Já do tohohle kraje jezdím už mraky let a strávil jsem spousty hodin a dní v archivu v Děčíně kde mají úžasný starý mapy Zadní země. Mimochodem z nich hodně čerpal Nevrlý když vyráběl svou slavnou mapu Zadní země a ty jeho "Chvály". Mluvil jsem s ním asi před rokem ale odkázal mě na Karla Steina se kterým to vytvářel. Nicméně se oba dost vymlouvali a informace z tý mapy nechtěli pustit. Na tu poustevnu jsem se přímo neptal páč sem myslel že to bude pohoda najít. Našel jsem za ty roky spousty kempů, pomníčků a různejch vytesanců ve skalách, jen tu "blbou" Poustevnu nějak nemůžu najít. Mám ji dokonce i na jedný mapě, ale prolezl jsem to tam už několikrát a nic. Jestli někoho tahle oblast zajímá, tak by měl prolýzt časopis Jizerské a lužické hory kde vycházel seriál o pomníčcích v ČSŠ právě od Steina. Je to moc zajímavý. Co se týká Sojky tak toho docela znám a párkrát jsem s ním i na Tokání mluvil. Je škoda že je to takovej zelenej zapálenec, kterej neuznává žádnou symbiozu mezi lidma a přírodou. Bohužel tam dělá strážáka a ničí co mu přijde pod ruku. Mimochodem jedině v tomhle bodě si říkám, že za komoušů bylo líp :-) Taky jsem se v pátek stavil na Růžový zahradě v horním kempu a z něj už zbyl taky jen písek pod převisem. To si vždycky vzpomenu jak jsme seděli u Luisy nebo Helči na tokání, dali si v zimě groček a šli spát do skal. Myslím že tam daj brzo čidla a kamery a začne zase sranda jak za Karkuleho :-) Kdyby se někdo mrknul na tu mapku a nakreslil mi kde to přibližně je, tak bych byl opravdu vděčný. Jinak já si dělám samozřejmě taky svoji "mapu" Mám už tam přes tři stovky různejch waypointů, Názvy všech možnejch i nemožnejch roklí, studámek a pomníčků atd. Pokud se někdo chce přidat do tvorby a přihodit nějaký body kempů nebo jiných zajímavostí tak asi není problém se podělit, ale jen tak to vystavit na net nechci. Glück auf! Aladar