ITCHY: no ale vyslovuješ tady směs předpovědí a požadavků, jakým způsobem by tyto předpovědi měly být dosaženy, které si nedovedu představit, že by byly na 100% pravděpodobné, pokud by si je lidem nenařídil shora a nezakázal jiné alternativy.
nehodlám CELOU ekonomiku stavět na nákladních kolech a mezcích.. najdi mi, kde jsem napsal něco podobného ? napsal jsem, že katastrofisté (a ostatně třeba projaderní dogmatici) zanedbávají potenciál těchto alternativních ekonomických řešení. a zapoměl se i mezi ně zahrnout např. i nákladní tramvaje nebo trolejové říční čluny, apod. - to vše zahrnuji mezi životaschopné alternativy budoucnosti.
dejme tomu, že dnes se bere jako dané, že města je nutné zásobovat kamiony, a to skrze logistická centra a hypermarkety na předměstích, do kterých si lidé zajížídí sami osobními auty (a nebo malé obchody vlastními dodávkami, apod.). já tvrdím, že v 19. století díky zásobování po železnici existovala prosperující milionová města, celkem už podobná těm dnešním - a tedy kamiony zkrátka nejsou způsob dopravy, bez které se města zhroutí !