• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      DIVA
      DIVA --- ---
      LOPIK: že jsou ňácí tamti mimo a bezdůvodně by chtěli měnit tvůj postoj je vcelku jedno. není problém jim věc vysvětlit když jim nedojde sama
      TEKKIT
      TEKKIT --- ---
      LOPIK: a co si budeme nalhávat, pes je v tašce jen dokud se koukáš....
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      DIVA: U zákazu psů je to ale opravdu bez debat, tam není co řešit - ty (a třeba i logicky) si myslíš, že nějakej malej pes v tašce se jako "nepočítá". Pro dalšího se nepočítá ten maličkej, když ho má na vodítku a navíc tam vidí tebe s tim v tašce. Třetí ho má přece "hodnýho", ten se taky nepočítá a ten čtvrtej s tou dogou, jí přece nenechá venku, když už tam vidí tři psi uvnitř..
      DIVA
      DIVA --- ---
      LOPIK: ptž ne vždy funguje, zákaz se šikne. můžu jím operovat proti zlořádu .)
      DIVA
      DIVA --- ---
      TEKKIT: to ti neporadím. je to halt asi práce co to vyžaduje, aby člověk nemyslel a konal jak stojí psáno. nic proti, něčím se člověk živit musí a trh práce je teď jaký je

nemusí se shodovat, je třeba jen dojít k rozumné variantě a té se držet
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      Kdyby kdekoliv fungoval lidskej úsudek, tak by se tam nemusel dávat zákaz..
      TEKKIT
      TEKKIT --- ---
      DIVA: no protože to by přece nikdy nikde v praxi nemohlo fungovat. Tady můžeš mít za den i 5 tisíc lidí...přece nemyslíš vážně, že bych se s každým individuálně měl dohadovat o tom, který z předpisů má podle něho smysl a který ne?

Navíc "lidský úsudek" tvůj se nemusí shodovat s nějakým jiným návštěvníkem, někomu nějaké pravidlo připadá dobré, jinému špatné...

To samé můžeš potom aplikovat prakticky všude...tohle jsem fakt nějak nepochopil asi...
      DIVA
      DIVA --- ---
      DOCKINEZ: :) lidské smysly mají určitou schopnost adaptace .) anebo je to láska ;)

ta cesta věřím že mohla být očistec. stejně jak by si přised nedomytý důchodce / pán po šesti pivech / slečna které se ráno asi rozbil flakonek s voňavkou / telefonující cholerik / matka hyperaktivního chlapce / atd do haleluja. někdy je to krušné cestovat společně s lidmi a jejich "smrádky"
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      DIVA: bohuzel o rozmazlene vysamponovane krysatko jde ne uplne ve vsech pripadech. zato nevychovanyho a pachnouciho psa, ktery cloveku "zprijemnuje" cestu autobusem z Phy do Ceskych Budejovic, jsem potkal nekolikrat v ruznem provedeni.

Neni to nic, co by mi kazilo naladu a spani (naopak premysleni o demenci jejich panicku mi parkrat poslouzilo jako vitane rozptyleni), ale imho je to docela na povazenou - to uz jsou dotycni na ten puch tak zvykli, ze jej ani nevnimaji? Nebo jim prijde dokonce roztomily? :-)
      DIVA
      DIVA --- ---
      TEKKIT: to mě mrzí, asi jsou ještě blahosklonnější než já ;)

smrtelně, proč? .)
      DIVA
      DIVA --- ---
      DOCKINEZ: kdyby černý šerif dorazil jenom si ověřit, zda mé rozmazlované krysátko nezavání málo luxusní značkou psího šamponu, jen bychom si společně krásně zašišlali do přepravky a popřáli si hezký den ;)
      TEKKIT
      TEKKIT --- ---
      DIVA: chtěl jsem nějak postupně reagovat po bodech, ale tenhle příspěvek bych tesal do kamene!!! Tos napsala naprosto přesně a kéž by to tak fungovalo...bohužel se vracejí:((

Ad "předpis postavený výše než lidský úsudek"...to doufám nemyslíš vážně!!!
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      DIVA: zapominas na "obtezovat ostatni svym smradem" :)
      DIVA
      DIVA --- ---
      LOPIK: rizika související se psem = může znečistit podlahu, zašpinit nábytek, pokousat přítomné, někde něco sebrat a rozcupovat (pokud jsem mimo lékařské prostředí). tzn pes který nechodí po svých, uzavřený v přepravním zavazadle, je bez rizik. pokud riziko existuje (uveď ho pls) nemám nejmenší problém vyjít vstříc a zanést psa do auta a vrátit se. pokud neexistuje a je to jen o tom že předpis je na tom místě výše postavený než lidský úsudek, je třeba psa zanést do auta a nevracet se
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      DIVA: jasně a proto hledáěš "podstatu psa" když je malej
      DIVA
      DIVA --- ---
      LOPIK: jo. patřím přesně k těm lidem co věří že předpisy mají mít účel, jinak sou zbytečné a ignoruju je
      DIVA
      DIVA --- ---
      TEKKIT: 1, netvrdím že to tvrdíš, jen konstatuju jak to dělám. beru je jen do přírody, na procházky, na výlety. neberu je za jinou svou zábavou jako do klubu, za sportem, za kulturou. tzn když du mimo lidi, du se psy, du mezi lidi, bez nich. že to někdo dělá jinak mi nevadí, já to dělám takle

když mě osloví majitel (pověřenec) areálu kde psi nesmí atd ok, nestává se mi to, ale chápu - v případě mých psů (35, 45 kg). de mi o to že s ňákou nakynutou krysou s mašličkou v ofině schovanou v tašce by mi přišlo celkem k věci o tom diskutovat. kdybych zjistila že neexistuje reálný důvod k takovému opatření / byla ujištěna o tom že de ryze o princip, samozřejmě bych odešla, stejně jako všichni známí a přiležitostní konverzační partneři, které by se mi povedlo ovlivnit

je to podobné, jako nechodím do obchodů, kam se nesmí s kočárkem, ačkoli by vešel. nemám kočárek (ani dítě), ale přijde mi to jako dostatečně pitomé pravidlo, abych nakupovala jinde

2, jasně. ale de to proklepnout, esi je to nařízení pro pitomce co nechápou jak se chovat, nebo pitomé pravidlo zbytečně omezující slušného zákazníka. samozřejmě mi do toho nic není, ale tak ..i při neblahém podezření ráda dám šanci se rehabilitovat .)

3, v hospodě kde obědvám je kouření povoleno, a světe div se, kouří se tam přes poledne sporadicky. i já jako nadšený kuřák si v 99,5% zapálím až venku, a to i když je frmol a čekám na zaplacení hotové věky

ad starší paní: viz výše. myslím že ses zachoval správně v prvním případě. a to je proč bych takovou profesi nemohla vykonávat, a proč věřím, že s nikým, kdo ji vykonává, bych nemohla zvlášť dobře vycházet

4, je to debilní, ale kdybys jinak nedal..
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      Diva předvedla hlavně ukázkovej příklad toho o čem píšeš..
      TEKKIT
      TEKKIT --- ---
      DIVA: takže postupně:

1) já netvrdím že by se se psem nemělo chodit nikam "mezi lidi", jen tvrdím že by se nemělo chodit tam kde je zákaz vstupu psů! Pokud už se na takové místo dostanu a přijde mě na to někdo SLUŠNĚ upozornit, tak v nejkratším možném čase takové místo i se psem opustím! Chci toho tak moc?

2) pokud si majitel na svém pozemku nepřeje psa, křečky, slony nebo cokoli....tak není na návštěvnících aby posuzovali zdali je to kvůli "znečišťování podlahy", zdali je prostředí dostatečně "lékařské" a podobně. Nic jim do toho zkrátka není...

3) ad "ZDRAVÝ LIDSKÝ ÚSUDEK". Tady bych souhlasil za předpokladu že všichni lidé jsou normální rozumně uvažující bytosti...bohužel nejsou! Trochu odbočím: pokud budeš chtím mít v hospodě zákaz kouření v době obědů a začneš povolovat jednomu "jen dva prásky", druhému "...ale u okna..." a podobně, garantuji ti že se ti to absolutně vymkne z rukou a z toho zákazu zbyde jen prázdné heslo a ve finále tam bude zahuleno - a to nechceš...tak to prostě chodí...

Jeden takový příklad zdravého lidského úsudku pejskařů: Přišla takhle jednou starší paní s pejskem opravdu v tašce a je nutno přiznat že vykazoval spíš chování morčete (jen ležel a nic), takže jsme se domluvili že teda vyjímečně ok, ať sedí někde bokem a je to...za hodinku byla pryč a vyřešeno....jsem si myslel...
      O cca 3 dny později přišla ta samá paní znovu a rovnou si i se psem v tašce šla sednout zas tam jak minule (ne že by byla ráda že to jednou vyšlo a přestala vysírat). Bohužel si jí všimnul uvědomnělej občan (mimochodem chlap kterýho jsme se psem odtamtud kdysi vyhodili) a musel to jít nahlásit. Naneštěstí byla v práci jiná směna:(( a bohužel babka začala dělat problémy - docela nepříjemnej konflikt - kdy nezapomněla zmínit že já jsem jí to minule dovolil (jako "hodnej pán"prej:)).
      No dopadlo to tak, že si na kolegu stěžovala u vedení (že je arogantní) a náčelník si nás oba zavolal, jestli je problém "to těm lidem říct, nebo je to nad naše síly". Hádej kdo z celé té kauzy vyšel jako největší kokot???

Takže z toho vyplývá poučení: "čiň pejskaři dobře, peklem se ti odmění"!

4) jestli jsi pozorně četla můj první příspěvek, tak jsem přivazování psa na celé odpoledne někde k plotu u vchodu označil za "debilitu" = špatné řešení, takže ten poslední odstavec jsi psala zbytečně, tam panuje mezi náma jednoznačná shoda...
      DIVA
      DIVA --- ---
      INDIAN: tje těžko soudit tyhle situace, nic ve zlém. jednoho psa ten můj třeba pokousal tak, že na něj vyběhl z lesa večer za tmy. aspoň co říkají sousedi. já si to pamatuju tak, že jsem se u výstupu z lesa zastavila se svým psem u nohy, upozornila pána vzdáleného 20m na situaci, ať si ho zavolá, že ho nechcu míjet navolno, což pán udělal - bez efektu, když nepočítám to, že se ratlík s rykem vřítil přímo mezi mě a mého psa. a bylo vymalováno. nechcu ti podsouvat zkreslené vzpomínky, ale taky nechcu věřit že celý život chronicky potkáváš zmagořené smetáky. a pro jistotu: určitě ne všichni psi sou zvládnutí a určitě dochází k nehodám kde postižený nenese žádnou vinu. jen aby nedošlo k mýlce

LKA: nepejskař jistě žádnou takovou povinnost nemá :) stejně jako já, která "nemusím" různé sociální živly, nemám povinnost si hlídat peněženku v mhd :)

motoristický příměr není z mého pera, námitky směřuj jinam

když míjím děcka taky si psy dycky volám, ptž nevím jak se děcko zachová. některé sou agresivní, a my už si s děckama cosi prožili, pes by se bránil, bohužel. býval k dětem shovívavější

TEKKIT: já s sebou psy nikam "mezi lidi" nevodím, a nikdy sem neměla psa co by vlezl do tašky. nicméně pokud je pes v tašce, je dost možné, že vážně nenaplňuje podstatu psa. pokud nejde o lékařské prostředí, čekala bych že je zakázáno přesněji znečišťovat psem podlahu. zdravý lidský úsudek je nad všechny předpisy

btw kdyby ňákým záhadným způsobem došlo k tomu, že jsem se psy v areálu kam bych s nima neměla, nejhorší co můžu udělat je uvázat je venku, ptž budou hlídat, tzn v jejich dosahu nikdo neprojde dovnitř. a ne všude je to tak, že by se dal pes uvázat aby pak šel obejít, a i když jo, takový patislav by si svůj vstup stejně rozmyslel
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      KOMIAU: jj, je to super:)
      TEKKIT
      TEKKIT --- ---
      KOMIAU: u mě nejsou kamenem úrazu jen pejskaři, ani to neřeším nějak často. Jen u těch pejskařů je prostě těžká ta domluva (mi alespoň přijde)...Někdy mám pocit jakoby mi říkali: "já chápu že sem nesměj psi kromě samozřejmě mýho psa"...

Je to jako kdyby za tebou někdo přišel v hospodě a slušně tě poprosil ať típneš cígo že se tam v době obědů nekouří a ty bys s ním začal/a rozebírat právo majitele na zákaz kouření a dopady pasivního kouření na zdraví jednotlivce....zbytečná diskuze o ničem...

Pokud je to tak jak píšeš tak tady pláču na špatným rameni, protože zjevně chápeš o co mi jde a kéž by byli všichni stejný jako ty...

P.S: nejseš pejskař...viz záhlaví:)))
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam