XCHAOS: Achjo, ty jsi vážně vůl. Nebo spíš snílek... A ještě taky neumíš číst.
Ano, moped nepotřebuje tak těžkou baterku jako auto. Fakt překvapení. Naposledy jsem se takhle divil ve chvíli, kdy jsem zjistil že motor v mým Mondeu opravdu nemusí bejt tak velkej jako v lokomotivě. Ale stejně jako je u auta problém čtvrt tuny baterek, je u skútru problem padesát kilo baterek...
Ano, dá se udělat elektrická motorka a přijde mi to dokonce jako dobrej nápad - na motorce se většinou nejezdí moc daleko. Nicméně hybridní motorka už kokotina je, protože když na motorku dáš benzínovej motor, nádrž, elektromotor a ještě baterky, tak už to bude těžký a neohrabaný . Což je u motorky trošku větší problém než u auta, protože jaksi nemá čtyři kola a těžkopádnost nezakryješ naladěním podvozku nebo čímkoliv...
A s vývojem technologií nepolemizuju a nečekám, že budeme navždycky jezdit se spalovacíma motorama - ale hybrid je podobná technologie jako kočár s motorem, nouzový kočkopsí řešení. V autě ještě může dávat smysl, zvlášť sériovej plug-in hybrid, ale na motorce je to prostě kravina z principu.