• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    ANS
    ANS --- ---
    je pravda, ze kdyz neni polozenej na stole, tak to moc nefunguje :P
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    ANS: antistresový řešení :-) s HTC se hází proti zdi...
    ANS
    ANS --- ---
    jak kdyz chci videt na nexusu6 cas, tak proste bouchnu do stolu, taky jde na to zvyknout .)
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    KEJML: já ti nevim... zklamání... lidi tohle nechtěj, protože to žere baterku... a raději na hodiny kliknu a ať baterka vydrží o 3 hodiny dýl...
    např. u LG to funguje i tak, že swypneš po horní hraně displaye a rozsvítí se ti jen proužek s hodinama... (jde na to zvyknout)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KEJML: každej telefon (a každej OS) má svá pro a proti :) Takže se ti lehce může stát, že tě po chvilce bude štvát jakejkoliv vybereš.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    KEJML: mám tu 5x 32gb asi měsíc a jsem spokojen, pokud ti nevadí absence paměťovky tak za mě je to fajn telefon.
    KEJML
    KEJML --- ---
    RATTKIN: Já nikdy žádný Android neměl, takže ani nevím, jestli by mne ty pověstné nadstavby štvaly nebo ne :)

    Jsem se teď ještě dočetl, že 5x celkem hlasité, ale přitom nijak zvlášť silné vibrace.. Nic co by mne odradilo, ale je to takový zbytečný škraloup. Víc mi chybí ten always on display. Na trhu je milion telefonů, ale snad žádný, u kterého bych si na 100% mohl říct tenhle fakt chci.

    No pár dní to nechám uležet. Teď mám ještě trochu horkou hlavu z toho, jak mne naštval současný telefon. Pokud by někdo měl nějaké alternativy k 5x, které bych měl zvážit, tak sem s nimi
    TAP
    TAP --- ---
    JEREMIUS: já že stejnejch pohnutek radši UPC vyhodil a manuálně ho zadávám ve chvílích nejzazší nouze, hezkej nápad, ale funguje to v 1/10 případů
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KEJML: ja 5x mám a jsem spokojený. chci pouze čistý android a to kromě nexus má pouze Vodafone a oneplus. měl jsem nějaké Vodafone ale byl to trochu lowend, ty ostatní jsou zase dražší.
    většina telefonů jsou zastaralé už když vyjdou, tohle je ještě super.
    rychlostně v pohodě, jiné telefony mají za tu cenu trochu lepší parametry, ale zabíjí to kretenské nadstavby, takže ve finále je to pomalejší.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    PISKVOR, BUNDA: Díky
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JEREMIUS: jak píše PISKVOR, já na to používám AutomateIt. Podle BTS mi zapíná či vypíná právě Wifi. Doma, v práci + dělá spoustu dalších blbostí.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    JEREMIUS: Bohužel, nejde.

    Ale když jsme u toho "zapnout doma," na to je super Llama: podle mobilních buněk ji naučíš "tady je doma," "tady je v práci", a můžeš si na to navěsit kde co - v úplně nejjednodušším případě to zapínání a vypínání wifiny. (Já tam mám pak ještě takový věci typu "pokud připojenej přes BT k autu a v nabíječce, spusť Waze", "pokud jsem právě odešel z práce a nejsem v autě, vypnout wifi a spustit vyhledávání spojení" a podobně)
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Nejde na Androidu 6 nějak udělat, aby si pamatoval přihlašovací údaje ke konkrétní wi-fi, ale připojil se až "manuálně", když chci? Otravuje mě UPC wifree, která je na spoustě míst tak slabá, že jsem prakticky bez internetu a raději wifi úplně vypínám. Ale pak to zase zapomenu třeba zapnout doma
    KEJML
    KEJML --- ---
    BUCCI: To je zklamání... To uměly už Symbianový telefony, uměla to moje Nokia N9, má to většina telefonů s Windows, včetně některých s IPS displayi, díky nějaké speciální technologii. To mi bude po letech fakt chybět.

    A z jiného soudku: Vyplatí se dneska Nexus 5x? Moc se nevyznám v různých mobilních procesorech, plus si lidé občas stěžuji, že 2 GB RAM je málo (což mi přijde děsivý) a že vydrž na baterku je slabší. Taky nové verze systému jen do září 2017 a bezpečností updaty ještě rok po té mne trochu mrzí, ale co tak čtu, pořád to asi bude mezi ostatními telefony nadprůměr. Hodně oceňuji čtečku otisků. Nebo byste doporučili něco lepšího za těch zhruba sedm tisíc, za které se prodává ten Nexus?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KEJML: always on mají některé chytré hodinky, včetně notifikaci
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    8BB76E1: Always on display se to jmenuje a má to skutečně S7, G5 a V20... tak jako tak všichni co znám to vypínají... jinak umí to starý nexusy a amoled displayem a upraveným kernelem...
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    KEJML: i když možná myslíš jenom lockscreen widget? to umí třeba i moje přes 3 roky stará xperia zr.. (hodiny i notifikace vidím, aniž bych musel telefon odemykat..
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    KEJML: jako že jak "neustále"? to snad neumí žádný smartphone, nebo jo? jak telefony na androidu, tak iPhone prostě ten display vypínají..

    jediné, co mě napadá, byl nějaký ruský mobil s e-ink displayem, ale to jsem samozřejmě v ruce neměl..
    KEJML
    KEJML --- ---
    Po letech s alternativní systémy si říkám, že bych asi zkusil i ten Android, ať vím, o čem to je. Hledám ale telefon, který dokáže na displayi neustále zobrazovat čas a ikony notifikací, ale moc jich nenacházím. LG V10, který teď mají v CZC za 10,5 tisíce, což je teda trochu nad mým původním rozpočtem, ale hlavně je to obrovský pádlo (teď mám 5" a už to je na mne občas nepohodlně velký). Pak LG G5, Samsung S7 (oba už dost nad tím, kolik chci za telefon dát) a (některé?) Moto X, kde ale, jestli tomu dobře rozumím stejně po chvíli usne a je potřeba to aktivovat gestem.

    Má ta funkce ve světě Androidu nějaký jednotný název? Uniká mi jeho neznalostí ještě nějaký telefon?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MEJLA82: Vloz sroubovak do prodluzovaku. Kdyz nedostanes ranu, je problem v prodluzovaku. Kdyz ranu dostanes, je problem v malych kolickach na zastrcce nabijecky a vycochtanych dirach na zasuvce psa.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam