• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    VITECH: Ja od bety nepozoruji nějaký větší battery drain. pixel 6
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    BUCKOWSKI: tak oprava 876 MB - nainstalováno - zatím to běží - tak uvidíme
    VITECH
    VITECH --- ---
    BASIK: pročítal jsem reddit a spousty lidi s 4,5,6 pixelama maji podobny issues. Radili tam i restart, ze si to jakože sedne a tak, tak jsem nabil udělal a jsem zvědav...
    BASIK
    BASIK --- ---
    VITECH: Zajimavy, ja od vcerejsich cca 22:00, kdy jsem mel 100 %, mam asi 9 hodin spotify (usnul sem u podcastu :D) a dneska uz tri hodiny Spotify s BT a jsem na 66 %, screentime 2 hodiny. To mi prijde pouzitelny.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    BUCKOWSKI: 873 MB
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    BASIK: Pixel 5 nenabídl, tak jsem zkusil dár ručně a ejhle - jdu to stáhnout...
    VITECH
    VITECH --- ---
    BASIK: jako od poslední bety, i přes teď aktuální finální release jako dost battery drain. Večer mam 78%, zapnu šetřic baterie, aeroplane mode, noční režim, jas na minimum a přes noc (22.00-6.00) fuč 30% baterky. :-( Pixel 4a
    BASIK
    BASIK --- ---
    Jen pro info - vcera na Pixel 4a ofiko update na trinactku. Vsechno bez problemu, jen to trvalo asi pul hodiny :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    NECROMAN: Měl jsem stejný problém s Pubtranem, pomohlo odinstalovat a znovu nainstalovat aplikaci.

    Z crashreportu odhaduju, že si něco uložil do úložiště a s novým systémem to nedokáže načíst, ale od reinstalu zatím funguje.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    RATTKIN: 5G jsem snad nikdy nechytil ani nepotřeboval, takže jsem ho loni taky vypnul a už nezapnul. Nemělo to vliv :-(.
    TOM
    TOM --- ---
    Ulefone Armor 11T 5G, Android 11
    Mám 2 zásadní problémy, společným jmenovatelem je, že si stroj nepamatuje nastavení po restartu (nebo vypnutí/zapnutí). Netušíte prosím někdo?
    1. widgety
    Po restartu jim nedá přístup k datům (wifi/data). Obnovení obsahu widgetu se liší podle druhu aplikace. Windy stačí zapnout samotnou aplikaci, Webcams musím změnit velikost widgetu.
    2. usnadnění přístupu
    Po restartu si nepamatuje nastavení. Jmenovitě u aplikací Nova Launcher a Darker. Vadí mi ten Darker, z nějakého důvodu si android vždycky vynucuje povolit usnadnění přístupu, přestože (nebo právě proto?) appka může překreslovat přes ostatní aplikace.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JOHNY_G: manželce jsem na Pixel 4a 5G musel vypnout 5g, jinak se to hřálo a žralo baterku. Taky foťák problémy...
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    BUCKOWSKI: Mám Pixel 4a (5G) se stejným chipsetem, a ten se přehřívá každou chvíli, až z toho šílím. Ve starém autě jsem musel dát držák na výdech klimatizace, aby vůbec vydržel nabíjení se zapnutou navigací v létě (až do jara to zvládal). V novém mám Android Auto, čili bez držáku, a přestal se při navigaci přehřívat až co jsem ho vyndal z toho kastlíku pod rádiem a začal ho dávat do přihrádky na klíče, kam na něj může vzduch ze všech stran (já to tedy dělal proto, že se k USB blbě dával, ale tohle byl příjemný side effect). BTW - streamoval jsem svého času jednou týdně cca 2-3 hodiny v kuse pěvecké zkoušky, a několik měsíců v roce to bylo neproveditelné, protože kamera v létě vydrží encodovat max. pár desítek minut, než ten telefon spadne do nouzového režimu pro nadlimitní teplotu. Také WhatsAppy mezi vnukem a babičkou je možné v teplejších měsících dělat pouze v klimatizovaných místnostech, rozhodně ne ze zahrádky... Nevím, jak máš ten Pixel a to VW dlouho, ale nebylo by pro mě překvapením, kdyby to na podzim přešlo a znovu se to vrátilo zase v létě. Ten chipset je absolutní shit.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    SKAUT: Možný to je. V Octiavia 3 to chodilo dobře. Ve VW to blbne. VW tvrdí, že u nich je to OK. Ale třeba manželky IPhone vůbec nejde nabíjet.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    BUCKOWSKI: Nejakou dobu se jen přihlásim do bety, samo to pres OTA aktualizuje a problém žádný ( krom toho Google Pay nejakou tu verzi zpátky ).
    Neohřívá se od nabíječky? Některé mají ( spíš nemají) mizerné chlazení...
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Já už teda dlouhou dobu nemám čas na experimenty. Verzi si nechám poslat OTA. Verze, která mi přišla s Android 12 byla od začátku bez problému. Pixel 5.
    Otázka teda je, jestli problémy s přehříváním v bezdrátově nabíječce nesouvisí se SW telefonu, protože a) jiné telefony to nedělají, ale b) ten samý telefon v jiném autě fungoval a nabíjel se správně.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    SKAUT: zatím vše funguje až překvapivě dobře, jen appka Jízdní řády padá hned po startu. Android 12 byl tedy větší porod.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    NECROMAN: Mám to už nějakou dobu a všechno mi šlape jak má ( včetně gpay kde to u nějaké predchozi bety/rc nefungovalo protože google zapomněl...)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Tak jo, jdu to risknout :)
    Android 13 arrives for Pixel phones - The Verge
    https://www.theverge.com/2022/8/15/23306058/android-13-release-date-pixel-devices-features
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Ahoj,
    nevěděl by zde někdo o appce ( klidně placené ) pro focení která by měla v sobě průvodce co fotit?
    Příklad : Mám krabici, tak by mi appka řekla "vyfoť ji zepředu", po pořízení snímku "vyfoť levý bok" ... udělej fotky vnitřku ( random počet fotek uvnitř).
    Kdyby zároveň byla schopná na začátku hodit dotaz na jméno složky kam to uložit bylo by to super ( jo skutečně složky, metadata jsou nežádoucí ).

    Děkuji za případné nasměrování.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam