• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Opera - Fast and Sexy browser
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Barracuda venku
    Opera web browser | Faster & safer | Download the latest Internet browser free
    http://www.opera.com/browser/
    C00BA
    C00BA --- ---
    Ahoj, nenarazil nekdo nahodou uz nekde na reseni jak prinutit novou verzi Opery (11.10, Build 2092) pouzivat vlastni nastaveni pro pocet sloupcu ve speeddial.ini ?

    Mel jsem krasne nastavenou mrizku 8x6 oken pro nejcasteji pouzivane stranky a vse bylo prsitupne rovnou na kliknuti. V nove verzi bohuzel musim v tom slavnem superhyper animovanem predelanem speeddialu scrollovat dolu na dalsi radky ktere se do maximalniho poctu 7 sloupcu nevejdou (ano v configu si muzu nastavit treba 10 sloupcu ale na monitor respektive do okna je opera nezmensi). Zoom na levy horni roh resp. logo mi pripada taky celkem o nicem.

    Nebudu vyhrozovat tim ze prejdu na jiny prohlizec na to uz pouzivam Operu pomerne dlouho a mam ji rad, ale uprimne z tohohle nejsem moc nadsen :-/
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: melo by jit pouzit i lokalni .pac soubor, neni treba kvuli tomu instalovat HTTP server na pocitac.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RONDALUS: Tohle je sice jeste starsi, ale http://en.wikipedia.org/wiki/Proxy_auto-config je pomerne spolehlivy zpusob: http://linuxpoison.blogspot.com/2010/12/automatic-web-browser-proxy.html (priklad je pro Linux, ale funguje i na Win a Macu)
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    PINCHE_GRINGO: Prave jsem koukal na datum no...:// browsery mam dva IE a Operu, tak to ted taky resim ze na IE mam proxy, ale moc se mi to takto nehodi, pac na nem tu proxy potrebuju tak z 50% casu co ho pouzivam... to abych tam na to kopnul jeste FF ://
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    RONDALUS: Ten Tamiluv prispevek je jiz dost stary, tak jestli to uz nezrusili, snad ne. Take jsem to asi pred rokem potreboval, ale tenkrat jsem to nenasel a vyresil to pouzitim jineho browseru pro proxy a Opery bez..
    MVEK
    MVEK --- ---
    Dodatek, po tom chatování, brouzdání galeriemi a dalšími weby, i na Win 7 64 bit s 4 GB RAM a procesem do 800 MB, se vypínala asi minutu. Podle procesů a podle chrastícího disku.
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    PINCHE_GRINGO: dik, to je presne ono, ale nejak mi to nechodi, jdu si s tim jeste hrat
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    Nevite nekdo pls, jak nastavit v opere, aby pres proxy sla jen na urcity adresy?
    dik
    MLOK_
    MLOK_ --- ---
    MVEK: Jop, u sčítání se mi stalo přesně to samý.
    Jinak ale nějaký dramaticky pomalý vypínání u sebe vůbec neregistruju, a to mám už kapku zastarlej stroj s XP...
    MVEK
    MVEK --- ---
    ARKIN: Dobře ti tak:-), ne o alt f4 jsem se sice nikdy neopřel (ale nedávno jsem neocenil klávesu backspace, která mi při vyplňování sčítání lidu vrátila Operu o stránku zpět, a tím otevřený formulář zrušila, holt jsem ho neměl mít v ní, ale extra v adobe readeru), ale pokud se ti to stává, a pokud ji tak často neukončuješ, tak si nastav někde v nastavení potvrzovací dialog na ukončení.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Opera Desktop Team - Barracuda Release Candidate
    http://my.opera.com/desktopteam/blog/2011/04/06/barracuda-rc
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ááá, budu muset vyřešit, proč mi v té Opeře naskočí často Remote connection closed, nebo co to je za hlášku, po odeslání formu. Teď jsem zbytečně uploadoval na Leteckou potu 180 MB, po skončení se to objevilo a tak nemám přístup k tomu souboru.
    Ale to se mi dřív dělo taky. Ve FF ale ne.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Tak já teď Operu vyzkoušel na půl roku starém ntb s Win 7 64b s 4 GB RAM a nebyl problém se zabíráním procesu. S ukončením si nejsem jist, ale také bych řekl, že pár sekund. A to jsem právě po dlouhé době prolezl xchat, několik místností najednou, plus spoustu záložek s různými galeriemi apod. Obecně věci, u kterých na starém ntb. s Win XP a 1,5 GB RAM mám pak už trochu problémy a ukončení fakt trvá.

    Tady na 7 ale měla Opera tak 700 MB jako proces (ale ne sktuečně použitou paměť, ale tu, co zobrazuje správce defaultně), což u starého ntb při podobných záležitostech (a imho u stejné verze Opery, nebo jen o nějaké to konečné čísílko menší) šla i přes 1 GB.
    AIRGURU
    AIRGURU --- ---
    PISKVOR: a ten druhy trapna kopie toho prvniho :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LUDO: A GMail Motion byl představen kdy? (pro méně chápavé: to byl obojí apríl, vole)
    LUDO
    LUDO --- ---
    AIRGURU: to bol APRIL vole :D
    OTZ
    OTZ --- ---
    AIRGURU: kua ale ja u toho nechci delat xichty, ja chci mavat rukou a prstama :D
    AIRGURU
    AIRGURU --- ---
    OTZ: no jasne, google jen trapne zkopiroval to, s cim opera prisla uz pred dvema roky: http://www.youtube.com/watch?v=kkNxbyp6thM
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam