_BENNY: já měl občas tendenci místo toho co se po mě chtělo z matiky odevzdat ten samý algoritmus napsaný v Céčku... :-) bohužel, dnes je už celkem jasné, že všechno takhle prolézt prostě nešlo.
já jsem v podstatě na poslední škole (dálková informatika v Opavě) propadl z několika důvodu, mezi kterými bylo:
1) propadl jsem z numerické matematiky, protože jsem se na to koukal jen jednu noc před písemnou zkouškou (prostě spočítal jsem toho málo, a ještě navíc špatně... princip jsem jinak chápal). ale to by šlo asi na další pokus prolézt, ale platil bych hrozné školné.
2) ani napodruhé jsem neodevzdal zápočtový domácí úkol z Vybraných otázek z matematické analýzy (něco jako matika 3-4), protože se mi stručně řečeno nepodařilo najít nikoho, kdo by to spočítal za mě (popravdě, teda ani jsem nikoho moc nehledal, ale těch pár lidí co se tvářilo, že tomu rozuměj, se mě snažilo přesvědčit že to je jednoduchý a ať to spočítám sám). V podstatě šlo o různé křivkové integrály a tak (jednodušší jsem spočítal, složitější mě sraly a nějak celkově mě nic rozumného nešlo/nevycházelo/nevěděl jsem jak na to, protože jsem byl dálkový student a na přednášky jsem nechodil ani jsem tam nikoho neznal, z kroužku - byli tam samí divný morávaci, pro který jsem byl divnej Pražák)
3) experimentálně jsem si ověřil, že mimo Prahu v zásadě matematika není jednodušší, než v Praze, i když je v ledasčems jiná :-)