• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    VALDA: Samozrejme!! Bajecna kombinace. Ja jsem v podstate take nekurak (skoro). Cigaretu do pusy nevezmu, sem tam si dam ten doutnik nebo dymku. A to se k whisk(e)y bajecne hodi.
    VALDA
    VALDA --- ---
    a měl jste někdo whisky s doutníkem? docela mě to, ač nekuřáka láká ... jde o tu atmošku jak jsem psal ;)
    VALDA
    VALDA --- ---
    ale abych jenom blbě nepindal ... pojďtě na skleničku (je to aktualni - pravě ji mam před sebou ;) ) a bacha nejak je větší než se zdá

TAMTU
    TAMTU --- ---
    IGRACEK: wow ta klubovna whisky klubu vypádá dobře zásobeně :-DDD
    TAMTU
    TAMTU --- ---
    VALDA: takže zpět na stromy, je to jinak :-D, jde o to, že licence udělená králem Jakubem I. se vztahuje na OBLAST (Rowte) kolem palírny Bushmills, a ne na tuto samotnou :-)) ta byla založena až PO Old Kilbeggan Distillery, jak tvrdí jakýsi pan Jack Teeling v tom blogu, což z Killbegans dělá SKUTEČNĚ nejstarší licencovanou palírnu na světě, muhaahha
    TAMTU
    TAMTU --- ---
    VALDA: řekl bych že nekacaj (ale kdo ví), ovšem Bushmills skutečně JE nejstarší licencovaná palírna na světě, 20. dubna 1608 Jakub I. uděluje Thomasu Phillipsovi, guvernéru Ulsteru, licenci k pálení 'uisce beatha' (gaelsky (skotská keltština) voda života) na území zvaném Rowte v Antrimu... (viz. www.bushmills.com, nebo wikipedie), asi půjde o to slovíčko 'continuosly'
    VALDA
    VALDA --- ---
    TAMTU: BTW moje angličtina není tak úplně well, ale Bushmills asi nebude nejstarší licencovaná palírna na světě, protože jinak by tady (http://www.cooleywhiskey.com/_products/kilbeggan.shtml - viz. Vlčák 12:32:50 8.12.2007) kecali. Leda by nefungovala "continuously" ... ale to je jen detail. Určitě ji zkusím, jen se musím rozhodnout, jestli bude před nebo po Kilbegganovi :)) Ale takové rozhodování mám docela rád.
    nejde náhodou o stejnou destilárnu, že? :))
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    ma nekdo zkusenosti s whisky klubem v holesovicich? mam to kousek tak sem si rikal, ze bych se tam zapsal ;] http://www.iwhisky.cz/
    VALDA
    VALDA --- ---
    STEPNI_VLK: sranda s těma začátkama ... co jsem se kdysi dávno semtam dostal k ucucnutí whisky, tak to chutnalo jak mýdlový voda. Potom kamarád na jednom posezení u něj otevřel nějakou whisky (jeho babička/zpěvačka jí dostala jako prezent a vzhledem k tomu, že je tradicionalistka z Valašska, tak jí whisky netřeba :)) ) a tehdy jsem poprvé zbystřil, že by na ní něco mohlo být.
    No a dnes je pro mě pití whisky zážitek, tvořený její chutí a atmosférou kterou mám s whisky spojenou. Proto taky nerad úmyslně (no ono se to občas stejně zvrhne) žahnu celou lahev. Opít se z ní je v poho, ožrat nikoliv :))
    Co se ředění týče, tak jsem za čistou vodu. Ale co jsem slyšel, tak angláni si s tím nelámou hlavu a dávají ji se vším možným od sodovek až po piva :)
    STEPNI_VLK: to je to co amíci ze zoufalství delaj´ z kukuřice?? :))) ... ne taky mám Jacka z Tennessee rád a začínal jsem s ním
    ... a ze skotských zkus mnou již několikrát zmiňovaný Glenmorangie (ale super je taky The Glenlivet, Glenfiddich /asi jsem zatížený na gleny/)
    MONICARDIO: nene ... za jeden večer jich na firemním večírku raději moc nestřídej ;)))
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MONICARDIO: Muzes zacit mladymi svetlymi lehkymi whisk(e)y a postupne prechazet ke starsim a plnejsim. To je jako s vinem.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    GATSUNGA: To všechno (časem) bude.. alespoň si v to dovolím doufat. ;)
    GATSUNGA
    GATSUNGA --- ---
    imho by se tu hodilo najeke info o tom jak se whiskey deli podle druhu atd., ci vyrabi a podobne dulezite info ... treba na home ; )
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MONICARDIO: STEPNI_VLK: Ano, v pripade, ze je whiskey (nebo whisky) hodne tezka a s vyssim procentem alkoholu, tak dava i trochu vyraznejsi naredeni smysl. U nekterych lehkych whisky bych pro zmenu rekl: ani kapku vody! Vychazel bych kazdopadne z charakteru konkretni whisky, ale ani u tech nejtezsich, nejzemitejsich a nejalkoholictejsich bych to s vodou neprehanel.

(Mluvim pochopitelne o kvalitnich jednosladovych)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    A jinak.. díky vlastní zkušenosti jsem zjistil, že nejlépe se mi chuť whiskey rozléhá na patře, jazyku i jinde tehdy, pokud bezprostředně po napití prudčeji nasaju vzduch skrze ústa. Ta chuť se pak jakoby sama zintenzivní..

No a ještě se vám rovnou přiznám k jedné "úchylce". :) Rád si občas ke skleničce whiskey objednám pořádnou a hustou čokoládu a popíjím na střídačku, resp. s ní zapíjím whiskey. Vřele doporučuji k vyzkoušení. ;)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    GOBERS: Revoluce netřeba. ;) Jsem ochoten tolerovat tu i skotské suknice. :) Třebas se konečně dozvím, která skotská je pro mne opravdu k pití. :)) Mimochodem, mimo irských miluju taktéž americkou tennessee whiskey Jack Daniel's..

GOBERS: Přesně tohle mne napadlo při psaní odpovědi Monicardio - jestli ten rozdíl v konzumaci nebude daný rozdílem mezi blended a jednosladovou.. ;)

MONICARDIO: Já osobně si k whiskey objednávám neperlivou minerálku.. ale neředím a jen občas s ní polechtám hrdlo.. :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    STEPNI_VLK: Michanou whiskey piji obvykle s ledem nebo se sodou, jednosladovou zasadne cistou (maximalne s velmi malym mnozstvim vody).
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Omlouvám se všem za malé zpoždění, ale v době vytvoření klubu jsem byl jaksi mimo přístup k netu. ;)

REAP: Mám to odstupňované. Tullamore Dew je fajn, Jameson o něco málo lepší, ovšem nejlepší irská whiskey, kterou jsem zatím u nás měl tu čest pít, je jednoznačně Kilbeggan.

TUZIDLO: Když jsem poprvé na čísi popud zkoušel Johny Walker či Ballantine's, obdobně jsem nechápal, co na tom ti lidé vidí. Chutnalo mi to jako voda ochucená Jarem. :) Ovšem po několika dalších letech jsem se jednoho dne dostal přes známého k ochutnávce Tullamore Dew. Bylo to po ránu, a dokonce na lačný žaludek. Vypili jsme toho ve třech docela dost - minimálně půl láhve, pokud si dobře pamatuji. A k mému příjemnému překvapení mi nejen nebylo špatně, ale dokonce jsem ani neměl motáka. Prostě jsem se "jen" cítil naprosto v pohodě po celý zbytek dne. No a od té doby mám pro irskou whiskey slabost.. ;)

MONICARDIO: Já tedy zase slyšel, že vodou či ledem to ředí jen barbaři. :) Ale mimo jiné i z toho důvodu jsem založil tento klub. Zkušenosti a zážitky jiných jsou totiž k nezaplacení.. ;)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    UNSEEN: Nikoliv nahodou...;-))
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Paddy's Whiskey.
    Skoda ze tenhle klenot z Corku je v Cechach nesehnatelny.
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    GOBERS: v čokoládách, ve whiskey... nejseš ty náhodou tendlecten labužník? :o))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam