• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      DIVA: ale nikdo nechce nic plošně řešit na pejskařích. Po milionté: vadí mi pejskaři, co nejsou schopní své psy vychovat a pejskaři, co nedokáží pochopit, že jejich půlmetrákový miláček je pro mě automaticky ohrožující, protože nevím, jestli je jejich pes vychovaný nebo ne, a dozvím se to jedině tak, jestli po mě ten pes vyjede nebo ne. Pejskaři, co umí své psy naučit kázni a respektují vyhlášky a další nařízení, jsou mi naopak sympatičtí.

DIVA: Ale prosím tě, tvoje analogie hapruje na základní logice. Vrah má úmysl vraždit. Proto je irelevantní, jakou zbraň použije. Pejskař nemá v úmyslu napadnou svým psem cizího člověka. Může se to ale stát, pokud ho nemá pod kontrolou. Chceš-li analogii, napadá mě třeba řidič, který řídí silnější auto nebo motorku, než na kterou stačí. Nemá v úmyslu spáchat nehodu, ale stát se to může, pokud svůj stroj nemá pod kontrolou. Ekvivalentně se také takových řidičů obávám.
      DIVA
      DIVA --- ---
      PATISLAV: kým: tím, kdo by diskutovaný problém řešil plošně na "pejskařích" ("problémovým druhem jsou pejskaři" viz INDIAN); kde: tam, kde by řešení platilo, tzn patrně na veřejném prostranství. a byl bys tak laskav, a přestal ignorovat moje dotazy? :)
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      me by teda predevsim zajimalo, proc za posledni 2 desetileti tak rapidne narostlo v cechach tech radoby chovatelu, proc kdyz clovek prijede do jakykoli evropsky metropole, je to tak nak v normalu a kdyz se objevi trebas zrovna v praglu po ranu, vypada to na ulici jak na nakym kynologickym mecheche?
      TYCZKA
      TYCZKA --- ---
      PATISLAV: já říkám, že nekoho omezuješ? myslím, že svým přístupem omezuješ bohužel jen sám sebe...nebo spíš se necháváš být omezován :)

PATISLAV: ano vidíš v nich potencionální nebezpečí, o tom mluvím :)
      VYHULENY_UFO
      VYHULENY_UFO --- ---
      PATISLAV: ale psy vynechat klidne muzes. ja bych rozhodne nevynechaval lidskej faktor. vono uprimne, dementu sem videl i na nyxu celou radu, nejen v realu.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      TYCZKA: A tím omezuju koho a jak? To byl jen povzdech.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      TYCZKA: ale ty psy z té rovnice přeci nemůžeš vynechat. Jistě, že oni za to nemůžou, ale jsou tím objektem, který reálně a přímo může způsobit problém.
      TYCZKA
      TYCZKA --- ---
      PATISLAV: promin, ale tenhle příspěvek tomu, co jsi napsal vyloženě odpovídá :D

PATISLAV --- --- 11:52:21 7.10.2011 --- 00:29 :: diskuze :: Pejsci a pejskari - pohled z druhe stran
      2 odpovědi (+1)
      A do prdele, proč sem vůbec ti čoklofilové lezou a mají potřebu nám vysvětlovat naši pomýlenost? Nevšiml jsem si, že by někdo lezl do jejich klubů a vysvětloval jim, že doma chovají hnusnou a nebezpečnou obludu.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      DIVA: kým a kde?

TYCZKA: Myslím, že tu bylo zmíněno asi tisíckrát, že nemáme problém se psy obecně, ale se psy nevychovanými a nebezpečnými, a pak samozřejmě s pejskaři, kteří své psy neumí vychovat.
      TYCZKA
      TYCZKA --- ---
      INDIAN: v tom s tebou souhlasim, ale zase to nelze puasalizovat...

ty jako jeden z mála povazujes problem negaticních jevů souvisejících s chovem psů pouze v lidech (tam podle me take skutecne je), z ostatnich tady bohuzel casto cisi velka negace i ke psum samotnym, coz je druha stranka veci, ta pro me zajimavejsi, jestli mi rozumis :))
      DIVA
      DIVA --- ---
      INDIAN: stejně tak budou (jiní) pejskaři těmi, kdo je nespravedlivě omezován ;)
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      TYCZKA: mno asi se shodnem na tom, ze tim problemovym zivocisnym druhem sou predevsim pejskari
      TYCZKA
      TYCZKA --- ---
      ja tohle beru jako "fňukací" auditko lidí, kteří mají osobní problém s jedním celým živočišným druhem a to, že mohou své názory a zkušenosti sdílet se stejně "postiženými" lidmi jim nějakým způsobem pomáhá.

Jako terapeut, používající psa jako přímý nástroj terapeutické činnosti sem chodím pro zajímavý studijní materiál. Odbourávání strachu a negativních pocitů ze psů je totiž součástí mojí práce a už jsem tady na leccos přišla :)

kže díky kluci :)
      DIVA
      DIVA --- ---
      PATISLAV: ptž jednak i pejskař může mít názor na pejskaře, ale především mezi pejskaři se líp šíří antipejskařská osvěta.. no ne? .)

DOCKINEZ: byl by to přehnaný příměr. tak jako ňáká sopka třeba znečišťuje prostředí víc než auto

PATISLAV: vlka prakticky nelze domestikovat (vychovat), což ho od psa výrazně odlišuje

PATISLAV: kdybych to měla mínusnout tak třeba proto, že věřím, že společný výskyt psa a dítěte má korigovat rodič a psovod, ne pouze psovod
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      LKA: Ale jistě, že je, ale už to spíš připomíná nálet potrefených hus. Všimni si, že někteří lidé sem nepřicházejí diskutovat, jako ty, ale jen urážet či trollovat (viz [ CRS1138 @ Pejsci a pejskari - pohled z druhe strany ] )
      LKA
      LKA --- ---
      PATISLAV: Zajima me pohled z druhe strany. Pocity ktere nemam, lidi ktere treba potkavam a nevedome je ..co, omezuji, ohrozuji? Semtam se reakci na nejaky vas prispevek neubranim. Mozna sem spatne pochopil, ze tady neni diskuse.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      A za co třeba dostalo tohle ty tři mínusy? Může mi to někdo z mínuskářů objasnit?
      [ PATISLAV @ Pejsci a pejskari - pohled z druhe strany ]

PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      A do prdele, proč sem vůbec ti čoklofilové lezou a mají potřebu nám vysvětlovat naši pomýlenost? Nevšiml jsem si, že by někdo lezl do jejich klubů a vysvětloval jim, že doma chovají hnusnou a nebezpečnou obludu.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      CRS1138: btw, nesrovnával jsem psy a žraloky, ale strach z nich. Nauč se číst.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      CRS1138: No, dobrá, můžeme začít psy srovnávat třeba s takovými... vlky. Byl bys spokojenější?
      LKA
      LKA --- ---
      LKA: Zase sme u toho ze zalezi na lidech, ne na psovi. Vetsinou se najde nekdo kdo nejde lyzovat, zustane na chate nebo jde na prochazku a postara se o psy nebo o deti.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam