PSYSBEE: Poté, co mi po více než 6 letech provozu začal v zimě vypínat displej na Samsungu A320, alias A3(2017) kdykoli telefon prochladl pod ~10°C, tak jsem si na sklonku roku 2024 po delším pátrání opatřil Pixel 4a (sunfish)
Měl jsem pro to 2 důvody:
1) Nejmenší phablet, který šlo reálně koupit
2) snadné rootnutí
V té době ten telefon již nebyl podporovaný a poslední update byl na A13, což mi ale nevadilo, protože jsem od počátku věděl, že chci alternativní ROM, ideálně crDroid, jako jsem měl na A3. Žel, pro tenhle model existuje crDroid jen jako soukromý experiment 1 vývojáře, takže jsem nakonec skončil u LineageOS.
Napoprvé jsem sice telefon bricknul, ale Google má super stránku, kde umí pixely unbricknout a vrátit do továrního nastavení. Takže jsem počkal 2 týdny na novou verzi a ta už šla hladce…
Aktuálně jsem na A15, od půlky prosince je k mání A16.
Na Pixel jsou navíc snáze dostupné náhradní díly, takže to vidím tak, že bezproblémově s telefonem vystačím nejméně další 3-4 roky, než bude potřeba něco vyměnit, aby fungoval další 2-3 roky a jeho konec bude souviset primárně s ukončením SW podpory ze strany komunity kolem LineageOS.
Do té doby se doufám trend obrátí a telefony se zas začnou zmenšovat.