lovit myši je kočičí přirozenost, stejně jako psí přirozenost je hlídat pána. je to o tom že to zvíře buď bereš jaké je nebo ti leze krkem cokoli dělá. že tvoje kočka neloví je zásluha toho že jí to nedovolíš, ačkoli je to (většinou) kočičí největší záliba a radost (proto píšu že se není čím chlubit)
spousta lidí nerado vidí napůl sežranou / ještě se cukající / vyvrženou myš, setkala jsem se s tím v životě né jednou.
že tě ("nikoho") kočky neobtěžujou může být tvůj názor, nebo i shoda okolností (soused není silný alergik), mi třeba kočky v bytech vadí, vyvolávají ve mě stejný pocit jako pes na řetězu u rozbité boudy;( stejně je to s tím jak "každého kdo je nemá" (čti: tebe) psi štvou.. mě třeba nikdy neštvali (ani před tím než jsem si psa pořídila) a znám takových lidí víc. nebo lépe: znám i několik lidí, které psy štvou, s podivem většina z nich je důchodového věku;) a co si budem povidat, ty štve kdeco
jaterní smrad byl fakt jenom ilustrační příklad, je to slovíčkaření. když budu hnusná, řeknu že co se mi fakt hnusí, je smrad prochcaných důchodců. ale rozhodně to nikomu nevyčítám a kdo ví jak to bude s náma za 50, 60 let.
můžeš mi trochu objasnit co konkrétně míníš tím Co třeba použít mozek než si to zvíře do bytu pořídim? :-) že by si teda pejskaři neměli ty psy ani pořídit? Rozhodně chápu že se lidi těch psů nevzdaj a nikdo to po nich nemůže chtít. Ale znova opakuju, že by si to měli zařídit tak aby tím že toho psa mají, neotravovali okolí. Jak to teda mám chápat...?
btw bavíme se o hovnech? ještě před chvílí šla řeč o moči.. mohli bychom ňák postupně?
ad. metry - 5 metrů od vchodu bohužel často bývá další vchod. a doma mi pes nečurá, to máš pravdu. taky doma nechodím v botech a vysávám a ještě pár rozdílů mezi "doma" a "venku" by se našlo.