• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    CUCHULAIN: Západní trh. Lepší než ta pro východ, ale horší než ta pro domácí použití. Snad to bude jedlé... ta pro východní trh není.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    ALEXIS: takže nejspíš kvalita. koupil jsem jich 5 manželce.
    ještě jsme je neochutnali :-)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    CUCHULAIN: podla tam vyfotenej zadnej strany by som povedala, ze je to exportna pre zapadny trh
    exportna pre vychodny trh ma popisky priamo na krabicke vytlacene ceske, slovenske, polske, etc. to, co je tam vyfotene ma talianske, anglicke, finske, etc. a len prelepenu cesku a okrem toho je vyrobena vo Francuzsku ;)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    IORETH: a tohle je která? :-)
    Čokoláda Lindt Excellence 99 % 50 g, Čokoláda.cz
    http://www.cokolada.cz/cokolada-lindt-excellence-99-50-g/
    FRENZY_
    FRENZY_ --- ---
    GOBERS: Popravdě mě možnost podobné odpovědi napadla :-)
    IORETH: Tak snad v červenci... :-)
    ALEXIS: Díky, to vypadá v současnosti jako nejreálnější varianta.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    GIMEL: ze maju pravdu, Valrhona je uplne ina kategoria :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    GIMEL: Tak ve švýcarském kontextu Lindt skutečně střední třída je. Na té vysoké třídě jsou firmy jako Läderach a řada malých specializovaných výrobců.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Bavila jsem se s čokoládovnicemi z Rozbíjím se a ty mi obě shodně tvrdily, že Lind je taková střední třída oproti Valrhoně. Co si o tom myslíte?
    Jak to tu tak čtu, tak myslím, že asi bude rozdíl mezi "českým" Lindt a Valrhonou, ale švýcarský v tom porovnání na tom tak špatně nebude.

    Jinak tu mám přichystanou i tu levandulovou od Coppeneur a 64% Valrhonu. V Makru měli akci :)
    Na nich se mi líbí, že je to "jednodruhová" čokoláda - třeba z Trinidadu nebo Madagaskaru, takže člověk pak může při ochutnávce rovnou cestovat.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    jé, tak to se rozhodně těším, mléčnou mám moc ráda :-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    GENEVIEVE: Tak v rámci průřezové tématické ochutnávky Läderachu se určitě na mléčnou čokoládu dostane... dělají jich spoustu.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Kupovala jsem čokolády k vánocům a narazila jsem na kolekci od Figaro, Sladká vášeň. Jejich extra mléčná vůbec není špatná! Naopak, je moc dobrá, s ohledem na to, co je na českém trhu.
    Někdy by mě zajímalo porovnat různé mléčné (hořké, bla bla bla) čokolády na českém a potažmo, ideální, švýcarském trhu...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    TMA: Přesně jak říká ALEXIS, nemít tenhle zážitek, tak bychom byli o jednu podstatnou zkušenost chudší. Takže díky!
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    SIBYLA: tu vytahol on, nebola v povodnej davke cokolad na degustaciu ;)


    TMA: keby si ju nebol vytiahol, tak by sme boli prisli o ten zazitok, takze sa neospravedlnuj ;)
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    TMA: o co jde?
    TMA
    TMA --- ---
    Za tu 85% Lindt pro východní trh se omlouvám. Ale teprve v porovnání je vidět, jaká je to hrůza.
    IORETH
    IORETH --- ---
    CNV: jiné kakao, jiný tuk a mnohem méně míchání, tipla bych. Když jsme jedli 85% Lindt "exportní", tak křivila hubu... když Lindt švýcarský 99%, bylo to úžasně jemné pohlazení.
    CNV
    CNV --- ---
    IORETH: Ale na tom složení snad není moc co pokazit? Jedině že by použili jiné kakao.
    IORETH
    IORETH --- ---
    CNV: jo, je to nechutný... Nejmenovaná firma byla nucena veřejně přiznat, že "receptury se liší podle místních zvyklostí" :-/. Takže když jsou Češi zvyklí na zmrzlinu z oleje a vody, proč jim dávat smetanu, že. S čokoládou to bude dost podobný :/
    CNV
    CNV --- ---
    IORETH: To je pěkně sprostý...
    IORETH
    IORETH --- ---
    FRENZY_: pokud budeš mít možnost, vol šarži určenou pro Švýcarsko. Na chuti je to zatraceně znát :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam