• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      KROMANON: Hm, typický představitel pejskařů, proti kterým se zakladatel klubu a ostatní zde vymezují. Pokud jsi po přečtení všech těch příspěvků nic nepochopil, nemá smysl se s tebou o tomto tématu dále bavit. Snad ti jen připomenu, že volné pobíhání psů po přírodní rezervaci je zakázáno, ať už si o tom myslíš, co chceš. Rád si s tebou popovídám o porušování jiných zákazů, třeba v poště. Zajímalo by mě, co všechno je podle tebe ještě hodno nerespektování, a kde třeba žiješ, abych se ti mohl případně obloukem vyhnout.
      KROMANON
      KROMANON --- ---
      Početl jsem kousek zpět a docela mi někteří členové místní komunity pohli bránicí. Argumet, že pes nemá srát po chodníku (pokud to po něm pán neuklidí) beru. Ale co se řeší? Vezmu do kasy papírovou lopatičku, hovno naberu a hodím ho majiteli na záda. Hotovo. Za další: přijít mě policajt prudit, že se můj pes vyčurá na chodínk. S hurónským smícehm bych mu nejspíše nabídnul, že s ním budu chodit močit na stanici. Řešit toto mi přijde jako naprostá hovadina. Město jako takové má být od sněhu uklizené a je jedno esi od bílýho nebo žlutýho. Ad pobíhání psů? Co by nepobíhali. Kdo určil, že existuje bojový pes? Lidský strach? Každý pes je obrazem svého pána. Imho je bojový pes jen pojem. A aby mě někdo s prominutím buzeroval, že v přírodní rezervaci pobíhá pes? Hrůza. Skoro bych doporučil nechodit k rybníku, mohly by tam kvákat žáby.
      TYCZKA
      TYCZKA --- ---
      DAN9K: canis lupus je latinsky vlk, canis familiaris je latinsky pes...řešíte pičoviny :)
      DAN9K
      DAN9K --- ---
      PLAVEVA: to já nevim, každopádně canis je vlk, ne pes...
      PLAVEVA
      PLAVEVA --- ---
      DAN9K: ze by canisterapie byla terapie vlkem?:-)

starch ze psu celkem chapu, taky jsem ho mela.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      Miláčci, no...
      Psi napadli chlapce - video | Online videa, 3gp videa, freevideo , youtube videa, celebrity, seriály, videoklipy
      http://www.zkouknito.cz/video_58673_psi-napadli-chlapce
      DAN9K
      DAN9K --- ---
      PLAVEVA: Canis je vlk, ne? Já se s vlkem ještě ve volné přírodě nesetkal a ani jsem mu nestál tváří v tvář. Myslím, že každý rozumně uvažující člověk by z takového setkání strach měl, ale to se v tom případě asi nedá hovořit o fobii, vždyť je to zvíře, které člověka může v takovém případě reálně ohrožovat na životě.

Já mám výraznou obavu (nikoliv fobii) ze psů, v případě, že to riziko je reálné (to znamená, když je dostatečně velký, aby mi výrazně ublížil a když nemá ani vodítko ani náhubek (náhubku věřím skoro víc, protože to vodítko drží akorát člověk, mnohdy dítě)). V mých očích pak není pes o nic bezpečnější než právě vlk. Vlka řešit nemusím, ale se psy jsem denodenně nedobrovolně v kontaktu. Já nemám strach z chlupatých čtyřnohých šelem s podlouhlým čumákem, abych to nazýval canisfobií, jsem prostě ostražitý a mám obavu a respekt ze psů stejně jako z každé jiné šelmy. Přijde mi to jako racionální chování, ale pro většinu lidí je nepochopitelné, protože je to přece miláček a tisíciletí domestikace a kdesi cosi...
      PLAVEVA
      PLAVEVA --- ---
      ja vam do toho nechci kecat, ale neni kynofobie jako termit blbost? nechcete mit radsi canisfobii??
      DAN9K
      DAN9K --- ---
      Já mám třeba takovou "racionální kynofobii" (právě jsem vymyslel), takže mi stačí, aby měl větší (resp. bojový) pes vodítko nebo náhubek a už to zvládám. Když nic nemá, mám nervy v kýblu (přibližně podobně, jakoby ostatní uviděli pobýhajícího vlka či medvěda), ale většinou se neodvážim nic říct, protože si hned uvědomím, že člověk, co velkého psa nechá pobíhat v místech, kde se může potkat s náhodnými kolemdoucími, je pravděpodobně kretén, který by klidně mohl použít svého psa jako zbraň. Co pak má člověk dělat? Holt doufat, že se nic nestane a pesi si ho nebude všímat. Asi jako když procházím v noci Sherwoodem okolo vagabundů.
      EWOKK
      EWOKK --- ---
      PATISLAV: nahubek ma v mhd, jinak ne. (uznavam, ze to neni uplne kosher)

o ty kynofobii to je docela zajimava uvaha..me proste nekdy prijde, ze lidi prudej jenom protoze se jim neco sere - spalila jsem vanilkove rohlicky, manzel nevyluxoval, dite dostalo petku atd.

Pripojim usmevnou historku: Jela jsem rano z Liberce do Prahy, mesla jsem mistenku pro sebe i psa- podotykam ze autobusem, kde je malo mista a presto jsem se snazila co nejvic psa uskladnit aby vsem co nejmene vadil - coz s 45 kilovym psem je docela solidni origami-fu. Ale mame to secviceny :). Pristoupila ke me mlada buchta, ze ma sedadlo vedle me a totalne me vypicovala s tim, ze vedle nakyho cokla rozhodne sedet nebude, ze jak si to jako predstavuju. Odvetila jsem, ze pes i ja mame radne zakoupenou jizdenku. Zacala dost povysenym tonem komentovat situaci tim, ze jak si to dopravni podnik predstavuje, ze ji da misto vedle psa,kdyz ona se psu straaaasne boji a ma straaasnou alergii. Rekla jsem ji, ze to chapu a pokusime se spolecne vyresit situaci tak, aby cesta probehla hladce - coz probehla. Celou cestu si demonstrativne mazala ekzem na rukach a zbytek cesty prochrapala. Asi ji pritel vecer pred tim dostatecne oralne neuspokojil, tak sla do terenu pycovat. Ani nepodekovala.

A to me nebetycne mrda - ja se snazim vychazet vstric vsem, trochu mi prijde jako nemoc dnesni doby do vseho kerovat ale neocenit snahu. Negativnim posilovanim dojdeme akorat k tomu, ze pri nastupu do tramvaje dostanu rovnou asi pesti. Nebo nevim.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      EWOKK: díky za příspěvek. Pokud má tvůj pes náhubek, pak může opravdu vyděsit pouze pravé kynofobiky, se mnou by ani nehnul :).
      EWOKK
      EWOKK --- ---
      Hm, zajimava diskuze...

ja mam za zivot tretiho psa, je velky a velmi vychovany. Bobky po nem sbiram, obcas to nestihnu neb nemam po ruce naprosto v kazdych pripadech pytlik - to se stane. Zajimalo by me kolik pritomnych panu po sobe uklizi chcanky kdyz se jdou po este z hospody vymocit, nedejboze kdyz to prezenou s koralkou a kdesi vysypou veceri. Me to nevadi, patri to k mestskemu zivotu .))
      Se psem MHD cestuju velmi casto a to i mimo Prahu, v dopravnich prostredcich je muj pes velmi vychovany, neprekazi, respektuju nahubek atd. Je fakt, ze chodi povetsinou bez voditka a obcas nekoho vydesi, ale trocha strachu tuzi charakter! Ja mam panickou hruzu z vanocnich koled a ozdob a stejne chodim do mesta! :)

Ja naprosto chapu lidi, co nesnasi psy, protoze se (imho) za svuj zivot setkali s nevychovanyma hovadama (za coz muze majitel). Me nekolikrat pokousal jezevcik na voditku (!) kdyz jsem jenom prosla kolem nej a majitel jenom neco blekotal.
      Lakonicky receno: pes je odrazem sveho pana, je jen produktem vychovy..ano, ma sice nejaky vrozeny temperament a mensi ci vetsi sklony k necemu, ale ja zastavam nazor tabula rasa.
      Vsem haterum psu preju at poznaji v zivote psy inteligentni, vychovany, predstavujici pritele, kteremu pan neslouzi, ale vzajemne se s panem respektujici, v symbiotickem vztahu.

A vsem kretenum, co si porizuji psy a neumeji je vychovat posilam kopanec do koulí (rodidel)
      Zivot neni fer a nejaka osveta o peci a vychove psa ve meste se jevi (alespon me) jako zajimavy a prinosny projekt
      Ja jsem rada, ze jsem vyrustala se psy, hodne me toho naucili a stale uci.

PLAVEVA
      PLAVEVA --- ---
      PATISLAV: ok, mazu svou predpojatost:-)
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      PLAVEVA: omlouvám se, pokud to tak působí. Možná slízáváš "smetanu" za ostatní diskutující. Tvůj příspěvek nebyl lživý explicitně, nýbrž implicitně. Vztahovačný jsem byl určitě oprávněně, až takový výkřik do tmy to od tebe přeci jen nebyl :)
      PLAVEVA
      PLAVEVA --- ---
      PATISLAV: :-)) priteli, rozvin svuj klid, nebud vztahovacny a ozrejmi si obsah slova "lzivy" eventuelne "lez".

jinak mne jen utvrzujes v tom ze tve reakce na me prispevky v diskusi jsou ponekud....emocionalne preexponovane.
      coz je otravne a ja se dost naotravuju v praci...;-)
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      DANKLAR: mno tohlecto nackopejskarstvi je bohuzel syndromem vetsiny z nich. prikladem byla jedna z mych kamaradek vlastnici nemeckou dogu, ktera proste neuznavala to, ze pes by mel bejt na voditku, ze to je proste nelidsky a omezujici. nastesti si to ale nechala rozumne vysvetlit, ze existuje plno lidi, kteri treba nemaj zrovna nejlepsi zkusenosti se psama a pokud se znenadani nekde v parku nebo na ulici objevi takovejhle kun bez pana, tak to tomu cloveku zrovna moc dobre neudela.

me trebas diky mestsky vyhlasce u nas vykaly tolik neiritujou, ale panickum s vobludama a potencionalnima mordirema pustenejma navolno bych pral par minut v uzavrenym vybehu s nakym opravdovym magorem
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      Jak to tak čtu, zase mi připadá, že majitelů psů (možná ne všichni:) mají pocit, že se svět točí kolem nich. Ale není to tak, mít psa je něco navíc, to znamená, že se majitel psa musí přizpůsobit ostatním a zvlášť těm, co jim např. psi vadí. Je to základní slušnost a předpoklad lidského soužití. Řešit to stylem - vadí ti smradlavej pes, ev. bezdomovec v autobuse? Pořiď si auto... ehm, tohle je čirá zhovadilost. Takhle prosím ne.
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      nak se vracim do diskuse, myslimze posledni reakce byla, ze tu nekdo nevedel jakej je rozdil mezi vysrat a vymocit, to uz asi necham PLAVEVAt zejo

hele tech psu je proste moc. ja nevim co je tohle v CR posledni dobou za zkurvenou modu poridit si psa jako doplnek k image, ja kdyz se rozhlidnu kolem sebe, tak proste cokla ma kazdej. podotykam ze psy a vubec zvirata rad mam, v detstvi sme jich par se segrou dom pritahli taky, jeste pomerne par let nazpatek nam ne uplne chtene zustal nemeckej ovcak v panelaku, o kteryho sme se s tatou starali do jeho pozehnanyho veku. ale me proste jebe uz z lidi, kterejm z coklu naprosto regulerne hrablo, jakozto pulce moji rodiny a plno znamejch kolem. brat psa jako clena rodiny, povidat si s nim a hlavne votravovat veskery svoje okoli historkama o spolecnym souziti me proste jednoduse vytaci, dopijim rychle kafe, slusne se loucim a padam fofrem pryc. tuhle alergii sem si vypestoval s hruznym zjistenim, ze vlastne toho cokla maj opravdu VSICHNI. kdyz mame nekam s kamosema ject spolecne, tak polovicka z nich nikam nejede, protoze musi doma hlidat psa... (?) .. ja mel vzdycky za to, ze pes hlida v nepritomnosti barak, ale aby ho hlidal pan ???!!! dalsi cast toho psa vzit nemuze, protoze jeho pes je magor a nesnese se zase s jinym magorem. nehlede na to, ze pokud by clovek jel trebas na hory nebo neco, kde psi bejt asi ve vetsine ubytovacich zarizenich nemuzou, nejel by jednoduse nikdo. takhle nam pomalu ale jiste de do hajzlu kamaradstvi zalozeny prave hlavne na zazitcich stravenych spolecne. ted aby je vsecky videl, musi kazdyho navstivit zvlast, ponevadz vsichni s coklem smrdi doma.

skoro si pripadam, ze asi nejsem normalni, ze teda psa nemam taky
      OGLOKOOG
      OGLOKOOG --- ---
      TYCZKA: Safari... no, to vysvětluje hodně.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      SATHIK: Zajímavé, ty jsi přemýšlel nad mými argumenty? Nad kterými a proč jsi je vyhodnotil jako nevalidní? Jediné, co jsi tu ty osobně zatím předvedl, je reagování na otázku, kterou nikdo nepoložil a následné uražené odstoupení z diskuze. Argument jsi nepoložil žádný, takže nějak nevím, nad čím bych se zrovna u tebe měl zamýšlet.

Vlastně ano, jeden argument teď vidím - argumentuješ počtem lidí, kteří mi tu oponují. Mno, co na to říct. Miliony much se přeci nemohou mýlit :)
      SATHIK
      SATHIK --- ---
      PATISLAV: Dle tvých příspěvků ano, teď už si to myslím. Připadáš mi jak zaseklá gramofonová deska, furt si opakuješ své a nechceš ani přemýšlet nad tím, co píší ostatní (protože jen TY máš přeci pravdu, jen ti ostatní zabedněnci to furt nechápou), takže v diskuzi s tebou (nebo spíš mluvení do dubu) už pokračovat nebudu a budu se těšit na konstruktivní připomínky z pohledu druhé strany.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam