z odpovědí na tvůj příspěvek. Ano máš pravdu oni si to asi ani nemohou dovolit, protože to tam není. Ale to my (Evropani) jsme to do toho Maroka dotáhly. J to tam kvůli nám. Normální Maročané do takových obchodů ani nechodí. Bez tech pytlíků by se obešli, ten zvyk jsme tam přinesli mi našimi požadavky.
Tady je prostě vidět co se děje když přijde mnohem dřív pokrok než ekologie.
Vtipné je, že mikrotenové sáčky zavrhly a používat jsem je viděl pouze v "Evropském" severu země. Ale nikdo nemá tucha z čeho ten ekologický pytlík je. Mají za to že je prostě ekologický tak není problém ho kdekoliv vyhodit.