• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.


    Původní šesté přikázání: Nevyhodíš čokoládu i kdyby ti tisíckrát na zem spadla!

    Spratelene kluby:
    [ Všechny sýry světa, brie, gouda a feta! ]
    [ Vino - klub pratel kvalitniho moku ]
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SLAUGHTER: jestli se dobře pamatuju, tak ti, co se k tomu nechali vyhecovat byly povětšinou matfyzáci a jeden jaderák...
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    ZUZKAOU: zkoušel jsem boby a 99% čokoládu a 100g mě zalepilo po pár gramech moc... Máš povedené kamarády :-)...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jsem taktéž z brna... A vzhledem k nadstandartím vztahům k čokobance by se patrně dal domluvit nějaký hromadný nákup a degustace, ale teda nechci aby mi to zbylo doma, protože pak nevím co s tím. Předvánoční plněné Lindtky co jsem tu vychvalovala (limeta+zelený pepř, mango+caneyský pepř a borůvk+ levandu ) stále ještě nejsou dojezené, jsem mlsná, ale čokolády sním málo :-)


    SLAUGHTER: v jednu dobu se moji kamrádi čas od času vyhecovali k sázce jestli jsou schopní sníst kilo čokolády do hodiny. Dokázal to jeden, podmínkou byla čokoláda s více než 30%, u vysokoprocentních si to neumím představit už vůbec.

    Po dojedení nebyli ani tak nafetovaní, jako jim nebylo dobře - hlavně z přemíry cukru (což by se u vysokoprocentních nemuselo projevit). Jestli se nepletu, tak jsem někde viděla výzkum, že na složky v čokoládě daleko silněji reagují ženy, než muži, takže možná kdyby se některá dobrovolnice uvolila jíst tolik vysokoprocetní čokolády (a nebo surovejch bobů, to by asi byla nejdzravější varianta), třeba by se tím i sjela :-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    STEPNI_VLK: Prave ze budu pendlovat.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    GOBERS: Asi se začnu modlit za tvé přijetí, hehe.. Ale to už pak zase nebudeš ve Švajcu, ne? :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    STEPNI_VLK: No... tak vis co, ono staci, aby me pozitri prijali v Olomouci do doktorskeho studia a budu v mile Moravence vice nez casto. :-)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    CNV: Jediná rozhodně ne aneb brněnská step vs. pražská džungle. :) Chce to prostě splašit někde na NYXu (či mimo něj) Moravana žijícího ve Švajcu obdobně jako Gobers a bude vymalováno. ;)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Takze jeste doplnujici informace k te coko-party po skonceni degustace:

    Zvolil jsem pro ni program Double lait a Noir & lait od firmy Lindt. Uz jsem tu o nem psal drive (a nekteri uz znaji z vlastni zkusenosti ;-)), takze jen ve strucnosti:

    - Double lait - mlecna cokolada ve dvou vrstvach, mezi kterymi je mlecna napln
    - Noir & lait - totez, ale horka cokolada misto mlecne
    - Double lait abricot - mlecna cokolada ve dvou vrstvach s naplni z mleka ochuceneho do merunkova a s merunkovymi krystalky (jedna ze dvou jarne/letnich sezonnich cokolad)
    - Double lait macchiato - mlecna cokolada s mlecnou naplni prichute macchiato (druha z tech dvou sezonnich)

    Jinak viz: [ GOBERS @ Čokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol. ] (recenze na tu prvni sezonni)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    GOBERS: sim, to byla nadsázka:-) kdyby to tak bylo, nejím nic jiného:-))
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    tak tomu říkám orgie ;-))
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    A hosté a náhradníci mají stále pole působnosti otevřené. Čokopárty po degustaci se týká i vás... ;-)))
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    A ještě pokud jde o náklady... rozpočítám-li náklady na degustační vzorky na 8 osob, vychází to na 180 Kč/osobu (celkem stály čokolády 83 SFr., což je podle dnešního kurzu 1477 Kč, tedy cca. 184 Kč/osobu). Bílé pečivo na zakusování degustačních vzorků a čokolády na postdegustační čokopárty nakoupím ze svého (za případný příspěvek se zlobit nebudu, ale není nutný). Pití si pochopitelně každý bude platit sám (podle toho, kde to bude - co to Vínečko, QUERER?).
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Čili sečteno a podtrženo, žádný z degustátorů nesní více než 90g vzorků, což mi přijde jako rozumná míra (zejména když samotná degustace se soustředí na první dva úlomky, tj. celkem 60g).

    Po degustaci bude následovat čoko-párty (to už asi i s vínem ;-)) s "obyčejnými" švýcarskými čokoládami značky Lindt (případně dalších, uvidíme, co dnes ulovím).
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Ještě pokud jde o objem snědené čokolády: z každé tabulky obdrží každý z 8 degustátorů 3 úlomky po 3,33 gramech, tedy celkem 10g z každé čokolády. Postup degustace bude takový, že se nejprve bude degustovat první úlomek chronologicky (tj. od 1 do 9). Degustátoři si budou dělat z této prvodegustace poznámky. Následně bude ke každé čokoládě přečteno oficiální degustační doporučení výrobce s popisem chutí, které by měly být v čokoládě patrné, a dekustátoři (nyní již v pořadí podle vlastního uvážení) degustují druhý úlomek a konfrontují své poznatky z prvodegustace s oficiálními údaji výrobce. Třetí úlomek pak bude k podpoření definitivního názoru a hodnocení, k podělení se s hosty nebo čistě pro potěšení.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Takže vážení:

    hlavní degustační artikl bude kompletní produkce firmy Idilio Origins. Jsou to následující čokolády:



    Idilio Origins No.1 - porcelana criollo puro
    74 procent kakaa, 48 hodin tradičního conche-procesu
    místo původu: Zulia, Venezuela

    Idilio Origins No.2 - selección amiari merideña
    72 procent kakaa, 48 hodin tradičního conche-procesu
    místo původu: Zulia, Venezuela

    Idilio Origins No.3 - selección cata ocumare
    72 procent kakaa, 48 hodin tradičního conche-procesu
    místo původu: Ocumare de la Costa, Venezuela

    Idilio Origins No.4 - carenero urrutia superior
    70 procent kakaa
    místo původu: Barlovento, Venezuela

    Idilio Origins No.5 - cooperativa amazonas
    72 procent kakaa
    místo původu: Amazonia, Venezuela

    Idilio Origins No.6 - selección amiari merideña (cacaonibs)
    72 procent kakaa, 48 hodin tradičního conche-procesu
    místo původu: Zulia, Venezuela

    Idilio Origins No.7 - selección cata ocumare (cacaonibs)
    72 procent kakaa, 48 hodin tradičního conche-procesu
    místo původu: Ocumare de la Costa, Venezuela

    Idilio Origins No.8 - carenero urrutia superior (cacaonibs)
    70 procent kakaa
    místo původu: Barlovento, Venezuela

    Idilio Origins No.9 - cooperativa amazonas (cacaonibs)
    72 procent kakaa
    místo původu: Amazonia, Venezuela
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    GOBERS: to jakoze smim ochutnat zadarmo? Velike pokuseni, ale to bych si nedovolila vuci Tobe, ktery do toho vkladas nejvice nakladu a jsi milionkrat lepsi degustator a narozdil ode me umis i popsat co si polozis do ust... Aspon zbyde vic na ty, kteri tomu rozumi....

    Kdyz hodnotim cokoladu ja, tak ciste podle toho co mi reknou netrenovane chutove poharky a to je vetsinou ve smyslu "tahle cokolada je sladka, ale dobra... tohle je jen oslazeny tuk.... tohle je vytecna horka cokolada.. " pripadne, kdyz to nepopisou ani takhle, tak je to zpusobem "chci vic" nebo "uz nikdy"...
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    PAZZITKA: mno, alespon, ze nebyli vytky k lind cherry&chili ^_^
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PAZZITKA: Tak doraž jako náhradník. ;-) Jak jsem říkal, ono určitě něco zbude...
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    MOIRAIN: souhlasim... je to hnus
    WATTEVILLE: takze polska cokolada, muze i byt cokolada a dokonce dobra? To jsou vynikajici zpravy ^_^
    GOBERS: by ses divil.. jak ja bych taky chtela ochutnat... T_T (ovsem finance, dnes budu mit k snidanoobedoveceri opet cinskou polivku za 4,90,-)
    Mno, tak snad nekdy priste, s poradnym zamestnanim a dostatkem financi, se uvidime pri degustaci treba ve svajcu, prozatim bych byla rada, alespon za fotky...


    mimochodem tu mam k ochutnavce jeste maxim`s de paris tak jsem hrozne zvedava... je tam hned nekolik prichuti. Dm vedet, pokud me neukamenujete jako posledne, kdyz jsem pochvalila sladkou mlecnou lindor. Kdyz, ja za to nemuzu, me chutna... ^_^
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SIBYLA: No však kdybych to nemyslel vážně, tak to neříkám do větru. Já tu návštěvy vždycky vítám. A čokolády (sýra, absinthu a dalších švýcarských dobrot) tu mám vždy zásobu.

    SIBYLA: Certo ad probamentum parata es, ita tibi fortunam optare ut Alcinoo poma dare, facio autem eodem modo: bene eveniat!
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    Btw. Kdo tu nepolyká :-)?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam