• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    INERTIA: a to ma byt duvod, proc se nesnazit aspon o nejake castecne zlepseni? nebo co jsi tim chtela rict? :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ANOUKE: takze pocurat cizi auto je ok, vykaly na chodniku jsou vlastne taky ok, a pokud to cloveku vadi, tak se ma prestehovat.... fakt nevychazim z udivu.

Jeden zazitek z minulych dnu: byla jsem v bance. Mezi vstupnimi dvermi a vlastnim vchodem do mistnosti banky byla takova malinka hala, ve ktere stal pejsek (bez kosiku, bez voditka)... kdyz jsem cekala u prepazky, pobihal volne po bance a kdyz jsem odchazela, byla v hale po pejskovi smrduta hromadka.
    (Chapu, ze podle logiky nekterych pejskaru jsem si asi mela vybrat jinou pobocku, kdyz mi pritomnost psa vadila...)
    ANOUKE
    ANOUKE --- ---
    jo, a pardon, to nebyla nejaka filipa proti KONYKA, ale obecne k te diskuzi ARZA, KONYKA aspol. za stranu pejskaru ... a ted to perte do mne;)
    ANOUKE
    ANOUKE --- ---
    KONYKA: jen na dovysvetlenou, svyho psa ke chcani na auta nenavadim, ale ani ho nebuzeruju, kdyz uz se tak stane ... a na svy (resp. pritelovo) ho taky necham nachcat uplne s klidem ... asi to bude tim, ze jako vy se zalykate z pachu vykalu ja se dusim ze smradu aut (bydlim v praze), coz je nakonec situace dost podobna

ale ne ze by clovek nemohl delat nic ... moznosti tu sou, vice ci mene zijeme v obcanske spolecnosti ... napr. muzes zkusit se svymi sousedy komunikovat a a resit sto s nima spolecne, muzes zalozit obcansky sdrzueni "proti hovnum" a jit za tvrdym prosazovanim sankci, muzes nakonec kdeco, ale uplne nejmin si IMHO pomuzes, kdyz budes nadavat na to, ze pejskari sou zmrdi a za trest budes kourit na zastavce

jinak uprimne vyjadruju sve politovani, ze bydlite v takovy casti mesta, musite mit obzvlast smulu na sousedy ... vetsi zkusenosti mam sice jenom se smichovem a vrsovicema, ale abych s psima vykalama tak desivy sem jeste nezazila, snad jenom kolem pavlaku mi to v jednom obdobi prislo ... ale o tom si nakonec myslim to, co uz tu bylo receno, kdyz ti vadi tentonoc kolem psu, nemas si kupovat byt v takovy lokalite, tak jako ja se nebudu stehovat k magistrale
    LEONKA
    LEONKA --- ---
    ARZA: njn, nemuzes chapat vse:)
    ARZA
    ARZA --- ---
    LEONKA: nějak mi unikl smysl toho, proč se tady vykecáváš když máš mnoho o moc důležitějších problémů a starostí a tvrdíš že se o tom bavit ani nechceš:)
    LEONKA
    LEONKA --- ---
    KONYKA: tak to zajisti a pak dej vedet jak to dopadlo:)
    KONYKA
    KONYKA --- ---
    LEONKA: lze s tim neco delat: zajistit, aby panicci nechali sve pejsky curat tam, kde neposkozuji majetek mesta nebo soukromy, at si obcuravaji svoje domky a auta. At se ridi vyhlaskou a hovinka sbiraji. Jakou stavebni upravu navrhujes, prosim te??? Proc bych se mela smirit s bordelem na ulici? nechas si v kuchyni taky nasrano???
    Jinak souhlasim s ARZA:
    LEONKA
    LEONKA --- ---
    ARZA: me jako neni jasny na koho tu apelujes:)....pejskari co sou tady se k tomu z vetsiny vyjadrili....jestli mas takovej problem s lokalnim smradem tak to ale nak konstruktivne res...kecy nemaj cenu:)
    ARZA
    ARZA --- ---
    LEONKA: tak jasně, takhle se jde vysrat vlastně uplně na všechno, no:)
    vždycky je na tom někde někdo ještě hůř nebo je ještě něco víc špatně; tak proč bychom se měli snažit o to aby bylo zase o trochu líp aspoň tady.
    ovšem kdyby takhle flegmatický a líní cokoli řešit byli všichni, tak jsme ještě v jeskyních :]

ovšem chápu zastánce tohoto názoru: "vaše problémy bych chtěla mít"
    jistě veškeré peníze věnujete na pomoc postiženým lidem, černouškům v africe a zvířecí útulky a ve volném čase se zaobíráte meziplanetárním výzkumem:-), zatímco my obyčejní smrtelníci si vystačíme s mytím nádobí, uklízením, chozením do práce, zábavou nebo starostí o to jestli se tímto tempem nebudu za rok v těch hovnech na ulici brodit po kolena.
    vy máte jistě důležitejší problémy:-)
    GIO
    GIO --- ---
    asi tak.
    LEONKA
    LEONKA --- ---
    jediny co z vas ale vypadlo je to, ze vam to smrdi a rozhorceni nad tim, proc vy chudinky mate trpet quli jinym....vite kolik lidi trpi quli jinym lidem? Nemaj co zrat, chcipaj na bezny nemoci a je jim zima....a vy tady resite, ze vas spanily nosik denne narazi na smrad moci, a ze koukate na spinavy baraky...vase starosti bych chtela mit:)
    LEONKA
    LEONKA --- ---
    KONYKA: ja osobne se prizpusobuju jevum, ktery tu sou a nelze s nima nic delat....psi budou curat i nadale, panicci budou i nadale curacci, tak co uz s tim...strilet je z okna? Na to nemam cas ani odvahu, takze bych jako majitel domu hledala reseni ve stavebni uprave, nebo jine materialove ochrane
    KONYKA
    KONYKA --- ---
    LEONKA: promin, ale tobe se libi domy s opadanou omitkou? Nebo kdyz to neni tvoje, tak o co jde? Nevim proc by meli majitele domu platit za neci bezohlednost (vynakladat penize na natery?) Antigrafitovy nater existuje, ale proti psum???
    GIO: no, presvedcit o tom, ze poplatky za psy nestaci pokryt naklady na uklid, pokud jsi to nerikala, tak promin. melo to byt na nekoho jineho, nechce se me otacet stranu.

Mne ty obechcany sokly a chcanky tekouci po chodniku vadi a smrad z odparujicich se vykalu je labuzo. S tim napomenutim je to taky sranda-zatim se mi vysmali do ksichtu;).
    ARZA
    ARZA --- ---
    LEONKA, GIO: jenže to je právě to; samozřejmě že to neni o psech, ale o lidech.
    s tim puchem moči to fakt nepřeháním. ulice je tu v závětří, metaři sem taky skoro nepáchnou, je tady spousta aut ale fakt moc psů. puch tady prostě je, nevymejšlim si to.

LEONKA: pokud je tato informace tak důležitá, objasním to: nekoupila jsem nic. bydlela jse v malym domě na malý straně, v jednom z bytů. s bejvalym přítelem jsme tam opravovali fasádu a dožralo mě když kolem prošlel nějakej čokl a okamžitě to zechcal, ještě jsem ani nestihla sundat montérky.
    teď bydlim v bytě a pochcaný fasády mě serou stále. nechápu to asi tak stejně jako čárání po fasádách nebo ničení čehokoli jinýho.
    LEONKA
    LEONKA --- ---
    ARZA: koupilas byt nebo celej barak, ze se pozastavujes nad opadanou omitkou?:)...btw existujou materialy, kterymi se daj ochcavane objekty oblozit...nebo spreje, ktere psy odpuzuji....reseni jak ochcavani zabranit je spoustu:)
    GIO
    GIO --- ---
    :-))
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    ja zas videla babicku (evidente bez pejska) jasave vykrikovat jak se ji ten pytlik bude hodit vnouceti na svacu:o))
    hanba nepejskarum zlodeji to sou, vischni, fuj, dvakrat!
    GIO
    GIO --- ---
    jo a kdyz jsem v Praze bydlela, nikdy jsem nikoho nevidela urvat si celou davku tech pytliku - a pejskaru tam (Branik) bylo tolik, ze ti co si nenosili vlastni, si urvali jedn dva pytliky (samozrejme jsem je nekontrolovala vsechny, ale nepausailozavala bych ze vsichni si urvou vsechno)
    a za dva dny byly pytliky pryc a nove tam byly za tyden.
    hm.
    GIO
    GIO --- ---
    KONYKA: mne ma presvedcit co? nejak nerozumim..

kazdopadne ja v Praze nebydlim a hovna po svych telatech si na zahrade uklizim sama.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam