INDIAN: tje těžko soudit tyhle situace, nic ve zlém. jednoho psa ten můj třeba pokousal tak, že na něj vyběhl z lesa večer za tmy. aspoň co říkají sousedi. já si to pamatuju tak, že jsem se u výstupu z lesa zastavila se svým psem u nohy, upozornila pána vzdáleného 20m na situaci, ať si ho zavolá, že ho nechcu míjet navolno, což pán udělal - bez efektu, když nepočítám to, že se ratlík s rykem vřítil přímo mezi mě a mého psa. a bylo vymalováno. nechcu ti podsouvat zkreslené vzpomínky, ale taky nechcu věřit že celý život chronicky potkáváš zmagořené smetáky. a pro jistotu: určitě ne všichni psi sou zvládnutí a určitě dochází k nehodám kde postižený nenese žádnou vinu. jen aby nedošlo k mýlce
LKA: nepejskař jistě žádnou takovou povinnost nemá :) stejně jako já, která "nemusím" různé sociální živly, nemám povinnost si hlídat peněženku v mhd :)
motoristický příměr není z mého pera, námitky směřuj jinam
když míjím děcka taky si psy dycky volám, ptž nevím jak se děcko zachová. některé sou agresivní, a my už si s děckama cosi prožili, pes by se bránil, bohužel. býval k dětem shovívavější
TEKKIT: já s sebou psy nikam "mezi lidi" nevodím, a nikdy sem neměla psa co by vlezl do tašky. nicméně pokud je pes v tašce, je dost možné, že vážně nenaplňuje podstatu psa. pokud nejde o lékařské prostředí, čekala bych že je zakázáno přesněji znečišťovat psem podlahu. zdravý lidský úsudek je nad všechny předpisy
btw kdyby ňákým záhadným způsobem došlo k tomu, že jsem se psy v areálu kam bych s nima neměla, nejhorší co můžu udělat je uvázat je venku, ptž budou hlídat, tzn v jejich dosahu nikdo neprojde dovnitř. a ne všude je to tak, že by se dal pes uvázat aby pak šel obejít, a i když jo, takový patislav by si svůj vstup stejně rozmyslel