• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    VITECH
    VITECH --- ---
    BASIK: jako od poslední bety, i přes teď aktuální finální release jako dost battery drain. Večer mam 78%, zapnu šetřic baterie, aeroplane mode, noční režim, jas na minimum a přes noc (22.00-6.00) fuč 30% baterky. :-( Pixel 4a
    BASIK
    BASIK --- ---
    Jen pro info - vcera na Pixel 4a ofiko update na trinactku. Vsechno bez problemu, jen to trvalo asi pul hodiny :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    NECROMAN: Měl jsem stejný problém s Pubtranem, pomohlo odinstalovat a znovu nainstalovat aplikaci.

    Z crashreportu odhaduju, že si něco uložil do úložiště a s novým systémem to nedokáže načíst, ale od reinstalu zatím funguje.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    RATTKIN: 5G jsem snad nikdy nechytil ani nepotřeboval, takže jsem ho loni taky vypnul a už nezapnul. Nemělo to vliv :-(.
    TOM
    TOM --- ---
    Ulefone Armor 11T 5G, Android 11
    Mám 2 zásadní problémy, společným jmenovatelem je, že si stroj nepamatuje nastavení po restartu (nebo vypnutí/zapnutí). Netušíte prosím někdo?
    1. widgety
    Po restartu jim nedá přístup k datům (wifi/data). Obnovení obsahu widgetu se liší podle druhu aplikace. Windy stačí zapnout samotnou aplikaci, Webcams musím změnit velikost widgetu.
    2. usnadnění přístupu
    Po restartu si nepamatuje nastavení. Jmenovitě u aplikací Nova Launcher a Darker. Vadí mi ten Darker, z nějakého důvodu si android vždycky vynucuje povolit usnadnění přístupu, přestože (nebo právě proto?) appka může překreslovat přes ostatní aplikace.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JOHNY_G: manželce jsem na Pixel 4a 5G musel vypnout 5g, jinak se to hřálo a žralo baterku. Taky foťák problémy...
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    BUCKOWSKI: Mám Pixel 4a (5G) se stejným chipsetem, a ten se přehřívá každou chvíli, až z toho šílím. Ve starém autě jsem musel dát držák na výdech klimatizace, aby vůbec vydržel nabíjení se zapnutou navigací v létě (až do jara to zvládal). V novém mám Android Auto, čili bez držáku, a přestal se při navigaci přehřívat až co jsem ho vyndal z toho kastlíku pod rádiem a začal ho dávat do přihrádky na klíče, kam na něj může vzduch ze všech stran (já to tedy dělal proto, že se k USB blbě dával, ale tohle byl příjemný side effect). BTW - streamoval jsem svého času jednou týdně cca 2-3 hodiny v kuse pěvecké zkoušky, a několik měsíců v roce to bylo neproveditelné, protože kamera v létě vydrží encodovat max. pár desítek minut, než ten telefon spadne do nouzového režimu pro nadlimitní teplotu. Také WhatsAppy mezi vnukem a babičkou je možné v teplejších měsících dělat pouze v klimatizovaných místnostech, rozhodně ne ze zahrádky... Nevím, jak máš ten Pixel a to VW dlouho, ale nebylo by pro mě překvapením, kdyby to na podzim přešlo a znovu se to vrátilo zase v létě. Ten chipset je absolutní shit.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    SKAUT: Možný to je. V Octiavia 3 to chodilo dobře. Ve VW to blbne. VW tvrdí, že u nich je to OK. Ale třeba manželky IPhone vůbec nejde nabíjet.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    BUCKOWSKI: Nejakou dobu se jen přihlásim do bety, samo to pres OTA aktualizuje a problém žádný ( krom toho Google Pay nejakou tu verzi zpátky ).
    Neohřívá se od nabíječky? Některé mají ( spíš nemají) mizerné chlazení...
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Já už teda dlouhou dobu nemám čas na experimenty. Verzi si nechám poslat OTA. Verze, která mi přišla s Android 12 byla od začátku bez problému. Pixel 5.
    Otázka teda je, jestli problémy s přehříváním v bezdrátově nabíječce nesouvisí se SW telefonu, protože a) jiné telefony to nedělají, ale b) ten samý telefon v jiném autě fungoval a nabíjel se správně.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    SKAUT: zatím vše funguje až překvapivě dobře, jen appka Jízdní řády padá hned po startu. Android 12 byl tedy větší porod.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    NECROMAN: Mám to už nějakou dobu a všechno mi šlape jak má ( včetně gpay kde to u nějaké predchozi bety/rc nefungovalo protože google zapomněl...)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Tak jo, jdu to risknout :)
    Android 13 arrives for Pixel phones - The Verge
    https://www.theverge.com/2022/8/15/23306058/android-13-release-date-pixel-devices-features
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Ahoj,
    nevěděl by zde někdo o appce ( klidně placené ) pro focení která by měla v sobě průvodce co fotit?
    Příklad : Mám krabici, tak by mi appka řekla "vyfoť ji zepředu", po pořízení snímku "vyfoť levý bok" ... udělej fotky vnitřku ( random počet fotek uvnitř).
    Kdyby zároveň byla schopná na začátku hodit dotaz na jméno složky kam to uložit bylo by to super ( jo skutečně složky, metadata jsou nežádoucí ).

    Děkuji za případné nasměrování.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    KELDA: Můžeš v nastavení aplikací odinstalovat aktualizace (přes trojtečku v App info), a vrátit se tak k verzi, která je součástí ROM. Pak to můžeš přeinstalovat na nějaké novější APK. Pokud by v ROM byla verze 7.9, tak jsem v hajzlu, ale naštěstí nebyla :-)).

    Jinak já to s trčícím kabelem udělal tak, že ze středové konzole nechávám vést kabel dál kolem sedačky, a telefon odkládám až k loketní opěrce. V přihrádce mi vadil taky.
    KELDA
    KELDA --- ---
    JOHNY_G: Jojo to diktování a hledání při jízdě jde jen zastavením a telefonem v ruce

    Ohledně kabelu - jasně chci koupit lepší ale problém je 90° konektor na USB-C. O4 má totiž jen USB-C a vyčnívající konektor celkem dost zavází a má tendenci se vychechlat když o něj zavadíš. Celkově konstrukce USB-C konektoru není ideální

    Jinak Android Auto je už součástí Androidu, jak jej rollback-uješ?

    Ale co se týká jak telefon znovu připojit když se mu nechce - dát režim letadlo, po chvilce jen zapnu a opět telefon připojím a zatím se to tak rozjede.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    KELDA: Mám taky drát. Měl jsem velké problémy (nepřipojování, odpojování, black screen) po instalaci Android Auto 7.9. Udělal jsem rollback na 7.8 a je to mnohem lepší. Občas ještě po připojení dostanu black screen, ale když dám Home a znovu spustím Waze, tak to jede. Doporučím také nový kabel. Já si vždycky na Alze vyfiltruju nabíjecí proudy přes 2A. Ne že bych je potřeboval (u toho mého Pixelu je to spíš naopak, protože ta mrcha při rychlém nabíjení v létě přehřívá), ale je to určitý příslib toho, že tam bude dostatek mědi a tudíž se ten kabel může i trochu ohnout bez přerušení sériové linky :-)).

    Jinak výměna hlasového zadávání (které umí v pohodě Česky) za Google Assistanta (do kterého se mi jaktěživ nepodařilo zadat nic jiného než Work a Home) je skutečně naprosté peklo. V zásadě nezbývá než zaparkovat a naťukat to ručně. Nenávidím to.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JEREMIUS: co tam flashnout nějakou alternative rom?
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    JEREMIUS: ideální by bylo se dostat do bootloader, ale nevím, jestli to jde bez rootu, tyhle srandy jsem dělal naposledy, když jsem měl galaxy nexus s Androidem 5 nebo 6.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    JEREMIUS: hard reset
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam