• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    DOCKINEZ: slušně jsem se zeptala (né tebe), tak čekám slušnou odpověď. Pro mě to třeba kokotina není, protože drtivá většina malých psů je nevychovaných a když ti takový jork nebo pudl začne rafat po nohách nebo po psovi a u toho ječet, jak by ho na nože brali, tak to je mnohem míň příjemné než když si kolem pobíhá slušně vychovaný pitbull nebo rotvajler.
    DIVA
    DIVA --- ---
    DOCKINEZ: nic proti tvé ikonce nemám, naopak .)

souhlasím. když se mi něco nelíbí, v první řadě formuluju jak na to, aby se mi to líbilo. no a pak třeba to prosazuju. osobně mám skromnější cíle a obvykle si vystačím s realizací svých představ na nejbližším okolí. ale pokud je někdo ambicioznější, měl by zvednout prdel a jednat

nespokojenost s obecním zajištěním potřeb psa vyjadřuju tím že na něj nepřispívám .) snaha o změnu manipulace obecním kapitálem je pro mě moc velké sousto

ot, mi jejich zkurvené auta nevadí, stačí je obejít ;)

nekempuješ, ale třeba zas máš přednost na přechodě a v obytné zóně, máš pěší zóny, spousta chodců přebíhá vozovku nepředpisově, nebo po přechodech courají, chodí po krajnicích podél cest.. víš jak, každá zeleň v centru je promarněná parkovací plocha ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DIVA: Tobe uz taky vadi moje rohata ikonka? To jsme dva; uz se mi zajida, preci jen deset let je dlouho a chtelo by to zmenu :) Kdybys v tomhle smeru mela nejakej napad, klidne muzes prekonat ostych a napsat mi do posty.

Tak clovek muze delat ledasco nez jen špačkovat. Kdyz mne svyho casu sralo, ze je uroven kultury v HK z meho pohledu prachbidna, zalozil jsem obcanske sdruzeni a zacal neco delat. Odpurci vykalu na chodniku mohou smele ucinit neco podobneho a organizovane tlacit na zastupitele, aby se o to postarali. Vzdyt to mohou uklizet napr. lide placeni mestem, kteri uklizeji listi atd. (vzit srajdu takovym tim "vysavacem" by asi slo).

Podobne zastupci pejskaru mohou opravnene vznaset naroky na zbudovani psich zachodu - vzdyt oni plati za psa litr rocne, tak kde ty penize konci? Mesto za to doplni sacky u odpadkovych kosu, ale to jiste neni vsechno, ze? Opravdu by neslo u kazdeho parku zbudovat psi hajzlik pravidelne cisteny mestem?

Jinac teda malej off topic - osobne mne milionkrat vic serou lidi, kteri na chodniku parkujou svoje zkurveny auta (ja jim taky nekempuju na silnici, ze jo?).
    DIVA
    DIVA --- ---
    DOCKINEZ: a proto je třeba problémy rozlišovat. že mi vadí tvoje rohatá ikonka tě nemusí zajímat, ovšem židovka nežidovka, můj život akceptovat musíš. nelíbí se ti co dělám? no, možná se můžem dohodnout. pokud navrhneš rozumný kompromis .) konstatovat že se ti to nelíbí a prostě vyžadovat nápravu nestačí

se srajdou na chodníku se i shodnem, ta nepotěší, a uklidit to de. ovšem narazit v tu chvíli na chytráka co po mně začne hulákat, na svou výchovu s radostí na moment zapomenu ;)

DANKLAR: že někomu smrdí mokrá srst mě mrzí, ale to šampónem nepřebiješ, nejde o zanedbanou péči. mi třeba smrdí nadměrně ovoňavkované dámy a pánové. nepatří snad proto do mhd?
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DIVA: On je trochu problém v tom, že pokud ten pes smrdí a je špinavej, nemá v té MHD co pohledávat. MHD skutečně NENÍ pro smradlavé a špinavé psy. To platí samozřejmě i o lidech.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DIVA: To se ti skutecne zda, ma mila :) Smeroval jsem svym prikladem totiz k tomu, ze problem je vzdycky "toho, komu to vadi", tj. dostatecne bezohlednemu pejskarovi nemusi jako problem pripadat nic, srajda nesrajda, zato jeho okoli problem mit muze (a vetsinou ma).

Pokud jde o mne, s nejakou srajdou v trave problem nemam (zaprsi, srajda se vsakne, a je po problemu), vetsinou si ji ani nevsimnu. Na chodniku uz by mi asi ponekud vadila.

Tezko radit dotycnemu co a jak (ubrousky? lopaticka? kvalitni granule misto zbytku od obeda? :-), to je skutecne na zodpovednosti dotycneho. Jisteze se na to muze vyklaslat, ale pak neni divu, ze se treba Patislav ozve, žáno.
    DIVA
    DIVA --- ---
    DOCKINEZ: zdá se mi to, nebo zkoušíš argument typu "neuklidit rozprsklou psí srajdu je jak přepadnout a zmlátit člověka" ;)

ale dejme tomu .) nepřepadnout a nezmlátit člověka je technicky mnohem snazší než uklidit sračku rozmazanou po hlíně a trávě .) dyť přece mi poraď jak ti můžu vyhovět! .)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DIVA: páníček v tom ovšem vůbec nemusí spatřovat problém .)

Zda se mi to, nebo zkousis argument typu "ale skinhead nemusi spatrovat problem v tom, ze rozbije drzku cernochovi"?
    DIVA
    DIVA --- ---
    PATISLAV: a s tím NO v MHD je to vlastně totéž .) mhd je tu pro tebe stejně jako pro cestujícího se psem. jak by sis vlastně představoval že má situaci řešit .) nemá moc možností. v tramvaji je místo v zadu, v busu vprostřed. jinde se psem buď zabere místo pro několik lidí, nebo vytvoří obtížně překročitelnou překážku pro všechny. pokud někdo stojí / sedí tak, že si se psem vadí, stačí aby cestující pohnul nohou - tak to vidím já
    DIVA
    DIVA --- ---
    DOCKINEZ: páníček v tom ovšem vůbec nemusí spatřovat problém .) chci odpověď po něm, ptž on nadhodil věc k řešení. nebo je to tak že chce po lidech něco, a sám neví co? .)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DIVA: Tento problem jiste panicek resil predtim, nez si sve zvire poridil. Chtit odpoved po Patislavovi je jednak hloupoucke, jednak to lze vnimat jako diskuzni podpasovku.

SATHIK: Blah blah blah

Ale chapu - kdyz nekomu chybi argumenty, chyta se kokotin. Rdasi mlc, kdyz nemas co rict.
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    PATISLAV: a majitele "nebojových plemen" jejichž psi volně pobíhaj po přírodní rezervaci nenapomínáš?
    DIVA
    DIVA --- ---
    PATISLAV: a co teda má pán dělat když má pes tu sračku .)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    LANNA: Já nikoho do jednoho pytle neházím. Do toho jsem měl vždycky daleko. Není mi však proti srsti říct, že majitelé psů dělají ve městě výrazně větší brajgl než majitelé koček. Ještě se mi nestalo, že bych měl někdy ve městě problém s kočkou. Zato pána, jehož pes sral na chodník tak, až se to rozprskávalo, jsem už okřikávat musel (prý "a co mám dělat, když má sračku?"), páníčky, kteří nechávají svá bojová plemena pobíhat v přírodní rezervaci ve Vinoři také napomínám pravidelně. A to už nemluvím o tom, když se v nějaký deštivý den do dopravního prostředku nažene smradlavý německý ovčák, rozvalí se mi na nohách a páníček dělá jakoby nic.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LANNA: Prave ze muzes, to je na tom super :-)
    LANNA
    LANNA --- ---
    PATISLAV: po psech si snad vetsina lidi uklizi :) ti ,co to nedelaji, me taky pekne stvou. ale nemuzes je kvuli tomu hazet do jednoho pytle.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    INDIAN: mluvis o voze. ja o koze.
    nebo v jazyku tveho kmene "vysere" (ale fuj, na jazyku Ti roste oskliva ropucha, rikavala nase babicka) znamena "vymoci" ?
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    PLAVEVA: takze podle tebe je treba vicemene korektni, kdyz se kdokoli vysere na chodnik a kolemjdouci do toho pak nasledne slapou? ;)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    PATISLAV: moc? (o te byla puvodne rec?) z podrazek?

to musi byt fakt prasne. teda pracne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam