• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    STQ
    STQ --- ---
    vcera prvni vecer s Aberlour A´bunadh a moc odvarenej z toho teda nejsem, pride mi to jak pit nejakou tresnovou limonadu (a ta sherry chut mi tam zabije vsechno ostatni)
    ale zacal jsem experimentovat s jinejma nez kourovejma vecma, machaliku doporucis mi pls nejakou zajimavou ne-kourovou whisky co nechutna jak tresnovice? neco mohutnyho, komplexniho a zajimavyho a idealne aby ji meli tady :)
    Skotská whisky
    http://www.skotska-whisky.cz/

a btw koukam na G´Vine Nouaison a docela me laka, uz jsi to zkousel?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Určitě půjde sehnat i u nás. Vyšší model je pak 15 yo, ale ta je dražší a blbě se shání - bylo málo lahví a už je to většinou vyprodané. Je to příjemná whiska a dobrej doplněk ke všem těm Jamesonům a Bushmillsům. Ono toho v Irsku moc není.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Hodnocení je slušné, dík. Zkusím sehnat od kontaktu v UK.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Když už tu teda padají tipy na lahve, nějaký návrh na irskou whiskey okolo litru? Krom Bushmills?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    STQ: ten Ardbeg třeba mně vyhovuje takly víc než Lapohr, ten je na mě už dost silný. Byť i ten Ardbeg je silný.
    TUILE
    TUILE --- ---
    taky mam radsi ardber.
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: Ardbeg 10yo, Bowmore Darkest, naopak Laphroig me hodne nebavi
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Diky panove :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jojo, čtvrtkovej Lafrojg je výbornej.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WILDENBURY_SQ: S Machalíkem se taky ne vždy shodnu, ale jedna shoda se našla. Laphroig Quarter Cask. Zemitost a jod (to by mělo vyhovovat Tobě), dobrá voltáž a slušná chuť (to vyhovuje Machalíkovi), slušná cena by měla vyhovovat oběma :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Corry nestál tolik, dyť stál snad 80 dolarů nebo kolik. Každopádně z kouřových pro mě asi už navždy zůstane referencí toto, leda by bylo lepší toto, což si jednoho dne hodlám zkusit koupit.

Z toho, co chceš, nemůžu nedoporučit opět Abduláha, ten je skvělej. Což mi připomíná, že si ho musím urychleně koupit znova.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Jak drazsi, jako jeste drazsi, nez 2-3k za Corryho nebo Supernovu? Tyvole, to uz je sila .. :)

No takhle, ja vyhledavam tu zemitou, kořenovou (dřevitou) a kouřovou chuť.. Kouř, slanina, udirna, BBQ, dubove drevo. Na nejake lehke podtony boruvek doplnene rybizem a vanilkou v bešamelu za podzimnich barev koriandru, na to me moc neuzije :) V tom mi zatim Talisker vyhovnuje, obycejne piju 10 yo, asi zkusim jeste 18 yo .. Ale taky nehodlam furt pit jednu whisky :) Takze.. Kdybys mi musel doporucit neco v rozumnejsi cenovy relaci, okolo toho litru za lahev, tyhle chutovy specifikace.. Co by to bylo? :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Já měl toho stejnýho Corryho co tady STQ a naopak bych se do ní už podruhé nehrnul. A Supernova by snad měla být náhradou Corryho nebo naopak - jeden z nich je nějakej výběhovej. Osobně doporučuju jiný whisky, většinou dražší, ale lepší. Corry byl hrozně závislej na tom, co člověk měl před ním, a sám o sobě nebyl pro mě až takovej prďák.
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: ja mel akorat corryvreckan a to muzu kazdopadne doporucit
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Vy jste nekdo mel tu Ardbeg Supernova?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    DEMONOFANARCHY: Problém je v tom, že ten prostor je sklepení, který se zdá být dost mizerně odvětraný. Ale na jistotu postavené to není.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    DEMONOFANARCHY: Takže zdá se, že to bude nekuřácké. Ceny začínají na 70 Kč za panáka.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    DEMONOFANARCHY: Myslím, že na baru to asi bude jedno. Ochutnávky ve Florentýně byly nekuřácké, co vím. Ale vzhledem k tomu, že to bude bar, tak myslím, že dýmka vadit nebude.

Co se cen týče, zjistím.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    Nicméně, když už tu padly koňaky... co takhle pineau? Jako sladká tečka na konci večera to plní funkci dokonale. Je to, pravda, tak trošku ovocný sirup, ale vzhledem k tomu, že se ho dá vypít tak dvě sklenky, tak to nakonec ani tak nevadí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam