• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOScollege drop-outs (+práce při studiu, samouci, kolikrát jste nedokončili vysokou? jaký je rekord ? jaký to mělo důvod?)
    If you want to get laid, go to college. If you want an education, go to the library -Frank Zappa
    Matematika k fyzice se má jako masturbace k sexu -Richard Feynman
    Myslím že diferenciální rovnice můžou spustit schizofrenii se stejnou pravděpodobností jako kouření marihuany." -Fronema

Tahle diskuze je určena všem, kteří se nepovažují za středoškoláky, ale nejsou ani tak docela vysokoškoláci: tzn. logicky skončili "někde mezi". Loseři všech oborů a prokrastinátoři celého Internetu - spojte se! Kolikrát jste studium (ne)dokončili ? Proč jste studium vysoké školy ukončili ? (nebo byli ukončeni ?) Mrzí vás to ? Snížilo vám to sebevědomí? Chcete ještě někdy zkusit nějakou vysokou školu dokončit ? Stejnou, jinou ? Přemýšlíte, jestli má někdo podobné problémy jako vy? Ve vašem oboru, v jiném...? Jaká vysoká škola připadá v úvahu pro někoho, kdo je levý jak na cizí jazyky, tak i na matematiku, nechce být doktor, a na práva ani ekonomii nemá žaludek? Existuje vůbec nějaká?

Vyhodili vás z vysoké školy ?

112 hlasy od 110 respondentů

rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: takže myslíš, že jde o úplné řešení, ale na 20 stránek?
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    XCHAOS: No s ohledem na citat toho tatinka, ze to je matika ktera je pres jeho chapani bych jednoduchej vzorecek necekal.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (všude se píše to samé - že na to přišel 16-tiletý kluk - ale nikde nezmiňují, jaké to jeho řešení vlastně je... čekal bych nějaký jednoduchý vzoreček, kam se dosadí rychlost, čelní průřez, hmotnost a hustota vzduchu...) (jinak vtipný komentář na Slashdotu: "celá moderní věda byla založena právě za účelem řešení tohoto problém" :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    350-Year-Old Newton's Puzzle Solved By 16-Year-Old - Slashdot
    http://science.slashdot.org/story/12/05/27/1219246/350-year-old-newtons-puzzle-solved-by-16-year-old
    "When it was explained to us that the problems had no solutions, I thought to myself, 'well, there's no harm in trying,'" he said.'"
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    :-)
    Ask Slashdot: Best Degree For a Late Career Boost? - Slashdot
    http://ask.slashdot.org/story/12/05/12/2010248/ask-slashdot-best-degree-for-a-late-career-boost
    I'm in my early 40s, and after a little more than 10 years of web, scripting and software development as a freelancer and some gigs as a regular, full-time employee, I'm seriously considering giving my IT career a boost by getting a degree. I'm your regular 1980s computer kid and made a career switch to IT during the dot-bomb days. I have quite a bit of programming and project experience, but no degree.

...jsem o něco mladší, ale jinak jako bych slyšel sebe.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    trocha fyziky zde [ XCHAOS @ TEORIE xCHAOSU ] nebo zde
    TečkaCZ - xChaos: Trocha pivní fyziky, aneb výzva všem - opravte mi, pokud se mýlím!
    http://teckacz.cz/-/19610
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FLEGMA: tak já si dovedu představit větší paskvily, než gender studies ... já si jako scifista umím prostě představit různé odlišné způsoby vnímání reality, a v zásadě dokud si můžou "vlastní" Vš tituly vydávat policajti nebo vojáci, tak jsou i gender studies ok.
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    XCHAOS: Hezke povidani, ale k serioznosti chybi data a odkazy na zdroje. Ta gender study se formalne sice tvari v poradku (odkazy na feministicke "badatelky"), ale pritom je to plytka s*****, detskou slohovku dokazu sepsat taky a neaspiruju na doktora. Mrzi me, ze spolufinancuju paskvily jako gender studies ze svych dani, pritom jasnej kandidat na soukromou skolu, tam at se za privatni penize vyradi do libosti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FLEGMA: já nevím. já vlastně nakonec jsem docela kecálista, a na fildu jsem se dokonce po gymplu hlásil :-) (ale v té době jsem byl fakt mimo)
    příklad mého "filosofického" literárního stylu zde - jsou to taková středoškolská slohová cvičení, ale je tam myslím pár vtipných momentů (ale dožije se jich jen ten, kdo při čtení zbytku nezemře nudou)
    TečkaCZ - Církevní restituce vs. sekulární charakter české společnosti
    http://teckacz.cz/1110-Cirkevni-restituce-vs.-sekularni-charakter-ceske-spolecnosti
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    XCHAOS: No to byla pochopitelne recese, v Sladkovicove ustavu totiz vystudoval socan Hasek - jak jinak nez prava. Taky neuznavam kupceni, ale vadi mi, protoze degraduje uroven titulu z normalnich skol - viz. clanek o poctu vysokoskolaku.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FLEGMA: tak pozor, kupované tituly vůbec neuznávám :-) já právě razím, že být dropoutem je lepší, než si koupit titul.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    FLEGMA: Právníci jsou prachy. Díky ohýbání legislativy jsou tihle zrůdy (vláda) u kormidla... Kdyby nebyli schováni za mocný a výkonný aparát, tak by byly dole raz dva. Potřebují všeho schopné hady (právníky).

To není konspirační teorie. To je pozorování.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    FLEGMA: Cirej populismus.
    A ad Bankovni institut, tomu to taky loni natahl Dobes pres protesty AK.
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    Smerem na vychod se nachazi jeste jeden ustav, kde je nulove riziko stat se dropoutem, zde je hymna ve stylu Evy & Vaska:

Hymna Fakulty práva Janka Jesenského - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Hd85Ajaesp0

FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    V souvislosti s plzenskejma rychlopravama by me zajimalo, jakej je opravdu duvod Dobesova rozhodnuti prodlouzeni akreditace. Myslim, ze jadro pudla bude jinde nez oficialni medialni verze, ale nemam pro to zadnou dobrou konspiracni teorii.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    hele zpět.. jsme tady strašně offtopic. zkouškové už dávno skončilo... čekal bych, že se v diskuzi ozvou nějací noví dropouti (samozřejmě klidně i neprogramátorští ... zajímalo by mě, s čeho se propadá na jiných oborech)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FLEGMA: to mi povídej, vždyť o objektovém polymorfismu v C jsem se tady na NYXu 2 roky hádal ve svém klubu [ ANSI C/C99 (specifikace), GNU C (gcc, glibc), Tiny C (tcc) a POSIX - ne nutně C++,g++,libstdc++ nebo Win32 API ] :-) a překompiloval jsem i několik funkčních příkladů (pořád uvažuju

dokonce to umím zabalit krásným makrem - jenže dojde k dvojímu vyhodnocení výrazu, takže je to stejně pro "opravdové programování" moc prasecké :-) mám takový tajný plán vložit svůj příklad do kapitoly o objektovém polymorfismu na wiki, ale už jsem dostal od wikipedistů párkrát přes čumák, tak s touhle svojí subverzí zatím váhám :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALMAD: já Smalltalk neznám :-) představa, že i operátor je objekt (a ne metoda objektu) jsem uvedl jako příklad exotické abstrakce, která přesahuje mojí každodenní praxi - ale asi by mě bavilo navrhovat jazyk, ve kterém by to takto bylo.

Spíše jsem zatím uvažoval o jazyce (skriptovacím, dynamicky typovaném), ve kterém by základní instrukce (jako IF a FOR) byly jenom speciální operátory, a bylo je tedy možné použít i uvnitř expressions vracejících hodnotu - víceméně, inspiroval mě céčkovský divno-operátor (ex?a:b), a napadlo mi, že by mohl velmi jednoduše existovat operátor rekurze: např. @( .... $ ) - zavináč by definoval začátek rekurze a dolar by v tomto bodě zavolal nejbližší vnější rekurzi (nevím, jestli to je to samé, jako lambda funkce)

např. součet čísel 1 až n by se v mých "rozšířených C výrazech" zapsal takto: (samozřejmě - čárka je cool operátor pro zmatení nepřítele, ale fakt bych nerad, aby to byl ještě navíc objekt :-)

(i=0),@(i<n?++i+$:i)
    což by znamenalo např. n=4 postupný návrat hodnot 1+2+3+4

(vlastně je to rozšíření možnosti anonymní funkce, kterou znají C11 i C++11 ještě o rekurzi, ale to je tady offtopic - to patří spíš sem: http://www.nyx.cz/index.php/discussion/14112 )

(už jsem zdůraznil, že můj vztah k matematice je hodně BDSM, a to konkrétně sadistický: baví mě jí týrat - zatímco na VŠ se od studentů vyžadovala ve vztahu k matematice spíše přísná submisivita :-) myslím, že něco podobného kdysi uměly programovatelné kalkulačky, ale já se dostal k normálním mikropočítačům dřív, než jsem se s nimi naučil...)
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    XCHAOS: Tak v Cecku jde zbastlit dokonce i polymorfismus, jakozto jeden ze zakladnich konceptu OO (napr. v linux kernelu struct inode_operations) pres ukazatele na fce a struct, ale vypada to dost osklive.

K funkcionalnim jazykum se vyjadrovat nebudu, nejsem expert na tomto teritoriu, urcite kvituju jejich velkou odlisnost od mainstream imperativnich jazyku.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALMAD: tohle je ale i trochu o tom, jestli se VŠ vzdělání akademického typu (tedy s formálními tituly, apod.) nezaměňuje s nějakým obyčejným profesním výcvikem, jehož jediným cílem je vydělat peníze - v podstatě něco jako "počítačový učňák". (Já sám přiznávám, že jsem si to cca ve 20ti hodně pletl - v tomhle věku člověk podle mě vůbec nemůžu vědět, co vlastně od života chce... nebo já to aspoň nevěděl)

Např. v 18ti jsem absolutně neměl tušení, že kromě codeřiny existuje něco jako teoretická informatika či informační věda - resp. měl jsem o tom tušení, dostala se mi do rukou asi tak jedna populárně vědecká knížka na toto téma, chápal jsem paralely např. mezi DNA kódem a ASCII (hlavně mě tedy fascinovalo, že i v DNA existuje znak EOL či EOF :-). Jenže to byla pořád špička ledovce toho, co jsem potřeboval vědět... a ano, pochopitelně jsem byl "na peníze orientovaný programátor" - přeci jen jsem spoustu věcí, co mě zajímalo, předem zavrhl - protože "něčím se přece budu muset živit".

Je možné, že počítačové jazyky se skutečně v nějaký moment stanou obskurním odvětvím... že se začne masivně vyvíjet pomocí klikání myší, že všichni budou jen kreslit "vývojové diagramy" a "formuláře", a o kód který to vygeneruje na nižších vrstvách se přestanou zajímat do té míry, že ani nebude existovat v nějaké podobě human-readable textu. Ale zajímavé je, že toto se předpovídá už desítky let - a pořád existují codeři, kteří se živí třeba i znalostí blbého CSS.... takže jak to s tímto celé je?

Možná se lidi prostě rádi učí nové jazyky, ve kterých jejich rozkazy poslouchají alespoň stroje? (když už lidi ne?) Bylo by pro mě zábavné učit se kdysi (v 13ti letech) místo Basicu třeba nějaký cizí jazyk, kdybych měl motivaci, že díky tomu určitě sbalím nějakou cizinku, apod.? :-)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    XCHAOS: co takhle kdyby i operátory byly speciálními případy objektů -- co kdyby ne a byly to normalni objekty? As in, errr, Smalltalk?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam