• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    SKAUT: Možný to je. V Octiavia 3 to chodilo dobře. Ve VW to blbne. VW tvrdí, že u nich je to OK. Ale třeba manželky IPhone vůbec nejde nabíjet.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    BUCKOWSKI: Nejakou dobu se jen přihlásim do bety, samo to pres OTA aktualizuje a problém žádný ( krom toho Google Pay nejakou tu verzi zpátky ).
    Neohřívá se od nabíječky? Některé mají ( spíš nemají) mizerné chlazení...
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Já už teda dlouhou dobu nemám čas na experimenty. Verzi si nechám poslat OTA. Verze, která mi přišla s Android 12 byla od začátku bez problému. Pixel 5.
    Otázka teda je, jestli problémy s přehříváním v bezdrátově nabíječce nesouvisí se SW telefonu, protože a) jiné telefony to nedělají, ale b) ten samý telefon v jiném autě fungoval a nabíjel se správně.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    SKAUT: zatím vše funguje až překvapivě dobře, jen appka Jízdní řády padá hned po startu. Android 12 byl tedy větší porod.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    NECROMAN: Mám to už nějakou dobu a všechno mi šlape jak má ( včetně gpay kde to u nějaké predchozi bety/rc nefungovalo protože google zapomněl...)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Tak jo, jdu to risknout :)
    Android 13 arrives for Pixel phones - The Verge
    https://www.theverge.com/2022/8/15/23306058/android-13-release-date-pixel-devices-features
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Ahoj,
    nevěděl by zde někdo o appce ( klidně placené ) pro focení která by měla v sobě průvodce co fotit?
    Příklad : Mám krabici, tak by mi appka řekla "vyfoť ji zepředu", po pořízení snímku "vyfoť levý bok" ... udělej fotky vnitřku ( random počet fotek uvnitř).
    Kdyby zároveň byla schopná na začátku hodit dotaz na jméno složky kam to uložit bylo by to super ( jo skutečně složky, metadata jsou nežádoucí ).

    Děkuji za případné nasměrování.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    KELDA: Můžeš v nastavení aplikací odinstalovat aktualizace (přes trojtečku v App info), a vrátit se tak k verzi, která je součástí ROM. Pak to můžeš přeinstalovat na nějaké novější APK. Pokud by v ROM byla verze 7.9, tak jsem v hajzlu, ale naštěstí nebyla :-)).

    Jinak já to s trčícím kabelem udělal tak, že ze středové konzole nechávám vést kabel dál kolem sedačky, a telefon odkládám až k loketní opěrce. V přihrádce mi vadil taky.
    KELDA
    KELDA --- ---
    JOHNY_G: Jojo to diktování a hledání při jízdě jde jen zastavením a telefonem v ruce

    Ohledně kabelu - jasně chci koupit lepší ale problém je 90° konektor na USB-C. O4 má totiž jen USB-C a vyčnívající konektor celkem dost zavází a má tendenci se vychechlat když o něj zavadíš. Celkově konstrukce USB-C konektoru není ideální

    Jinak Android Auto je už součástí Androidu, jak jej rollback-uješ?

    Ale co se týká jak telefon znovu připojit když se mu nechce - dát režim letadlo, po chvilce jen zapnu a opět telefon připojím a zatím se to tak rozjede.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    KELDA: Mám taky drát. Měl jsem velké problémy (nepřipojování, odpojování, black screen) po instalaci Android Auto 7.9. Udělal jsem rollback na 7.8 a je to mnohem lepší. Občas ještě po připojení dostanu black screen, ale když dám Home a znovu spustím Waze, tak to jede. Doporučím také nový kabel. Já si vždycky na Alze vyfiltruju nabíjecí proudy přes 2A. Ne že bych je potřeboval (u toho mého Pixelu je to spíš naopak, protože ta mrcha při rychlém nabíjení v létě přehřívá), ale je to určitý příslib toho, že tam bude dostatek mědi a tudíž se ten kabel může i trochu ohnout bez přerušení sériové linky :-)).

    Jinak výměna hlasového zadávání (které umí v pohodě Česky) za Google Assistanta (do kterého se mi jaktěživ nepodařilo zadat nic jiného než Work a Home) je skutečně naprosté peklo. V zásadě nezbývá než zaparkovat a naťukat to ručně. Nenávidím to.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JEREMIUS: co tam flashnout nějakou alternative rom?
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    JEREMIUS: ideální by bylo se dostat do bootloader, ale nevím, jestli to jde bez rootu, tyhle srandy jsem dělal naposledy, když jsem měl galaxy nexus s Androidem 5 nebo 6.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    JEREMIUS: hard reset
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Co mám zkusit googlovat za výraz, abych dokázal případně ten mobil nějak úplně vymazat? Protože jsem se asi fakt dostal do situace, kdy to nemá řešení. Přijde mi, že tam mají nějakou chybu a nepočítají s tím, že bude potřeba schvalovat přihlášení přes family link. Rootnutí? Nebo co hledat, abych ten mobil mohl úplně vymazat a nemusel tam zadávat po spuštění svůj nebo synův účet ale tvářilo se to jako zbrusu nový mobil
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    ZVIRATKO: Bohužel to taky končí na "Something went wrong" :-( To vypadá, že ten telefon už snad nebudu moct používat :-D
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    JEREMIUS: zkusil bych vsude zadat tvuj a jen tvuj ucet, pak ho odebral (aby se vymazal phone lock) a pak ho znova nastavil...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KELDA: na pixelu 4a (android 12) zase hlas faká.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Mám tu starý Huawei, android 7. Používal ho syn, který má nastavený Google účet přes family link, že jsem rodič, co to shcvaluje atd. Ten mobil jsem dal hard reset a smazal ho. Jenže nejsem schopný ho znovu rozjet. Chce to zadat heslo předchozího účtu. Dám ho. Pak to chce zadat můj google účet jako rodiče. Ten zadám, na svém mobilu odkliknu, že jsem to já. Pak zase zadávám Google účet syna - přechozího ownera. A napíše to neznámou chybu a jsem v háji. Kolečko stále dokola
    Nějaký tip, jak to smazat tak, abych nemusel zadávat předchozí google účet? Nebo jak to fixnout?
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    MAKROUSEK: Téměř jistě je to ten důvod. Není moc zemí v "západním světě", kde by google nebyl jednička na trhu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KELDA: To maji podle me Cesi za to, ze pouzivaji Seznam a ne Google, jako vsichni ostatni. A jinak kup si kvalitni a co nejkratsi drat a vypadavani by se ti melo spravit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam