QWWERTY: neni mi zcela jasny co kritizujes. Jako můžeme se pohádat o to co v tomhle kontextu znamená dobře. Pro mě to je že mam chytrou krabicku, udelam cvak a mam obrázek. Lepší obrázek než vloni. A o parník lepší než Comodor se svym prehistorickym telefonem.
A ty teď děláš to, že říkáš že to není "fotka" ale "kompozit". no a?
To už tu bylo mockrát s nástupem nový technologie kdy to nový je označený za něco co neni dost tradiční nebo je to moc snadný "to za našich mladejch let jsem musel odtáhnout almaru z dubovyho dřeva a roli filmovýho materialu na kopec a ručně spočítat expozici pomocí logaritmickejch tabulek, to byla fotografie, a vám jde dneska vššchno samo..."
MINER: to mi přijde jako slepá ulička. ten "raw" jednak neni raw, stejně to je zkompiuterizovany a druhak to je shit. Ty senzory maj zoufaly DR a detaily stojej za prd. To rozlišení je taky bullshit, takže 200MPx raw z S24 má míň detailů než 24MPx crop foťák.
Do rawu volí volitelně kdejakej telefon, většinou stačí jen nainstalovat nějakou 3rd party appku. Jen si myslim že to fak nemá cenu. Získáš větší soubor ale ne víc detailů.
Kouzlo telefoní fotografie vidím v tom že ta IA za tebe udělá všechnu tu práci a slepí nějakej výsledek.
Jestli si s těma fotkama chceš hrát, imho na tom budeš líp s nějakym postaršim foťákem a rawem kterej má opravdu detaily který můžeš upravou nějak vytáhnout.