• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      DIVA
      DIVA --- ---
      BLACKSKY: vlastním mozkem by to nešlo?? :) nemá výcvik lze prokázat - chodí bez vodítka nikoli
      BLACKSKY
      BLACKSKY --- ---
      DIVA: ???? Jak? Rozveď
      DIVA
      DIVA --- ---
      BLACKSKY: podél řeky by teda volné pobíhání legální bylo?:) já za tmy jedině v osvětlených ulicích, dvorek nemám
      DIVA
      DIVA --- ---
      BLACKSKY: nemít výcvik je kontrolovatelné a postižitelné mnohem snáz než nemít vodítko.
      BLACKSKY
      BLACKSKY --- ---
      CYBERKOTLIK: policie co?
      BLACKSKY
      BLACKSKY --- ---
      DIVA: Nejprve na dvorku, kde seberu exkrementy a pak podél řeky... Podotýkám, že bydlím v centru města. A Ty?
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      BLACKSKY: Policie, kdo jinej - bez ni nema zadna vyhlaska vubec smysl
      BLACKSKY
      BLACKSKY --- ---
      DIVA: takže, je tady názor, že vyhláška uškodí jen poctivcům a že lidí, kvůli kterým to celé je, se to stejně nedotkne, na tom si myslím jsme se shodli všichni a Ty pak napíšeš, že povinného výcviku by se právě oni zúčastnili? Dosáhnout toho tím, že dostanou pokuty? Lidi neplatí hypotéky, půjčky, splátky na auta a platili by za nesplnění koušky? Žijeme na stejné planetě?
      DIVA
      DIVA --- ---
      BLACKSKY: kde venčíš večer před spaním?
      BLACKSKY
      BLACKSKY --- ---
      a kdo a jak určí, že právě ten můj pes to potřebuje? Že právě on je ten bezproblemový? Jistě splněním zkoušek by to možné bylo, ale to nebude ze dne na den a co do té doby? Benevolence byla do teď a zrovínka dvakrát se neosvědčila. Ano, některé případy napadení psem jsou příliš zveličovány, ale i tak je jich spousta. V Hradci vyhláška o pohybu se psy je, jsou v ní uvedeny ulice, kde musíš mít psa na vodítku, kde musí mít náhubek (nádraží, okolí nádraží) ostatní místa jsou na volném rozhodnutí psovoda. Mně to nijak neomezuje, do ulic stejně venčit nechodím, užíván je opravdu jen k průchodu...
      DIVA
      DIVA --- ---
      BLACKSKY: není mi jasné, proč myslíš, že by toho nebylo lze dosáhnout :) prostě povinný výcvik, daná pravidla, np. ve věku 10 měsíců má znát tyhle a tyhle povely. pokud ne tak pokutovat, pokuty gradovat.

DANKLAR: a jak takový provaz připneš na obojek? asi by šlo začít vyrábět vodítko s obojkem z jednoho kusu provazu, nebo jinak zlepšít techniky. mluvím ale o běžně dostupných prostředcích, zajdi do zverexu, všechno tam má stejné nedostatky, je to kalibrace na vychované nebo lehké psy

BLACKSKY: že nechápeš není třeba říkat nahlas ;) vyzvalas mě, abych se se svými argumenty nevyjadřovala. já opáčila, že budu a hned přidala dobrou radu jak dospět ke stejnému výsledku bez mé spolupráce ;)
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      BLACKSKY: samozrejme ze existuje lepsi zpusob - uvazat na voditko ne vsechny a vsude, ale jen ty co to potrebuji. Rozdelit mesto na zony, kde psi nesmej bez voditka, pripadne nahubku, zony, kde muzou bejt na volno vicemene vsichni a zony, kde muzou byt bez voditka jen bezproblemovy psi, ktere jejich pan ovlada.
      BLACKSKY
      BLACKSKY --- ---
      DIVA: tak nevím jestli čteš, co ti píšu, nebo jestli si jen prohlížíš slova, vytrhnout tak něco z kontextu a zareagovat tak....????? Nechápu
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      DIVA: Já ale tvrdím opak:o) (že vodítko dokáže zabránit problémům a vyhroceným situacím)... je mi líto, viděl jsem vodítka, která udrží každýho psa... karabinu nebrat, co takhle provaz? Ten nepřetrhneš...
      BLACKSKY
      BLACKSKY --- ---
      DIVA: tak jinak, pro povinný výcvik jsem od samého začátku, na tom se shodneme (pokrok :-P) ale protože neznám způsob, jak by toho šlo dosáhnout, jsem dočasně pro psy na vodítku, (připadám si jak kafemlýnek). Znáš způsob, jak toho dosáhnout, sem s ním.
      DIVA
      DIVA --- ---
      PLAVEVA: ano!! toto je druhá přípustá varianta, a dokonce lepší! :) to už tu ode mě taky zaznělo ..teda ne tak hezky domyšlené :)
      DIVA
      DIVA --- ---
      DANKLAR: no právě, to je co říkám. tvrdím, že vodítkem ničemu nezabráníš, leda ňáké specielně šité a připoutané k silnému stromu. to, co psa drží proti útokům, má-li k nim sklony, je slovo páníka. věř mi, i pes pod 30kg strhne všechny komerčně dostupné vodítka - slabé místo je karabina - teda za předpokladu, že psovod udrží v tahu víc než ta kovová součástka, což je nepravděpodobné, jen teoretizuju.

a "neměl by mít" - jasně, souhlas. akorát udržet většinou nelze silou. vodítko patří na obojek jezevčíkovi. velkého psa se ovládá jinak.
      PLAVEVA
      PLAVEVA --- ---
      DANKLAR: ne jako nic osobniho, jenom proste for:-)
      PLAVEVA
      PLAVEVA --- ---
      mne by pripadalo rozumne klidne psa na voditku, ono ho to nezabije..ale v kazdem meste i vetsi vesnici POVINNE v dostupnem dosahu dostatek mist s volnym vybehem pro psy..kam by teda nesmeli bruslari, cyklisti, maly haranti(leda na vlastni nebezpeci), canifobici, majitele psu ktery se psa pustit bojeji atp.
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      PLAVEVA: to byl ten můj fórek, koukám, že se mi daří
      DIVA
      DIVA --- ---
      BLACKSKY: vyjadřovat se budu dle libosti, použij ignore ;)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam