• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSIEATREIDESNárodní knihovna ... CHCEME TO NA LETNÝ!!!
    Jan Kaplický by se 18. dubna dožil 73 let. V pražské galerii DOX zároveň otevřela výstava jeho díla.
    rozbalit záhlaví
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    MISON: mrakodrapy panorama nekurvi dokud to nerekne Bemuv guru.
    MISON
    MISON --- ---
    Jo, tady mate to porusovani demokracie a porusovani pravidel:

    (cituju dnesni respekt)

    "Ropakem roku se stal prazsky primator Pavel Bem za prosazovani stavby MRAKODRAPU na Pankracke plani a za podporu vystavby rychlostni silnice pres obytnou cast Praha-Suchdol. I kdyz UNESCO na Pankraci doporucuje stavet budovy v max. vysce 70 metru, planuje investor budovu vyssi nez sto metru. 'Pokud porota toto povazuje za nejhorsi cin proti prirode, pak zijeme v pohadkove zemi,' reagoval Bem."

    PRESNE ! Tak Kaplickyho knihovnu podle tebe kurvi panorama jo ? DAL BYCH MU TEJ jeho mrakodrap sezrat cihlu po cihle.

    A jaktoze tohle porusovani pravidel (pravidel platnych v celem znamem vesmiru) nikomu nevadi tem, ktery porad tvrdej, ze Kaplicky porusil pravidla souteze a PROTO TO TAM STAT NEMUZE (a ze nejde o to, ze se jim to nelibi). No prosim ? Kde jste ?

    Jestli Bema potkam po ceste do Klementina kdykoliv se pujdu sprtat, tak se na nej usmeju, podam mu ruku a pak ho DOKOPU ! :D
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    PREVIT: už se stalo. děkuji. a nedivím se ti. ;o))
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    JESSIEATREIDES: A protoze jsem i ja v dobrem rozmaru, LONESTAR dostal RO v Antikomunistickem klubu, takze se tam muzes vratit! :o)
    MISON
    MISON --- ---
    JESSIEATREIDES: Vyborne, tak to muzou na muj zcela nekonfliktni a vecny prispevek :D reagovat flejmem ...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    A protože jsem v dobrém rozmaru, read-only pro Theo-phila, Cowboye a Vajce bylo zrušeno.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    Vážení, vypadá to tak, že rejnok bude, média dnes přinesla zprávu, že role hlavního architekta se ujme Eva Jiřičná, takže pokud se ještě podaří sehnat peníze, vyroste v Jižních Čechách špičková koncertní hala - opravdu koncertní, ne sportovní, čas od času využívána pro koncerty.

    Jupí!
    MISON
    MISON --- ---
    PREVIT: jupiiiiiii :)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    MISON: ...A AT TAM MISTO NEJAKY NESMYSLNY KNIHOVNY, KAM LIDI STEJNE NEBUDOU CHODIT, POSTAVEJ PORADNEJ FOTBALOVEJ STADION! :O)
    MISON
    MISON --- ---
    Trochu mi to pripomina vecny diskuse o knihovne po hospodach (jeste kdyz bejvavala afera ponekud cerstvejsi - hrozne to leti, ze ?). Nekdo si me tam pokazdy vytipoval, ze prej slysel jak jsem strasne za tu knihovnu. A sel s chuti do me.

    A spustil se magnetofon. Jak ze to je nejhnusnejsi. A ze porusil soutez. A ze to vubec neni revolucni. A ze ten system vydeje tech knizek okopiroval. A ze s tim sprasi panorama. A ze si chce postavit pomnik. A ze se chce sef NK zviditelnit. A ze to byl podvod. A ze je jasny, ze se domluvili predem (haha). Vse podlozeno skouknutim jednech zprav na TV NOVA s naprosto spatnou simulaci one knihovny a jednim clankem v MF DNES...

    Zeptal sem se, kdyz to teda ma evidentne tak zmakly, at mi povi, jakou ma ta knihovna barvu.

    NO ZELENOU odpornou ! dostalo se pokazdy odpovedi.

    Sry kamo, ma barvu sampanskyho. Je sampansky zeleny ? Krom toho, uz nema ani tu, ale ma barvu zlatou....vis o ty knihovne proste uplny hovno a jediny co mas pravo vyslovit je: "Sice ani poradne nevim jak ta knihovna vypada a funguje, ale nelibi se mi to, zavrhuju ji a nechci aby tam stala, protoze sem idiot a malej cechacek. Stejne do knihovny nechodim a nikdy nebudu, tak co..."
    MISON
    MISON --- ---
    VAJCE: kamo..Douglas Adams v jedny svy knize pise:

    "...Neprijimam v soucasne dobe modni tvrzeni, ze kterykoliv nazor je automaticky stejne hoden ucty jako jakykoli jiny rovnocenny a protikladny nazor. Muj nazor je ten, ze Mesic je slozeny z horniny. Pokud mi nekdo rekne: "Ale vzdyt jste tam nebyl, ne snad? Nevidel jste ho na vlastni oci, a tak je muj nazor, ze je cely z norskeho bobriho syra, stejne platny jako ten vas," - pak dokonce nemam pravo ani na to, abych s nim mohl jakkoli argumentovat..."

    Kamo, ty ses az po usi v tom sejru. Cet si kulovy. Pokud si vubec neco o Kaplickyho knihovne cet, tak ty sracky co tu blejes. Ze porusil vsechno co se dalo ? Prosimte vzpamatuj se ! Tady jessie se tomu venuje od pocatku a to VELICE VELICE podrobne. To, ze zna lidi, ktery s tim maj co docineni je jenom tresnicka na dortu.

    PRISTE bud tak hodnej a rekni to, co je v tvym pripade adekvatni = NELIBI SE MI KAPLICKYHO KNIHOVNA, NECHCI ABY STALA NA LETNY A VIM O NI HOVNO. HAWGH ! Ale jelikoz stejne dobre vis jako my, ze tohle je nazor zcela stupidni a hlavne zbytecnej v odborny diskusi, tak si to musel zaobalit, jako ze dany problematice rozumis. Evidentne nerozumis, priznej to, sklidni to, omluv se a odejdi.

    Jenom na okraj - ve Francii se nestalo to samy co u nas. Tam totiz nevyhral. U nas vyhral.

    Dale za okraj - "vysmech demokracii". No ano, cela afera je SKUTECNEJ VYSMECH DEMOKRACII. Dva politicky blbeckove se rozhodnou, ze knihovna nebude, presto ze vyhrala poctive soutez, a povedlo se jim to. Tomu rikam vysmech demokracii.

    Az po usi v sejru kamo ...az po usi..
    M4DLENKA
    M4DLENKA --- ---
    JESSIEATREIDES: ano, odpovidala jsem na polozenou otazku
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    M4DLENKA: Národní knihovna ovšem není jen NFK
    M4DLENKA
    M4DLENKA --- ---
    BETSABE: znam jen priklad nemecka
    maji celkem dve knihovny (ve dvou mestech), ktere jsou POUZE NFK. tzn cela budova (nebo budovy, protoze se neustale rozsiruji s tim, jak narustaji sbirky) je trezor, bunkr lepe zabezpeceny s kazdou dalsi dostavbou, kde jsou archivovany knihy. v kazde budove jeden vytisk od kazde knihy, ktera v nemecku vyjde. dve budovy proto, aby az jedna vyhori (jako se za valky stalo) tak zustal aspon jeden vytisk zachovan

    v budove neni zadna jina forma knihovny.
    vyjimka je v jedne z dostaveb, kde se vytvorilo jeste muzeum knihovnictvi a trezor na vzacne umelecke tisky, opet pouze pro badatele. a nejake drobne provozy pro skoly (besedy, auditorium, dilny) Ale to s tim nema nic spolecneho, je to nezavisly program, byt ve stejnem stavebnim objemu.

    knihy lze vyjimecne presence zapujcit, nevim, jestli stale jeste (uvazovali o digitalizaci a zapujcovani zdigitalizovanych kopii). jezdi tam lidi z celeho nemecka.
    je to na objednavku, trva nekolik hodin, pokud vim.
    nevim, ze by nekomu prislo divne, ze nema tento archiv ve vlastnim meste, u university atd. a to je nemecko o dost vetsi, nez praha (CR), takze je dostupnost jeste horsi.
    je naopak cilem, aby vypujcek v tomto archivu bylo co nejmene. je to posledni stace, kde knihu sehnat.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    THEO_PHIL: uděluji ti tímto studijní volno, během kterého můžeš rozjímat nad touto větou:

    NÁRODNÍ KONZERVAČNÍ FOND nelze v Hostivaři dost dobře ochránit, protože hostivařský depozitář nemá takové parametry (lidská obsluha, poměrně dlouhá doba evakuace, nutnost normálního vzduchu).

    na 24 hodin read-only.
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    a neni to uplne jedno, s tim NKF?? stejne s tim nic nevymyslime
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    THEO_PHIL: a jak je to jinde, v jinych kniovnach vyssiho levelu?
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    jj, ve virtualu se to dobre plka
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    JESSIEATREIDES: No nevim, tahle debata uz nikam nevede...k te dostupnosti NKF, to je nazor proti nazoru. Ja myslim, ze dostupny byt nema. Pokud je nejaka kniha posledni sveho druhu, ma byt zdigitalizovana a poskytovana ctenarum v teto forme...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    BETSABE: já mám dlouho trvající pocit marnosti z celé této kauzy a někdy si říkám, že vlastně nechápu, proč jsem se vůbec odhodlala doslova a do písmene zabít dva roky života kvůli ideálům.

    pak stačí poledne ve virtuální společnosti redaktora literárního časopisu a odpověď je nasnadě.
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    pardon, "Strepiny chobotnice"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam