• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PLAVEVA: omlouvám se, pokud to tak působí. Možná slízáváš "smetanu" za ostatní diskutující. Tvůj příspěvek nebyl lživý explicitně, nýbrž implicitně. Vztahovačný jsem byl určitě oprávněně, až takový výkřik do tmy to od tebe přeci jen nebyl :)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    PATISLAV: :-)) priteli, rozvin svuj klid, nebud vztahovacny a ozrejmi si obsah slova "lzivy" eventuelne "lez".

jinak mne jen utvrzujes v tom ze tve reakce na me prispevky v diskusi jsou ponekud....emocionalne preexponovane.
    coz je otravne a ja se dost naotravuju v praci...;-)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    DANKLAR: mno tohlecto nackopejskarstvi je bohuzel syndromem vetsiny z nich. prikladem byla jedna z mych kamaradek vlastnici nemeckou dogu, ktera proste neuznavala to, ze pes by mel bejt na voditku, ze to je proste nelidsky a omezujici. nastesti si to ale nechala rozumne vysvetlit, ze existuje plno lidi, kteri treba nemaj zrovna nejlepsi zkusenosti se psama a pokud se znenadani nekde v parku nebo na ulici objevi takovejhle kun bez pana, tak to tomu cloveku zrovna moc dobre neudela.

me trebas diky mestsky vyhlasce u nas vykaly tolik neiritujou, ale panickum s vobludama a potencionalnima mordirema pustenejma navolno bych pral par minut v uzavrenym vybehu s nakym opravdovym magorem
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    Jak to tak čtu, zase mi připadá, že majitelů psů (možná ne všichni:) mají pocit, že se svět točí kolem nich. Ale není to tak, mít psa je něco navíc, to znamená, že se majitel psa musí přizpůsobit ostatním a zvlášť těm, co jim např. psi vadí. Je to základní slušnost a předpoklad lidského soužití. Řešit to stylem - vadí ti smradlavej pes, ev. bezdomovec v autobuse? Pořiď si auto... ehm, tohle je čirá zhovadilost. Takhle prosím ne.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    nak se vracim do diskuse, myslimze posledni reakce byla, ze tu nekdo nevedel jakej je rozdil mezi vysrat a vymocit, to uz asi necham PLAVEVAt zejo

hele tech psu je proste moc. ja nevim co je tohle v CR posledni dobou za zkurvenou modu poridit si psa jako doplnek k image, ja kdyz se rozhlidnu kolem sebe, tak proste cokla ma kazdej. podotykam ze psy a vubec zvirata rad mam, v detstvi sme jich par se segrou dom pritahli taky, jeste pomerne par let nazpatek nam ne uplne chtene zustal nemeckej ovcak v panelaku, o kteryho sme se s tatou starali do jeho pozehnanyho veku. ale me proste jebe uz z lidi, kterejm z coklu naprosto regulerne hrablo, jakozto pulce moji rodiny a plno znamejch kolem. brat psa jako clena rodiny, povidat si s nim a hlavne votravovat veskery svoje okoli historkama o spolecnym souziti me proste jednoduse vytaci, dopijim rychle kafe, slusne se loucim a padam fofrem pryc. tuhle alergii sem si vypestoval s hruznym zjistenim, ze vlastne toho cokla maj opravdu VSICHNI. kdyz mame nekam s kamosema ject spolecne, tak polovicka z nich nikam nejede, protoze musi doma hlidat psa... (?) .. ja mel vzdycky za to, ze pes hlida v nepritomnosti barak, ale aby ho hlidal pan ???!!! dalsi cast toho psa vzit nemuze, protoze jeho pes je magor a nesnese se zase s jinym magorem. nehlede na to, ze pokud by clovek jel trebas na hory nebo neco, kde psi bejt asi ve vetsine ubytovacich zarizenich nemuzou, nejel by jednoduse nikdo. takhle nam pomalu ale jiste de do hajzlu kamaradstvi zalozeny prave hlavne na zazitcich stravenych spolecne. ted aby je vsecky videl, musi kazdyho navstivit zvlast, ponevadz vsichni s coklem smrdi doma.

skoro si pripadam, ze asi nejsem normalni, ze teda psa nemam taky
    OGLOKOOG
    OGLOKOOG --- ---
    TYCZKA: Safari... no, to vysvětluje hodně.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SATHIK: Zajímavé, ty jsi přemýšlel nad mými argumenty? Nad kterými a proč jsi je vyhodnotil jako nevalidní? Jediné, co jsi tu ty osobně zatím předvedl, je reagování na otázku, kterou nikdo nepoložil a následné uražené odstoupení z diskuze. Argument jsi nepoložil žádný, takže nějak nevím, nad čím bych se zrovna u tebe měl zamýšlet.

Vlastně ano, jeden argument teď vidím - argumentuješ počtem lidí, kteří mi tu oponují. Mno, co na to říct. Miliony much se přeci nemohou mýlit :)
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    PATISLAV: Dle tvých příspěvků ano, teď už si to myslím. Připadáš mi jak zaseklá gramofonová deska, furt si opakuješ své a nechceš ani přemýšlet nad tím, co píší ostatní (protože jen TY máš přeci pravdu, jen ti ostatní zabedněnci to furt nechápou), takže v diskuzi s tebou (nebo spíš mluvení do dubu) už pokračovat nebudu a budu se těšit na konstruktivní připomínky z pohledu druhé strany.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PLAVEVA: a proč je předem jasné, že se v pohledu na věc neshodneme? Za prvé: jakou věc? Za druhé: máš pocit, že s Tyczkou jsme se nedobrali určitého kompromisu? Mám pro tebe překvapivou zprávu: já jsem schopen a ochoten uznat argumenty druhých, pokud ovšem vůbec nějaké předkládají (názor není argument). Těžko ale pohnu horou. Pokud přicházíš do diskuze s apriorní představou, že se neshodneme, pak se asi opravdu neshodneme, ne ovšem mou vinou.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PLAVEVA: asi je marné se tě ptát, co na těch příspěvcích shledáváš hysterického, že?

Tvůj příspěvek byl neinteligentní, protože byl lživý. Popisovala jsi domnělou skutečnost, která však byla pouze výplodem tvé mysli. Napsala jsi:
    "lide kterym v MHD vadi houmless, kocarky a jejich majitelky+vypln, duchodci, psi a vubec zrejme ostatni cestujici - ti lidi by si meli poridit auto"

Když jsem se tě zeptal, kdo tu kde tvrdí, že mu vadí kočárky s maminkami a psi obecně, nebyla jsi schopná odpovědět (jednoduše proto, že to tu nikdo netvrdí). Navíc jsi to dovršila hláškou, že já používám obdobně lživé výroky, viz: jen vyuzivam tve (imo ponekud preexponovane) emocionalni a jednostranne argumentacni zbrane

Když jsem se tě slušně zeptal, kde používám obdobnou demagogii, odkázala jsi mě na domněle hysterické příspěvky, které nic takového neobsahují (leda bys dokázala* opak).

Když to tak shrnu, nejsem si jist, zda máš problémy s porozuměním psanému textu anebo jen trolluješ. Tipl bych si to první.

* dokázat nerovná se ukázat
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    PATISLAV: asi ne, zrejme nemerime stejnym meridlem.
    mi se zdaly byt dosti hystericke napr. tyto:
    PATISLAV --- --- 10:19:53 20.12.2010
    PATISLAV --- --- 11:04:52 20.12.2010

ale jak rikam, predem je jasne ze se v pohledu na vec neshodneme...tak ja zustanu u svych neinteligentnich bonmotu aty u svych..prispevku.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PLAVEVA: můžeš mi nějak osvětlit, co to je za argumentační zbraň a kde přesně jsem ji použil?
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    PATISLAV: neiteligentni bonmot? neni to oxymoron?;-)
    jen vyuzivam tve (imo ponekud preexponovane) emocionalni a jednostranne argumentacni zbrane ..je to neprijemne, ja vim.

ale nechceme prejit do osobni roviny, ze ne?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SATHIK: Až se naučíš reagovat na to, co píšu, můžeš očekávat silný argument. Když se ptám po profesích, kde je účast psa vyžadována, opravdu nestojím o příklady profesí, kde pes může být nápomocen. Možná to ale zkusím vysvětlit ještě jednou pro blbé: svou otázkou jsem se chtěl dopátrat odpovědi. Konkrétní odpovědi na konkrétní otázku. Ne hloupé odpovědi na otázku, která nepadla. Nebo si myslíš, že jsem tak blbý a nedokážu vymyslet profesi, kde se pes může hodit?

PLAVEVA: Skvělý výkřik do tmy. Teď ještě řekni, komu tady vadí kočárky a jejich majitelky, důchodci a psi. Zatím jsem tu narazil pouze na lidi, kterým vadí neúkaznění majitelé psů, bezohledné majitelky kočárků a nerudní důchodci. Ale to je pořád ta samá písnička dokola. Chápu, že kdybys měla napsat něco inteligentního, nebyl by z toho tak hezký bonmot.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    ono lide kterym v MHD vadi houmless, kocarky a jejich majitelky+vypln, duchodci, psi a vubec zrejme ostatni cestujici - ti lidi by si meli poridit auto.
    jsou-li ekologicti - bicykl.
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    PATISLAV: Aha, takže v mhd ve špičce, podle tebe, můžou jezdit jen psi, kteří jedou do práce, která je tam vyžaduje (kdy jsou napsáni ve smlouvě) a ti, kteří tam svému majiteli pomáhají, ulehčují práci nebo prostě jen fungují jako bezplatná ochranka (majitel je napsané ve smlouvě nemá) by mhd jezdit neměli. Tak to je teda silný argument :)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SATHIK: určitě umíme oba česky a víme, co znamená slovo "vyžaduje". Taky víme, jak se liší od "hodí se" nebo "pomůže".

TYCZKA: ok, když uvidím čistého psa ve špičce se sympatickým majitele, napadne mě teď, že možná jedou na terapii. Děkuji za osvětu (vážně) :)
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    PATISLAV: ok, já vozim psa do práce, pže ho používám jako kounikačního prostředníka mezi mnou a dětma, se kterýma se bez prostředníka komunikuje často velmi těžko. V logopedických ambulancích je využití psa z podobných důvodů už taky poměrně běžné, stejně jako jsem viděla brát psi denně do domovů dochodců, do mateřských školek a pod.

tím ti nechci říct, že tohle je ten nejběžnější důvod toho proč si lidi berou smradlavýho psa do tramvaje, jen jsem ti chtěla ukázat alespoň jeden z důvodů toho, proč může být potřeba cestovat se psem v MHD naprosto běžná, když tebe absolutně žádnej jinej důvod napadnout nemohl...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    BJETUSH: stačilo tu otázku takto uvést a odpověděl bych rád. Psy rád mám, ale jen jsou-li dobře vychováni. Měl jsem psa u babičky asi patnáct let a byl to jeden z důvodů, proč jsem k ní jezdíval rád ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam