• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Opera - Fast and Sexy browser
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Ha! Až teď mě napadlo, udělat si custom search na http://prirucka.ujc.cas.cz/
    Někdy jsou lidi hrozně natvrdlí :)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Co přesně tu teď řešíte? Taby, searche, okna... Jsem myslel, že "browsení" má být efektivní a rychlý :))
    MVEK
    MVEK --- ---
    E42: Není, resp. zkusit ano, ale kdyby to fungovalo, tak opravit ne, protože musím přeházet všechny, abych měl pořadí, na jaké jsem zvyklý (to mě tak rozčiluje, že to pořadí pořád nejde nastavit, a v ini tohle přehazovat je na děsné, jsem to minule pak pokazil a nefungoval už vůbec). Každopádně nově přidaný search také dal s kódováním iso-...

Ale ručně napsat utf-8 v ini samozřejmě pomohlo. Za to děkuji!
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Zvláštní, že moje maminka nezvládá panely u ničeho jinýho, než u Opery s otevřenýma náhledama.
    TROFOZOIT
    TROFOZOIT --- ---
    KOC256: Cílem je samozřejmě naučit lidi lépe využívat možnosti Opery, a ne aby se spokojili s málem co jim nabízí kdekdo další ;)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TROFOZOIT:
    zalezi jestli chteji 5% uzivatelu kteri patri do te lepsi kasty (pokud to tak mohu rict). a nebo chteji poradny kus kolace a aby je bral v uvahu treba i google se svymi apps :)
    E42
    E42 --- ---
    MVEK: A zkusils to teď? Je to práce na 20 vteřin..
    MVEK
    MVEK --- ---
    E42: Tak znovu nadefinování imho nepomůže, definoval jsem je asi v červnu s novou verzí Opery. Ale už si nepamatuji, a nebo je to novinka posledního roku, dvou, že je v definičním souboru i kódování.
    E42
    E42 --- ---
    Pardon, to bylo na MVEKa, píšu z mobilu. Z Opery Mini samozřejmě .)
    E42
    E42 --- ---
    TROFOZOIT: nadefinuj si ty searche znovu. Dřív to skutečně prasilo diakrtka, ale už je to OK, taky jsem to řešil a vyřešil smazáním a novou definicí.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    TROFOZOIT: drag & drop.
    TROFOZOIT
    TROFOZOIT --- ---
    NIXIMOR: Jak přesouváš taby do jiného okna?
    NIXIMOR
    NIXIMOR --- ---
    Obcas to delam i tak, ze "kategorizuju" taby do nezavislych oken. Proste ctrl+n, a do toho okna presunu taby, ktere chci nejak oddelit.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    MVEK: zavri operu, jdi do adresare svyho profilu v opere, najdi tam search.ini, v nem udelej replace na vsechno z iso-8859-2 na utf-8, pripadne se jeste podivej, jestli tam nejsou nejaky jiny kodovani iso... vsechno si to predelej na utf-8... uloz a je to :)
    TROFOZOIT
    TROFOZOIT --- ---
    MVEK: Seznam slovník nepoužívám, používám slovnik.cz, ale mapy mi normálně vyhledávají i s diakritikou, něco je špatně u tebe.

MVEK
    MVEK --- ---
    Nějak pořád nevím, co je na hledání z adress baru pohodlné, ale slovníky mám dávno, má to háček, např. Seznam slovník (a Seznam Mapy) nebere z vyhledávání správně diakritku z url. Opera mu ji správně nezakóduje.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    TROFOZOIT: jo, přesně takhle to zatím dělám. Teda o těch sessions S tím ukládáním sessions to zní celkem příjemně, ale furt to není bezobslužné. Rád bych, kdyby se při spuštění Opera zeptala, kterou session chci používat a pak se to při vypínání oné session automaticky uložilo.

TOMAS3333, TROFOZOIT: fajn, takže pro Linuxáka s veřejnou IP úplně na nic? :) dík
    TROFOZOIT
    TROFOZOIT --- ---
    WOODMAKER: Nevím co přesně chceš. Jestli chceš mít zvlášť jednu skupinu tabů a zvlášť druhou, tak si můžeš uložit skupinu tabů jako session (vždycky na konci práce, a pak si tu session zase otevřít). Ale jestli chceš mít zaráz otevřený věci pracovní a věci nepracovní, jen odděleně, tak to leda mít dvě různé Opery s různými sessions, což je teda kanón na vrabce.

Já mívám v práci otevřené v jedné Opeře oboje a orientuju se podle ikonek na tabech (mám kolem 30 tabů, takže popisky nejsou vidět) např. tak, že vlevo od Facebooku jsou nepracovní věci (diskuzáky atd.) a vpravo pracovní, nové taby se sice vždycky otevírají úplně vpravo (ale mám dojem, že tohle jde nastavit jinak "Open new tab next to active") ale dají se přesouvat.

Unite jsem párkrát zkoušela pro sdílení větších souborů, ale v práci mám problém že to neprojde, asi blokovaný porty nebo něco. Navíc v době kdy jsem to zkoušela (tj. zezačátku) to mělo problém s odpojováním, takže nešlo třebas si doma nasdílet hudbu a pouštět si ji v práci, protože když to vypadlo nebyl kdo by to doma nahodil.
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    WOODMAKER: ked chcem nieco poslat kamaratovi a nechce sa mi uploadovat subor, inak nie
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam