• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      EWOKK
      EWOKK --- ---
      NENUPHAR: tak jsem si te s nekym spletla mozna, nicmene otazka zustava.
      NENUPHAR
      NENUPHAR --- ---
      EWOKK: přispívám sem často? včera jsem sem napsala první příspěvek...možná při začátku klubu jsem sem něco psala.
      KOMIAU
      KOMIAU --- ---
      NENUPHAR: Fakt myslíš že ti lidi to dělali s úmyslem votravovat okolí?
      EWOKK
      EWOKK --- ---
      NENUPHAR: hele potkalas nekdy vychovaneho psa s normalnim panem? nechce se mi to procitat cely od uplneho zacatku, ale prispivas sem casto, tak me to zajima :)

NENUPHAR
      NENUPHAR --- ---
      MATHEA:

Protože když je nezvládnou umravnit do mého případného hovoru a žádosti, tak je nezvládnou ani po něm. Obzvlášť když prostě je vidět jak mají prdel z toho že ty druhé lidi serou.

myslím že ta asertivní konverzace nemá smysl, protože jediným uspokojivým výsledkem by pro mě bylo aby se ti lidé sebrali a se psama odešli, což se prostě nestane.

NENUPHAR
      NENUPHAR --- ---
      MATHEA: nerozumíš psanému slovu, přečti si to celé znova a pořádně.
      MATHEA
      MATHEA --- ---
      NENUPHAR: Aha, tak ja jsem tu v jiny situaci, tu je koupaniho vsude dost a vetsina z toho bez problemu pristupna autem.

Nom, pak mas ale problem taky ty, krome tech pejskaru. Pokud odmitas pripadne koexistovat vedle lidi s vychovanejma coklama u vody, tak to se pak fakt ani nepokousej o konverzaci.
      Minimalne si ty psy muzou stridat na voditkach, nicmene dokud se lidi nebudou ozyvat, tak se fakt nic nestane.
      NENUPHAR
      NENUPHAR --- ---
      MATHEA: já mluvím o 1,5 km pěší chůze.

nepochopila jsi mě, myslím že ta asertivní konverzace nemá smysl, protože jediným uspokojivým výsledkem by pro mě bylo aby se ti lidé sebrali a se psama odešli, což se prostě nestane. Protože když je nezvládnou umravnit do mého případného hovoru a žádosti, tak je nezvládnou ani po něm. Obzvlášť když prostě je vidět jak mají prdel z toho že ty druhé lidi serou.
      nebo se pletu?
      VYHULENY_UFO
      VYHULENY_UFO --- ---
      MATHEA: ja bych dodal, ze me jeste nasere za
      d) kdyz jdu sebrat hovno po svy fene a slapnu pri tom do ciziho hovna.
      MATHEA
      MATHEA --- ---
      KOMIAU: Sbiram hovna po psech vsude, kde jsou jakkoli dostupny odpadaky a nejvic me pak muze nasrat, kdyz si
      a) v noci slapnu do hovna pred vlastnim barakem
      b) vidim dospelou zenskou se psem na voditku, na kteryho kouka, jak sere a pak od toho odchazi..
      c) kdyz se nekomu ekluje hovno po vlastnim psovi natolik, ze by se spis poblil, nez by vzal pytlik a normalne ho sebral, zavazal a vyhodil. ne ze mne by to delalo dobre, ale je to holt ta stinnejsi stranka veci v souziti s coklama.
      MATHEA
      MATHEA --- ---
      NENUPHAR: Ver, ze pokud jim stejne jako ty nikdo nic nerekne, tak nemaj duvod se ve svy zabednenosti nad tim ani zamyslet. A znova rikam, ze mi je jasny, ze to mnohdy nejde, ale za ten pokus to dle myho furt stoji.. ale v klidu, asertivne, bez rvani, nadavek, povysenosti.. proste uplne normalne rict, ze bys uvitala, kdyby tam byl prostor i pro jiny aktivity/klid.. Nejak nevim, co das za to to zkusit?

A nejde o vzdalenost od vsi, ale o to, kam je mozny dojet autem a kde se uz fakt musi pesky. To misto, co jsem nasla ja, je 10min chuze za zavorou a pak jeste pres pole. Ja mam teda taky rada svuj klid, takze todle je pro me vyhra pro obe strany, kor kdyz se skoro na vsech pisakach v okoli producirujou rybari (coz jsou casto taky dobry paka).
      KOMIAU
      KOMIAU --- ---
      VYHULENY_UFO: Njn, je to bohuzel o lidech.
      Jinak na sedmičce policajti vysvětlovali pejskařům kolik hoven týdně se vyveze jenom sbíráním těch na chodníku, což samosebou nemůže ani být pokryto těma poplatkama. Mě nevadí množství psů, mě vadí velké množství těch nepřizpůsobivých nevychovaných páníčků.
      VYHULENY_UFO
      VYHULENY_UFO --- ---
      KOMIAU: on je spis problem, ze jakej pes takovej pan.

ja tedka potkavam dost pejskaru, kteri nedaji psovi ani obojek a kdyz sem jedny kundy ptal, co to jako ma bejt, kdyz jeji feny prudily moje feny, tak mi rekla, ze je to moderni trend vychovy psu. ze pry se jim vsechno dovoli a ze to vymysleli v americe.

ja treba za feny neplatim poplatek, ale uklizim. spousta pejskaru u nas ve strasnicich si mysli, ze kdyz za psa platej, tak automaticky platej i za uklid, coz neni pravda a vypada to podle toho. nasrano v travnikach.
      KOMIAU
      KOMIAU --- ---
      Ono je docela náročné a votrava vyhledávat místa kde se psiskem koupat dá, především v Praze a okolí. Jednak aby tam pes mohl vůbec vkročit (pláž, koupaliště je zapovězeno kvůli bobkům a čůrancům-to chápu, čím víc lidí tím víc psů a valná většina pejskařů je fakt otřesných). Druhak aby tam byl dobrý vstup do vody, nejlépe pozvolný a můj raťafák se mohl v klidu brodit a lovit si klacíčky. A do třetice aby jsme z kvality vody neosypali.
      Najít kousek volného břehu bez uřvaných dětí, aby člověk nemusel pořád sledovat cizí děcka, protože rodiče na to, že je tam i pes dost dlabou do té doby, než přijdou parchanti s brekem.
      Nejlépe aby na to koupáko skoro nikdo nechodil. Protože například na takovém Džbánu se ve křoví válí nejen mraky odpadků ale lidi tam chodí vykonávat potřebu. Takže já si sice po čoklovi hovna sbírám, vyhazuju je zabalené v tomu určeném pytlíku do koše ale pak se přiřítí z křoví a můžeme jít rovnou domů pod sprchu.

Je to těžký no. Na obě strany.

A zase znova opakuju, že někteří pejskaři jsou fakt votravní a někdy si říkám, že nebejt všech těch přitroublíků co se neumí chovat a tím pádem nemůžou mít ani potenciál vychovat svýho psa, bylo by na světě lépe.
      VYHULENY_UFO
      VYHULENY_UFO --- ---
      NENUPHAR: to mame vzdycky s pejskama u vody. nevim cim to, ale pokazdy najdeme pekny mistecko k odpocinku. :)
      vyhoda navic je, ze pejsci umeji hledat dobry pristup k vode, aby se jim dobre vylejzalo.
      NENUPHAR
      NENUPHAR --- ---
      VYHULENY_UFO: přeju ti hodně štěstí
      VYHULENY_UFO
      VYHULENY_UFO --- ---
      NENUPHAR: prosimte, pes neni clovek, aby si mu rikala, kde ma curat, kam ma jit na nocnik a tak.
      NENUPHAR
      NENUPHAR --- ---
      MATHEA: tohle místo o kterým mluvím je asi 1,5 km od vsi, to je bohužel ještě asi málo...
      NENUPHAR
      NENUPHAR --- ---
      MATHEA: prosímtě, kouknu a vidím že člověk je idiot :/ pokud čumí na svýho psa jak chčije 30 cm od našich věcí a neřekne ani B a posléze tam jiná skupina lidí nechá běžet psa přes naše ručníky, psa neokřiknou, neomluví se ! Konverzace v tomhle případě nemá smysl. Jakej by byl výsledek? odešli by? domluvili by psům kteří nemají z toho rozum aby naprosto změnili svoje chování? Já ani nevím co říct, něco jako "prosim vás můžete těm pěti psům říct ať na sebe neštěkají, nekňučí a neustále mi neběhají kolem hlavy"?
      VYHULENY_UFO
      VYHULENY_UFO --- ---
      PATISLAV: pokud tam ty navnady skutecne nejspou, tak bys jen siril poplasnou zpravu.
      NENUPHAR: jinak ti povim, ze mit psa je super uz jenom z toho duvodu, ze kdyz prijedes nekam k vode, tak ten pes proste zaridi, ze mas okolo sebe klid a mir. proto mame cokly dva a pravda tedy je, ze obcas lidi picujou u vody stylem
      "to je nase misto, vypadnete."
      "my sme tady byli driv."
      "my sme mistni".

vetsinou zabere to, ze tyhle debily ignoruju a hazi se klacek a balonek pejskum do vody. a pak nechame pekne pejsky na brehu oklepat a do pul hodiny je vysledek zaruceny. klidek a mistecko okolo sebe. ja nemam rad, kdyz je u vody hodne lidi, takrikajic hlava na hlave...
      LKA
      LKA --- ---
      NENUPHAR: co odnest za pouceni? Ze kdyz se neozves, nikdo nevi ze ti to tolik vadi a nikdo ti tvuj prostor dobrovolne neda. Proc o necem premyslet, nebo se menit nebo uzkromnovat kdyz nemas mantinely?
      Tohle neni o pejskarich, ale obecne lidech kolem. Chodim se psem k vode taky, drzim ho zkratka, nenecham ho stekat atd, vim ze tam nejsem sam. Obcas se stane nedopatreni, ale neni to zamerny. Casto vidim ze to lidi delaji podobne. Taky casto vidim ze se pejskari chovaji jak pises ty, idioti, ti se budou chovat stejne.

PATISLAV: tohle muze zabrat a bude to verohodne: http://www.stribrnice.cz/images/lisky_ockovani.gif

MATHEA: Obcas sou situace kdy te poslou dopr..
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam