• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak a další otázka k debatě.

Jsa prostý chlapec z valašska, jdu-li někam na výlet, výšlap, beru si s sebou alkohol (slivovici) do skleněné "plucky". či jak se to kde nazývá, taková ta skleněná dvoudecovka placatá, dá se v ní koupit rum, vodka, atd.

Nicméně slivku zas až tak nemusím, rád bych nádobku na úrovni, blabla.
    Jak je to s kovovýma placatkama? Máte nějaké tipy, triky? Odkazy na hezké výrobky?

Zajímá mě i použitelnost. Už jsem četl i názory, že whiskey celkem nemá ráda moc velkou teplotu. Takže pokud někdo nosí tuto placatku v kapse na prsou, nedejbože v zimě na běžkama rozehřátém těle, celkem to degraduje chuť. A nehledě na to je dobré tam pak lít jen jednu značku.

Co Vy na to?

BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Nejenom že je irská a ne skotská, navíc má "jen" 40%. Což se mi k Tobě nijak nehodí. Takže mám z toho opravdu usuzovat, že je to dobrý? :)
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MACHALIK: clovece, tve chutove bunky jsou uplne nekde jinde nez ty me.

DEMONOFANARCHY: o me se neda rict, ze jsem presel z blended na single malt, protoze single maltky piju uz leta, ale Talisker je pro me prijemnou vzpominkou na Isle of Sky, 20 mil chuze v noci v desti a zahrivani se po ceste prave touto whiskou.

Mimochodem, rekl bych, ze je lepsi nez 90% irskych whisky.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Talisker je peklo, jedna z pro mě nesnesitelných whisek. Na střední jsme pívali tzv. špínu, což byl božkov s velkou dávkou mletýho pepře. Talisker je podobnej či horší.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    ted jsem po dlouhe dobe mel whisky z Isle of Sky, jmenovite Talisker (http://www.malts.com/index.php/en_row/Our-Whiskies/Talisker) a musim rict, ze opet nesklamala. Velice prijemna chut, doporucuji.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    PETER_PAN: Příště zkus ještě toho Bushe 10 yo, je skvělej.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    PETER_PAN: Nelituj v rámci vzrůstajícího pokroku :) Je to jedna z lahví, kterou lidi v Tvé situaci (chci lepší whiskey než Johny, Ballantines, ale nechci pro začátek láhev za 1300+, tak vemu něco okolo 800,-) kupují.

Neboli - je to jistě lepší whiskey než výše zmiňované marketovky a běžné hospodské značky, ale žádná superbomba. Samozřejmě není špatná, takže si užívej popíjení.

Takže gratuluji k pokroku a mezikroku k získání ještě lepších značek :))
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: jinak jsem sel nakonec (a priznam se ze i z duvodu nizsi ceny) do tohodle : http://www.skotska-whisky.cz/skotsko-speyside/glenfiddich/glenfiddich-12-y-o.html .. a musim rict ze je to super .. uzasne aroma, takove svezi vune - tezko k necemu prirovnat, ale rekl bych po ovoci ..
    .. fakt nelituju ani trosku !!
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PETER_PAN: jak tak koukam na http://www.skotska-whisky.cz/ tak opravdu ne :-)))
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Dá se různě vybrat, třeba právě ten první má podle mě dost z nich (vím minimálně o třech). TWE má hezky udělaný odkazy, tak jsem použil ji; ten brněnskej shop má jedno velký PDFko a nedá se do něj odkazovat.

Dobrej seznam :) Znám jich relativně málo, nemůžu hodnotit, ale je to hodně úzkej přehled whisek, spousta značek tam vůbec chybí a raritní edice tam nejsou vůbec. Ty by ale beztak byly asi v expertech. Ale proč ne, z té kategorie pro pokročilé jich vlastně znám hned několik a jsou to dobrý whisky. A kupř. zase Benromach Organic teď dodělal kámoš a je úplně nadšenej.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Mimochodem co říkáte na toto doporučení?

http://www.skotska-whisky.cz/clanky/tipy-na-darky-podle-chuti.html
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Otázkou taky je, odkud bude PP objednávat. Pokud z českých eshopů, tak bych asi doporučil:

http://www.thewhiskyshop.cz
    http://www.skotska-whisky.cz/
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    OK, OK .. a tedy do tech 1000CZK ? .. to je takove magicka kulata hranice, ze si clovek skoro rika ze to tady bude (v CR) trosku drazsi !
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Je osm ráno, zmydli ho do postele a sám si dej ještě panáka, kafe a běž si na pár hodin lehnout... Jinak Vatka je docela dobrá volba. Z těch levnejch.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: :)) Nevýhoda batolat. Zatímco jsem našeho sviště naháněl po pokoji, tak mě Machalík předběhl s odpovědí :))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Řešilo se to tu víckrát, nicméně každý Ti k tomu opět jistě rád napíše svoje:)

Pokud ještě neřešíš single malt/blended (což bys jistě měl:), tak doporučím za sebe:

Do 500,- je to v podstatě jedno, tam nakup flašky v akci v Hypernově, když budou za 2/3 ceny a vesele pij. Bo to bude standart pití. Za sebe poradím Vat 69.

Pokud už chceš něco lepšího, vyprdni se na onu mezeru do 700,-. Připlať si 300,-, to budeš na "magickém" litru a tam už je výběr podstatně širší.

A tady Ti zase poradí zkušenější, bo já se tam takhle z hlavy moc neorientuju.

MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Když zvýšíš limit na 1000-1200 kč, tak už je hodně z čeho vybírat. Za těch sedm set je to furt dokola... snad zelenej Bušmils desítka, ten je moc fajn a levnej (myslim).
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: .. bry den, cely den .. doporucte mi prosim nejakou dobrou whisku na vecerni popijeni .. tak do 700 CZK za 0,7cku ? ..
    .. prave jsem dopil Ballantinku (tu zakladni) = dam si obcas vecer kdyz prjdu v 1:00 z prace a mam vstavat v 7hod. :-)

.. docela dost mi chutna Ballantineka (12leta), nejradsi mam ale obycejneho Kilbeggana

.. uvazuju o Jameson Crested Ten 0,7l (10ti leta) .. nebo nejakej jinej typ na cem si pochutnat ? ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam