PATISLAV: Jsou psi kteří prostě v tom na ulici umí chodit, jsou nekonfliktní a lidi nekoušou. Kámoš má psa kterej se rozhlídne jestli něco nejede, sleduje jakým směrem jdeš a pokračuje klidně na druhém chodníku. Mě to teda vytáčí, protože vím, že se rozhlíží jen proto, že ho jednou srazilo auto, ale naštěstí se nikomu nic vážnýho nestalo. Srážka s cyklistou by mohla ale být vážná. Pes sblajzne co najde na chodníku, prožene fenky, očuchá bezdomovce nebo se od něj nechá pohladit. Dokonce se i sám projede tramvají a je natolik zodpovědný, že se pak zase tramvají zpátky vrátí. No prostě hrůza. Mě se to nelíbí vůči tomu psovi, kterej je ale evidetně spokojen nevědouc co činí. Jeho nejčastější problém je sračka(bezvadné na chodníku, protože to prostě nejde nabrat do pytlíku). Jeho geny nedobrovolně po celé Praze. V době přeplněných útulků je to na pováženou, nezabránit množení voříšků. Takže problém není s kolemjdoucím, je tak nějak globální se skrytými nástrahami a důsledky.
Pokud má někdo psa, který má poslušnost 99% a pes opravdu jde u nohy, je ovladatený a má cvičák. Proč ne. Naopak. Chci jednou mít psa obranáře, který mi bude bezmezně oddán, bude na volno a bez košíku. Především v noci. Protože chodit v noci Prahou, však víš. Nejde o to mít psa jako zbraň, ale jako parťáka co nasadí i svůj krk.
Pes kterýho teď mám je moc malý(dcera toho psa co jsem psala nahoře), tak asi po kolena. Jako obranář je nepoužitelná, mám ji jako výborného společníka. A na volno nechodí. Je totiž po tatínkovi:D