• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    DIVA
    DIVA --- ---
    BLACKSKY: není mi jasné, proč myslíš, že by toho nebylo lze dosáhnout :) prostě povinný výcvik, daná pravidla, np. ve věku 10 měsíců má znát tyhle a tyhle povely. pokud ne tak pokutovat, pokuty gradovat.

DANKLAR: a jak takový provaz připneš na obojek? asi by šlo začít vyrábět vodítko s obojkem z jednoho kusu provazu, nebo jinak zlepšít techniky. mluvím ale o běžně dostupných prostředcích, zajdi do zverexu, všechno tam má stejné nedostatky, je to kalibrace na vychované nebo lehké psy

BLACKSKY: že nechápeš není třeba říkat nahlas ;) vyzvalas mě, abych se se svými argumenty nevyjadřovala. já opáčila, že budu a hned přidala dobrou radu jak dospět ke stejnému výsledku bez mé spolupráce ;)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    BLACKSKY: samozrejme ze existuje lepsi zpusob - uvazat na voditko ne vsechny a vsude, ale jen ty co to potrebuji. Rozdelit mesto na zony, kde psi nesmej bez voditka, pripadne nahubku, zony, kde muzou bejt na volno vicemene vsichni a zony, kde muzou byt bez voditka jen bezproblemovy psi, ktere jejich pan ovlada.
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    DIVA: tak nevím jestli čteš, co ti píšu, nebo jestli si jen prohlížíš slova, vytrhnout tak něco z kontextu a zareagovat tak....????? Nechápu
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DIVA: Já ale tvrdím opak:o) (že vodítko dokáže zabránit problémům a vyhroceným situacím)... je mi líto, viděl jsem vodítka, která udrží každýho psa... karabinu nebrat, co takhle provaz? Ten nepřetrhneš...
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    DIVA: tak jinak, pro povinný výcvik jsem od samého začátku, na tom se shodneme (pokrok :-P) ale protože neznám způsob, jak by toho šlo dosáhnout, jsem dočasně pro psy na vodítku, (připadám si jak kafemlýnek). Znáš způsob, jak toho dosáhnout, sem s ním.
    DIVA
    DIVA --- ---
    PLAVEVA: ano!! toto je druhá přípustá varianta, a dokonce lepší! :) to už tu ode mě taky zaznělo ..teda ne tak hezky domyšlené :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANKLAR: no právě, to je co říkám. tvrdím, že vodítkem ničemu nezabráníš, leda ňáké specielně šité a připoutané k silnému stromu. to, co psa drží proti útokům, má-li k nim sklony, je slovo páníka. věř mi, i pes pod 30kg strhne všechny komerčně dostupné vodítka - slabé místo je karabina - teda za předpokladu, že psovod udrží v tahu víc než ta kovová součástka, což je nepravděpodobné, jen teoretizuju.

a "neměl by mít" - jasně, souhlas. akorát udržet většinou nelze silou. vodítko patří na obojek jezevčíkovi. velkého psa se ovládá jinak.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    DANKLAR: ne jako nic osobniho, jenom proste for:-)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    mne by pripadalo rozumne klidne psa na voditku, ono ho to nezabije..ale v kazdem meste i vetsi vesnici POVINNE v dostupnem dosahu dostatek mist s volnym vybehem pro psy..kam by teda nesmeli bruslari, cyklisti, maly haranti(leda na vlastni nebezpeci), canifobici, majitele psu ktery se psa pustit bojeji atp.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    PLAVEVA: to byl ten můj fórek, koukám, že se mi daří
    DIVA
    DIVA --- ---
    BLACKSKY: vyjadřovat se budu dle libosti, použij ignore ;)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PLAVEVA: :D ano take jsme se s gio onehda obveselovaly :D
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    DIVA: omlouvám se, nařkla jsem Tě neprávem, chtěla jsem jen podotknout, že oponovat mi "nedostatečnými zkušenostmi", je jen ztráta času! Zbytečně si otíráš písmenka na klávesnici. Už chápeš? Pokud tedy nemáš lepší argumenty, již se k tomu nevyjadřuj.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DIVA: Vodítko není myšleno k "výchově" psa, ale k tomu, aby bylo možno zabránit excesům... a to vodítko na 100% dokáže. Pokud někdo svého psa neudrží, nemá ho mít.
    DIVA
    DIVA --- ---
    BLACKSKY: i lehčí pes má zápřah, nepřipravenému psovodovi stačí okamžik nepozornosti ;) už to tu padlo, projeď historii. jsem pro povinné výcvikové minimum pro všechny psy. a proti nově navrhované vyhlášce na obecný zákaz volného pohybu! o tom se tu bavíme, žádné žvatlání, komentáře k současnému dění bohůmžel :(
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    ANABEL_LEE: bingo:o)

apropo diky zdejsimu klubu; jsem si prisvojila prupovidku "papir unese vsechno, dejte na internet", mam s tim zatim ve spolecnosti celkem uspech:-D diky .
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    DIVA: nemáš se za co omlouvat, napsala jsem jen, že pokud máš lepší řešení, které je potřeba, tak ho sem napiš, budeme pak mít možnost rozvádět rozhovor na úrovni a né jen brebentit o nesmyslnosti vodítka pro dogu a jeho slabého psovoda... (ta doga byla jen příklad, tak není třeba to komentovat!)
    DIVA
    DIVA --- ---
    DIVA: buď tě pes nerespektuje a vodítko kdykoli vyškubne nebo jsi bez respektu ty a vodítko mu ani nenasadíš - to jsou to současně ale Ty případy, které bys potřebovala řešit. ona ta šňůrka bohužel není kouzelná :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PLAVEVA: ano, treba takova desetimetrova stopovacka :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    :) promiň, asi zrovna "nejsem ve stavu" na tohle všechno reagovat v jednotlivostech :) halt s tebou nesouhlasím. vodítko není řešení, vodítkem psa zkrotit nelze, pokud nejsi silnější než pes. a pokud jsi silnější fyzicky, často jsi "silnější" i psychicky a ovládáš ho bez provázku ;) imo je vodítko dobré k udržení jorkšírského útěkiéra - k "výchově" opravdického psa (nebo jeho majitele) použít nelze :)

hlášku se zkušenostmi jsem nepsala "všem na jeho příspěvky" :) iba jeden ras, ale trvám na tom ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam