• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHfree community ☮ & traveller places
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    HUGORASTIS: a nemas prosimte nejaky blizsi info? zpravy temer zadny a nase ministerstvo mlci...
    HUGORASTIS
    HUGORASTIS --- ---
    _PINKY: kamoska to ted cetla v novinach tam ve francii,pri se tam strielalo do civilistou a uz dlhsiu dobu to tam vre,ale podrobnejsie snad media ani neuvadej
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    HUGORASTIS: co konkretne?? zdroj?
    HUGORASTIS
    HUGORASTIS --- ---
    _PINKY: hmmm maroko super ale nisie ted hodne spatne mauretanie docela problem tedka prej
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    ahoj.nemate nejaky tipy na vychodni pobrezi Australie? Budu tam asi 5 tydnu mezi 15.11. a 25.11. v Brisbane kde mam nejaky program vcetne ubytka a pak bych chtel zbytek procestovat a "volne" prozit v rozumnym okoli.klidne stravit celou dobu na jednom miste kdyz bdue stat zato.pak prelitam do Indie bez zpatecni letenky:)
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    MINAB: Ahoj, my se chystame pres Maroko dolu do Senegalu a vyrazime snad zacatkem prosince (z Cech)...dite nemame, ale mame psa:))
    MINAB
    MINAB --- ---
    Ahoj,nejede nekdo na zimu do Spana ci Maroka?Idelalne s detmi.Bo nekoho neznate,kdo tam s detmi miri,zije?At ma ma petileta dcerka spolecnost.Diky.
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    Jinak jeste neco k tomu ukazovani maturitniho vysvedceni.
    Kdyz jsem zacinal jako OSVC, tak jsem si bezne hledal zakazky tak, ze jsem prochazel nabidky prace/brigad. Nebylo to vubec spatne, protoze obvykle jsem dostal prednost pred uchazeci, kteri nemohli fakturovat. :)
    V drive vetsine pripadu bylo v pozadavcich uvedeno min. ukoncene stredoskolske vzdelani s maturitou a v praxi po me nikdy nikdo ten papir videt nechtel.
    Krome jedine vyjimky - statni sektor.
    Takze pokud nechcete pracovat napr. pro nejakou univerzitu, tak si troufam tvrdit, ze plati to co psal ACIF a dvojnasob to bude podle mych zkusenosti platit v pripade, ze mate vypis ze zivnostenskeho rejstriku a hledate nejakou praci tak.
    "Bez stredniho vzdelani se na tebe dneska nikdo ani nepodiva, alespon na trhu prace" - urcite to plati, pokud jste zaregistrovani na UP, kde bych ani nejake lhani moc nedoporucoval. :) Jinak ale ne.
    ACIF
    ACIF --- ---
    tak obecne si myslim, ze pokud se clovek nejakym zpusobem sebevzdelava, tak je stredni skola i dost velka ztrata casu - tempo tridy dost zdrzuje.. ovsem zaklad je urcite to sebevzdelavani.. coz v dnesni dobe internetu neni problem.
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    ACIF: s timhle bych do jiste miry souhlasil. Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze pokud chce nekdo jit na VS, tak stredni skola je (minimalne tady v CR) naprosta ztrata casu. Nenaucite se to opravdu dulezite (fungovat samostatne) a co se tyce jinych veci (z toho ktereho konkretniho oboru), tak ty se tak jako tak budete v prvnim semestru ucit znovu, protoze na VS se predpoklada, ze nastoupi i takovi studenti, kteri na SS ten ktery obor treba ani vubec nemeli (z ruznych duvodu). Nu a vetsina jinych predmetu je pro vas v podstate ztrata casu, protoze v blizke budoucnosti se naopak budete stale vic a vic specializovat podle toho co bavi/zajima vas.
    ACIF
    ACIF --- ---
    KARLOS: a mpo tobe nekdy nekde chteli videt mkaturitni vysvedceni nebo co?

    stredni vzdelani je si myslim dost na prd - papir nikde videt nechtej a staci, kdyz umis zalhat.. vyssi vzdelani uz je asi o necem dost jinym - tam vidim hlavni vyhody 1) ve specializaci a 2) ve vytvoreni socialne-obchodnich kontaktu...
    DECODEKL
    DECODEKL --- ---
    SOS! znate nekoho na Sicilii? Hledam ubytovani! Couchsurferi vsech zemi dejte mi vedet, jeslit o nekom vite... DIK! 14-17.9 mam vyreseno, shanim 17-19.9. pro dva, a 19-20. uz jen pro me..

    prasecak parada, ze jede, hned bych tam vyrazil, snad to jeste letos stihnu..

    prosim vas, nemluvilo se tady o nejake komunite ve Cvikove? nemuzu to tedka najit, tak kdyz tak posta.)

    dik dik
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    tak v Čr stoji den ve skupine za 500..takze tam je to fakt palka
    A koukala jsem, ze tam jsou samy 5000 az 6000 m velky kopce, takze mista pro strediska je tam asi habadej...
    Kolik ma to stredisko, kde ucis kilometru sjezdovek?
    A asi je to tam dobry i pro freeriding, bo ne?
    A proc jsou tam lidi, takhle krasne stastny....to se tady moc nevidi...
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    ZABAKOVA:No spíš vyšší než střední.Chilany,Brazilce,Argentince,sem tam nějakej Venezuelan či Ecuadorec.Chile je s Brazílií nejvyspělejší stát Latinské Ameriky,téměř vše je tu dražší než u nás.Hodina v lyžařské škole například dva a půlkrát.to vše navzdory nižším platům.Těžší živobytí,šťastní lidé.Jako ostatně vždy.Chystám se do Peru a Bolivie,očekávám velkou změnu.Víc chudoby:(víc úsměvů:)
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    NOMAAD: to ucis spis nejakou vyssi stredni vrstvu..?Si mylslim, ze tam moc lidi nema financni moznosti k tomu jezdit na hory..bo se pletu?
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    CLOWN: Zajímavý čtení.Asi bysme si pokecali:)Třeba o tom jak se žije v autě(jedu si to už pár let se všemi klady i zápory),jak výchova a vzdělání ovlivní tvé další směřování,nebo o tom jak se učí lyže a snowboarding v Patagonii,kde se tím teď živím...
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    Pigfield na Tarife opet jede:)
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    Jinak tady zajimavej priklad jedny takovy komunity v Jizni americe, docela strasidelna storka. 900 lidi co se stali soucasti politickeho posunu a pokusu o vytvoreni noveho sveta, ale vse se bouhuzel lehce prekroutilo a a vetsina lidi spachala sebevrazdu nebo byla zavrazdena v utopii. Takze bacha za cim se hrnete, nikdy to neprehanejte .....;)

    Jonestown - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Jonestown

    Jonestown- The Life and Death of Peoples Temple - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=iQYoHiM-Uko&feature=related
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    BIGTRAGED: najit si vlastni cestu zivotem muze mit tezky jak dite z bohaty rodiny tak detsko z panelaku, nbo dite romske nebo od circusu. Jasny sam jsem potkal rodiny kde tata a mama jsou alkoholici, zadny traveleri, jen to jsou lidi co se sekli na rave party nekde v 90', jediny co ukazali svejm detem je krast a fetovat. A pak uz jen zalezi na diteti samotnym jestli se vyda stejnou cestou a nebo si v patnacti zbali svejch par svestek a vyda se svou cestou.
    Znam milionare co byl bezdomovcem, jeho rodice ho opustili kdyz mu bylo deset, dneska ma nejvetsi bussnis s organickou zeleninou co dovazi z jizni ameriky, a zivi tam stovky farmaru a pomaha jim kupovat pozemky a starat se one a dava jim vzdelani. Super clovek.

    A pak zas znam holcinu co je z bohaty rodiny, muze mit co chce, naboura auto za dve mega a tatinek se ji zepta co chce za auto k vanocum. A ta holka stejne nema moc navyber jelikoz tatinek ji diktuje co ma delat, a ta holka kdybi treba chtela bejt farmarka, tak nemuze protoze jeji tatinek ji nalikoval managerskej zivot na 30 let dopredu.

    Je to tezky.


    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    CLOWN: respekt..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam