• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BECKOPracujete/podnikáte v cestovním ruchu? Výměna zkušeností, každodenní i nevšední situace s tímto byznysem spojené
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    jop, asi pha, ze?;)
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    EUCHENIE: {na mne?,}
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    (..kde? :)
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    shaním práci v cestovce..muze byt jako výpomoc na part time(a nebo dohodou).--asistentka a podobně.Studuji dálkově cest.ruch a kvuli zkouškám jsem přerušila praci v mediazastupitelství pro rozhlasové vysílání,kde jsem byla na HPP

    CV ráda pošlu.

    Praha
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    FARGO: uvidim co mi projde:-) každopádně mockrát díky
    FARGO
    FARGO --- ---
    UNCLE_JIMBO: ten Neuschwanstein neni az tak velka zajizdka, z Innsbrucku se to da napalit po dalnici primo na Salzburg - kolega rikal, ze je to peknej ulet ten zamek. Kazdop Chiemsee je fakt docela nuda, tam me napada opravdu jen ten Berchtesgaden (ackoliv to je bunkr a ne zamek, tak stoji za to)...vic asi neporadim :(
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    FARGO: no, nic bez zajíždky sem nenašel, jen nějakej ostrovní zámek na jezeře chiemsee, ale nevypadá moc zajímavě :-) díky!
    FARGO
    FARGO --- ---
    UNCLE_JIMBO: popr. jestli jsi nebyl v Berchtesgadenu, tak doporucuju "Orli hnizdo" (naky obecny info http://www.berchtesgaden.de ).
    FARGO
    FARGO --- ---
    UNCLE_JIMBO: s malou zajizdkou pres Innsbruck http://www.neuschwanstein.de/
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    můžete mi prosím poradit, potřeboval bych nějaký hrad/zámek, který by stál za prohlídku cestou z mnichova do salzburgu? :-)
    FARGO
    FARGO --- ---
    BECKO: No jak jsem zminoval, Italie je nase domena. Velmi slusne Ck (alespon z meho pohledu) jsou napr. CK Plustour Nový Bor(poznavacky Italie, Francie, Nemecko, Benelux), taktez CK Inter Zbiroh (zajimave poznavacky Italie, Francie, Svycarsko, Anglie) a jeste z tech vetsich mne tak napada CK Redok Svitavy (dělají takřka celou Evropu, kvalitní pobytové zájezdy u moře v Itálii). To jsou tedy tri stezejni partneri, se kterymi mam za deset let spoluprace jen ty nejlepsi zkusenosti. Zbytek posta...
    BECKO
    BECKO --- ---
    FARGO: tak se klidně rozepiš tady o těch doporučeních a nějakou spolupráci už můžeme vyřešit v poště, není problém .)
    FARGO
    FARGO --- ---
    BECKO: no to bylo tak spis, co by napadlo me, kazdopadne s proviznim prodejem ve velkym nemam az tak velke zkusenosti. My jsme italsky touroperator a vicemene zajistujeme ceskym CK kapacity a sluzby v Italii a obcas i nekde jinde. Taky mame kemp 100 km pod Benatkama a tak. Kazdopadne, kdyby byl zajem o italske produkty na vlastni dopravu, muzeme nabidnout asi nejlepsi ceny v republice (apartmány Toskansko, jiz zminovany kemp, Sicilie). S dluhama od cestovek je to otresny, casto maj totalni bordel v ucetnictvi a doluje to z nich clovek fakt dlouho. O tom bych mohl taky psat romany ;). Co se Valasky tyce, nevim o jakej produkt se jednalo, ale nemyslim, ze by prodavali neco tak jedinecneho - nebo se pletu ? Kazdopadne, cokoliv ohledne Italie muzeme slouzit. Taky mohu doporucit par dobrych CK, kterym zajistujeme ubytovani a jsou dozajista velmi solidni i ke svym proviznim prodejcum.
    BECKO
    BECKO --- ---
    FARGO: no to by šlo, kdybych je neprodávala celkem dost že..kdyby si to nekoupili u mě, koupí si to jinde...
    a co zkušenosti se zpožděným výplácením provizí? třeba z takovýho hellasu (CK HELLAS) sem lámala pár tisíc skoro 3 měsíce, z CK PRESSBURG to samý, ti mi dlužej za léto doteď a o CK GALATEA, kde si všichni odjeli hned po sezóně na týden do itálie (včetně účtařky, která očividně fakt neměla všechny věci až tak úplně v cajku) ani nemluvim..

    s hellasem a galateou sme tenhle rok zatím smlouvu nepodepsali po těchhle zkušenostech
    FARGO
    FARGO --- ---
    Jeste se mi to nestalo, ale dokazu si predstavit, co se v takovy situaci asi da delat. Takrka nic. Muzes je zazalovat, coz v pomeru k duleitosti problemu nema moc smysl. Asi nejlepsi je s na ne pristi rok vykašlat a prodavat produkty jiny CK. Potom si to mozna i oni uvedomi.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ja se chystam do irska na worskshopy, miluju irsko!
    BECKO
    BECKO --- ---
    Mimochodem jede někdo na infocestu s CK BON TON v říjnu do řecka???
    BECKO
    BECKO --- ---
    Stalo se vám někdy, že ste rezervovali zájezd, do skončení platnosti rezervace ste poslali cestovní smlouvu, takže jako provizní prodejci ste svou část splnili a z cestovky vám zavolaj, že se hrozně moc omlouvají, ale došlo k omylu a kapacita už není volná?
    Konkrétně šlo o CK VALAŠKA, mám s nima takovej křížek poprvé, ale jak se proti takovýmu chování bráníte vy? Situace ještě dořešená není, protože mi vyžádávaj pokoj navíc přímo u ubytovatele, ale dá se proti tomu vůbec něco dělat? Klientovi to totiž musím samozřejmě vysvětlovat zase já..
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    A je tu někdo, kdo studuje cestovní ruch na VOPŠ v Masná 13? Nechť se dobrovolně přihlásí;))

    ..studuju dálkově... tak by se mi to hodilo vědět;)
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    EUCHENIE: jo a k tem volitelnym predmetum.. urcite to nejak pujde, my si muzem davat predmety i z jinych oboru
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam