ALMAD: Je možné, že v posledních ročnících se začalo skutečně probírat to, co se skutečně používá. A připustil jsem, že na MFF mě mrzí že jsem zanedbal přednášky o SQL, a na VŠE měli jistou snahu vysvětlit mi container classes v (tehdejším, rok 1994-1995) C++, což tehdy přesahovalo hranice mého tehdejšího chápání, bohužel (zapsal jsem si to jako volitelný předmět s tím, že když umím C, tak to třeba zvládnu).
Na VŠE i MFF jsem dostal loginy do Unixu, na VŠE to byl můj vůbec první login do Unixu v životě, a samotná tahle zkušenost byla tehdy k nezaplacení (ve srovnání s tehdejšími Windows 3.1). Takže ne všechno bylo špatně. Ale na programátorské škole bych čekal i nějaký login do SQL databáze nebo do nějakého CVS stromu se školními projekty, a k ničemu takovému jsem se na MFF nedostal, přestože tyhle nástroje už tehdy asi existovaly (ale možná jsem se vykašlal na nějaká cvičení z toho SQL, to je možné... ale to CVS fakt nic, programovalo se, ale žádné školní ukázkové zdrojáky si odnikud checkoutnout nešlo... možná si je šlo stáhnout jako hotový projekt, ale v podstatě tam nebyl prezentovaný zdrojový kód programu jako něco, na čem spolupracuje víc lidí, a co se vám mění pod rukama...)