STQ: Nechutnal ti Abduláh, jo? Ten mně teda dost jede, první flašku jsem slupl na posezení. Musím naskladnit - pro mě jedna z nejlevnějších použitelných whisky.
Jinak já mám moc dobrý zkušenosti s vysokejma raritníma modelama Auchentoshanu, ale ty už se nedají sehnat, čili kdybych měl od nich něco zkoušet, tak udělám pokus asi s tímto:
http://www.skotska-whisky.cz/skotsko-lowland/auchentoshan/auchentoshan-three-wood.html
Dřív mívala
hezčí flašku, teď už má takovou nudně uniformní. Škoda, že tam nemají
tuto, ta bude bomba.
Kamarád si hodně pochvaloval
tohohle Benromacha, ale úplně se pochčil z
tohohle Glendronachu, kterej tam na té tvé stránce nemají.
Mně se celkem líbil tento
Deanston, ale je to v relaci levných whisek. Bez uvedení ceny nevím, jestli tě směřovat do kategorie 1000+ nebo 3000+.
Rozhodně doporučuju, i když je kouřová, zkusit
tuto Bowmore, je to jediná z té triády, která je v tom obchodě, a řekl bych chuťově i alkoholově nejslabší, ale rozhodně je to úplně jiná liga než všechny standardní Bowmory jakož i Lafrojgy a Ardbegy Corrywrecklan atd. a mohl by sis tím vyřešit, jestli by ti v budoucnu stál za to nákup celé té trojice někde v zahraničí nebo ne - já si ji koupím asi potřetí.
U kámoše mi hodně chutnal
tento Springbank, ale když už bych kupoval, tak z té jejich nabídky jdu rovnou do
tohohle - má to volty a je to drahý, i když mladý. To by mohlo bejt vynikající, ačkoli to asi bude štípat.
Jinej kámoš byl hotovej z
téhle Glendullan. Opět ji tam ale nemají. Doporučuju se seznámit s někým, kdo do toho dělá taky, a dělat hromadný objednávky ze zahraničí, protože to cenově vyjde líp a sere tam jen to poštovný. U nás ty kšefty mají jenom ty populární modely.
No a pak samozřejmě naprosto dokonalá je
tato Highland Park, ale nevím, jestli není cenově mimo. Já ji kupoval za 110 GBP v době, kdy libra byla 30 korun.
Kdysi jsem strávil několik mnoho hodin surfováním TheWhiskyExchange a vytvořil jsem si takovej Excel s whiskama, který mě zaujaly, a přiřadil jim prioritu, se kterou si je chci sehnat. Je to tak rok teda. Zkusím ho pohledat a hodit na web, jsou tam modely, který jsem nikdy neokusil, ale podle ceny a parametrů vypadaly zajímavě, samý takový různý Glen Elgin 57 % za 130 liber a tak. Ty si chcu časem propít.